Coniferen verwijderen

02/09/2019   |   Leestijd: 3 min.   |   Categorie: algemeen

Er kunnen verschillende redenen zijn voor het verwijderen van coniferen of een coniferenhaag, bijvoorbeeld kale of bruine plekken, een ziekte of plaag, of u wilt uw tuin renoveren en de coniferen vervangen door een schutting. Wat uw reden ook is, in dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over het verwijderen van coniferen.

Hoe coniferen verwijderen?

De meeste gebruikte methode is om een coniferen met de hand te verwijderen. De eerste stap is het kaal maken van de conifeer door alle takken af te zagen, zodat alleen de stam nog overblijft. Daarna zaagt u de stam af tot op ongeveer 1,5 meter hoogte, de reden hiervoor is dat u deze dan later nog kunt gebruiken als hefboom om de conifeer los te wrikken uit de grond.

De volgende stap is het uitgraven van de kluit van de conifeer door een kuil rondom de stam te graven. Graaf hierbij ruim om de conifeer heen om te voorkomen dat u op de wortels stuit. Maar het zal niet altijd mogelijk zijn om de kluit in zijn geheel uit te graven, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte, en in die gevallen zult u de dikke wortels door moeten hakken.

Nu de kluit vrij ligt kunt u de conifeer verwijderen door deze uit de grond te trekken. Hierbij kunt u de stam als hefboom gebruiken om de conifeer zo los te wrikken. Mocht dit niet lukken, dan zult u de kluit nog wat meer uit moeten graven, net zo lang totdat het wel lukt.

Een alternatief voor het met de hand verwijderen van coniferen is om deze uit de grond te trekken met de auto of een tractor. Dit lijkt misschien aantrekkelijk, maar bedenk wel dat deze methode niet zonder risico is. Zo kan bijvoorbeeld de kabel die u gebruikt knappen of de stam van de conifeer breken, met mogelijk lichamelijk letsel of schade aan uw voertuig tot gevolg.

Zelf doen of uitbesteden?

Het verwijderen van coniferen is een klus die u goed zelf kunt doen, maar houdt u er dan wel rekening mee dat het zwaar werk is. De wortels van een conifeer kunnen diep in de grond vastzitten, waardoor het lastig is om deze goed uit te graven en los te trekken. Als u dat zelf niet ziet zitten, dan kunt u er ook voor kiezen om het werk uit te besteden aan bijvoorbeeld een hovenier of boomverzorger. Ze beschikken over het juiste materieel en gereedschap om de coniferen eenvoudig en snel voor u te verwijderen. Bovendien kunnen ze ook het afvoeren en opruimen van de coniferen voor u verzorgen.

Coniferen laten verwijderen? Plaats uw klus

Coniferen verwijderen kosten

De prijs voor het laten verwijderen van coniferen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, denk hierbij aan zaken zoals het aantal coniferen, de grootte van de coniferen, de bereikbaarheid van de locatie en de benodigde machines en personeel. Er is dus geen duidelijk antwoord te geven op de vraag hoeveel het kost om coniferen te laten verwijderen, en het beste wat u kunt doen is om een of meerdere offertes op te vragen om zo een goed idee te krijgen van de kosten in uw specifieke situatie.

Coniferen verwijderen

© andreevec.vitali - depositphotos.com

Laatste nieuwtjes ontvangen?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plaats een klus