Grondwerk: 165 m²; tuin of grond afgraven, grond afvoeren

Datum 25-02-2024
Locatie Wijchen
Werkzaamheid Tuin of grond afgraven, Grond afvoeren
Oppervlakte 165 m²
Wanneer beginnen In overleg

Omschrijving

Geachte heer/mevrouw,

Graag kom ik in contact over ons nieuwbouwhuis aan de Wagenmaker in Wijchen, onderdeel van het project Huurlingsedam.

Zowel in de voor- als achtertuin zal grond vervangen moeten worden. De bestaande grond schijnt van onvoldoende kwaliteit te zijn voor planten e.d. Het gaat bij de achtertuin om 100 m2 en de voortuin om 20 m2. We moeten ook een oprit laten aanleggen van zo’n 40-45 m2 waarbij vermoedelijk andere grond + een worteldoek benodigd zullen zijn. Er moeten twee auto’s op kunnen staan. Mijn vrouw is op dit moment zwanger van onze tweeling maar wil dolgraag zelf gaan tuinieren na de bevalling. Het gaat ons daarom alleen om de grondwerkzaamheden in de voor- en achtertuin, de aanleg van een terras aan de achterzijde van de woning en de oprit.

Het huis wordt naar verwachting eind maart opgeleverd. De leveranciers van de vloeren binnen, de muren en de keuken staan erop dat de woning goed bereikbaar moet zijn. Zij zullen hun werkzaamheden naar verwachting begin april gaan beginnen. Bij voorkeur zouden we dan de oprit gereed hebben maar realiseren ons dat dit vermoedelijk niet haalbaar is. Daarom zouden tijdelijke rijplaten een oplossing kunnen zijn zodat de woning bereikbaar is. Indien we deze kunnen huren, is dat ook een optie.

Het betreft een twee-onder-een-kap woning waarbij de achtertuin vermoedelijk niet vrij bereikbaar zal zijn voor een grote graafmachine. Dat komt omdat onze tuinen aan de achterkant grenzen aan achterburen met een brandgang. Aan de zijkant van onze tuin komt vanuit de bouw een hekwerk met begroeiing en de zijkant van de tuin van onze buren wordt vanuit de bouw opgeleverd met een muur. De zijkant van onze tuin grenst echter wel aan een doodlopende weg waar de graafmachine wél kan komen. Of deze weg reeds aangelegd zal zijn tegen de tijd dat het huis wordt opgeleverd weten we niet.

We horen graag of dit een project zou zijn voor een hovenier uit de buurt en of er een grove inschatting gemaakt kan worden van de kosten die hiermee gemoeid zouden zijn.

Offertes aanvragen

Plaats uw klus en ontvang offertes van lokale bedrijven. Gratis en vrijblijvend!

Offertes aanvragen

Bedrijf aanmelden

Meld uw bedrijf aan om te kunnen reageren op opdrachten.

Bedrijf aanmelden