Kunstgras

Bent u op zoek naar hulp bij uw kunstgras klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8586 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1025 bedrijven die u kunnen helpen met kunstgras klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Rene de Vette
  Bedrijf: Hovenierzuidholland

  Vakbekwaam netjes alsmede verzorgd alleen maar complimenten
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april

Laatste klussen

 • 19-06-2024 Voorschoten

  Kunstgras: 100 m²;

  Er ligt nu Royal Grass kunstgras en dat wil ik na 15 jaar vervangen. Liefst weer Royal Grass of vergelijkbare kwaliteit en aanzicht.
  Dank voor meedenken en offerte
 • 04-06-2024 Nistelrode

  Kunstgras: 15 m²;

 • 19-05-2024 Brummen

  Kunstgras: 25 m²;

  Wij willen graag kunstgras op ons dakterras. De bedoeling is dat de kunstgrasmat op de bestaande rubberen tegels komen. Daartussen zal vermoedelijk een afdekdoek moeten, omdat er behoorlijke voegen zijn. De afmetingen van het kunstgras zijn ca. 5,60 x 4.30 zijn. Nog exacter op te meten. Graag advies bij de keuze van het kunstgras en de uitvoering van de klus. Vooraf graag een kosten begroting van de materialen en het uurloon.
 • 08-05-2024 Leiderdorp

  Kunstgras: 10 m²;

  Het kunstgras is voor de voortuin. Daarnaast moet de heg in de achtertuin worden gesnoeid. Totaal ca 10 m heg met een hoogte van ca 2,5 m
 • 03-05-2024 Middelburg

  Kunstgras: 10 m²;

  We zijn opzoek naar iemand die 2x 5m2 kunstgras kan leveren en kan plaatsen.
 • 01-05-2024 Leidschendam

  Kunstgras: 21 m²;

 • 03-04-2024 Nuenen

  Kunstgras: 60 m²;

  het oude gras is verwijderd, het nieuwe zand ligt ook. Kunstgras en toebehoren zijn ook geleverd.
  de werkzaamheden zijn nu nog:
  - grond gelijk/glad maken.
  - doek leggen
  - kunstgras leggen (1x 4 meter en 1x 2 meter breed)
 • 04-03-2024 Velp

  Kunstgras: 20 m²;

  Deel waar nu gras ligt betegelen , ongeveer 5 m2.
  Deel wat nu betegeld is komt kunstgras. Ongeveer 2 m2.
  Poort met doorgang 90 cm. 1 parkeerplaats eigen terrein aanwezig.

Kunstgras

Wilt u graag een mooi strak en groen gazon in uw tuin maar heeft u geen tijd of zin om het te onderhouden? Dan is kunstgras een goed alternatief. Het is tegenwoordig bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Bovendien kan kunstgras ook op balkons, dakterrassen of zelfs binnenshuis worden gebruikt.

De voordelen van kunstgras

Het grootste voordeel van kunstgras is dat het heel onderhoudsvriendelijk is. Een gazon van echt gras heeft veel onderhoud nodig, zoals maaien, sproeien, verticuteren en bemesten. Dit hoeft allemaal niet te gebeuren voor kunstgras, dus dat scheelt u flink wat tijd!

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het er altijd mooi uit blijft zien. Het gras is altijd mooi groen van kleur, bevat geen kale plekken, mos of onkruid en u kunt het na zware regenval direct betreden.

Tenslotte is het zo dat u voor een kunstgras gazon geen onderhoudsproducten of gereedschap hoeft aan te schaffen en u hoeft het ook niet te sproeien. Het aanleggen van kunstgras is in eerste instantie duurder dan graszoden leggen of gras zaaien, maar daarna bespaart u dus wel op de jaarlijkse kosten.

Zelf kunstgras leggen of laten aanleggen?

U kunt er voor kiezen om kunstgras zelf aan te leggen of u kunt het werk uitbesteden. Het is natuurlijk goedkoper om het zelf te doen, maar uit de praktijk blijkt dat kunstgras leggen doorgaans meer werk is dan verwacht. Bovendien is het precisiewerk dat specifieke kennis en ervaring vereist.

Wilt u er zeker van zijn dat het aanleggen van uw kunstgras goed gebeurt dan is het verstandig om te overwegen om het werk door een specialist uit te laten voeren.

Tenslotte kunt u in ons artikel Kosten kunstgras leggen meer lezen over de verschillende kosten die komen kijken bij het aanleggen van kunstgras.

Soorten kunstgras

Er bestaan veel verschillende soorten kunstgras, en welke soort u kiest is afhankelijk van de toepassing waar u het kunstgras voor wilt gebruiken. Enkele voorbeelden van verschillende soorten kunstgras zijn:

 • Kunstgras dat bijna niet van echt is te onderscheiden en ideaal is voor het aanleggen van een gazon in uw tuin.
 • Zacht aanvoelend kunstgras dat perfect is voor gebruik op een balkon of dakterras, zodat u zonder problemen op blote voeten naar buiten kunt lopen.
 • Kunstgras geschikt voor intensief gebruik, bijvoorbeeld voor sportvelden en speeltuinen.

De prijzen tussen de verschillende soorten kunstgras kunnen ook enorm verschillen. Enkele zaken die van invloed zijn op de prijs van kunstgras zijn de kleur en echtheid, de lengte en sterkte van de grassprieten, de dichtheid en de structuur.

Onderhoud van kunstgras

In vergelijking met het onderhouden van een echt grasveld is het onderhoud van kunstgras simpel. Het belangrijkste is het goed schoonhouden van het kunstgras. Verwijder regelmatig bladeren en takken van bomen of planten, dit voorkomt dat onkruid kan ontkiemen. Dit kunt u het beste doen door het kunstgras te bezemen met een harde bezem. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de grassprieten weer mooi rechtop komen te staan.

Daarnaast is het een goed idee om eenmaal per jaar kwartszand over uw kunstgras te strooien. Dit wordt ook gebruikt tijdens het aanleggen van het kunstgras, en heeft als functie dat het kunstgras goed blijft liggen en dat de grassprieten mooi rechtop staan.

Kunstgras leggen

© varavin88 - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Den Haag, Zuid-Holland
  04-06-2024
 2. Coevorden, Drenthe
  25-05-2024
 3. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 4. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024
 5. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Borne, Overijssel
  09-06-2024
 2. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 3. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024
 4. Nieuwstadt, Limburg
  27-04-2024
 5. Waalwijk, Noord-Brabant
  25-04-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 462 Gelderland
 2. 416 Noord-Brabant
 3. 411 Zuid-Holland
 4. 277 Noord-Holland
 5. 209 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen