Beschoeiing & damwand

Bent u op zoek naar hulp bij uw beschoeiing & damwand klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8311 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 741 bedrijven die u kunnen helpen met beschoeiing & damwand klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Rene de Vette
  Bedrijf: Hovenierzuidholland

  Vakbekwaam netjes alsmede verzorgd alleen maar complimenten
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april
 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Ruud van de Steeg
  Bedrijf: Passiflora

  Werd uiteindelijk wel veel duurder dan aanvankelijk gedacht. Ben ook benieuwd hoe het uitpakt nu de gedempte vijver uit een ander soort grond bestaat dan de kleigrond in de rest van de tuin.

Laatste klussen

 • 15-04-2024 Zeewolde

  Beschoeiing maken of vervangen: 4 m; Kunststof

  2 planken aan de linkervoorzijde van ons terras zijn los, waardoor er grind in het water verdwijnt. Het is nu nog niet dramatisch, maar op den duur misschien wel. Het gaat om een vakantiehuis, dat we wsl. gaan verkopen en waar we liever niet veel meer in willen investeren. We zijn dus op zoek naar een creatieve, afdoende, maar niet al te dure oplossing.
 • 13-04-2024 Pernis Rotterdam

  Damwand of keerwand plaatsen: 12 m; Beton

  Graag willen wij een parkeerplaats realiseren in onze tuin, die aan de dijk grenst.
  Hiervoor zal er een damwand geplaatst moeten worden.

  Parkeerplaats mag zowel gelijk met de dijk als licht aflopend, ideeën zijn welkom.

  In de bijlage een aantal foto's, opname is altijd mogelijk.
 • 13-04-2024 Vlissingen

  Beschoeiing maken of vervangen: 14 m; Hout

 • 09-04-2024 Zoetermeer

  Damwand of keerwand plaatsen: 20 m; Hout

  Goedemorgen,


  In de achtertuin moeten de zijwanden (ongeveer 6 mtr. diep) en achterwand (ongeveer 2.80 mtr. hoog, 4.50 mtr. breed) gestuut worden (zie foto) en het liefst met hout. 

  Wilt s.v.p. aan mij doorgeven wat daar ongeveer de kosten van zijn of kunt u misschien langskomen voor een vrijblijvende offerte? 

  Even ter info; er is geen achterom. 


  Ik hoor graag van u. Alvast enorm bedankt.


  Met vriendelijke groet, 


  Ria Koolstra
 • 07-04-2024 Alem

  Damwand of keerwand plaatsen: 30 m; materiaalkeuze volgens uw aanbeveling

  Graag een offerte voor het plaatsen van een damwand in onze achtertuin. Het hoogteverschil is ongeveer 1,25 m over een lengte van ongeveer 30 m.
  Exacte maten zijn nog niet bekend ivm aankoop nieuwe woning.

  Hierbij een aantal foto's van het perceel en een schets. De bedoeling is om het nu al enigszins opgehoogde gedeelte verder naar het niveau van het terras te brengen. Daarachter bevindt zich een nog lager gedeelte (ook ons eigendom). Dat gedeelte hoeft niet opgehoogd te worden.

  Graag een offerte voor het leveren en plaatsen van de damwand, en daarnaast inclusief het ophogen met zwart zand.

  Bij voorbaat dank en vriendelijke groet
 • 03-04-2024 Maasland

  Beschoeiing maken of vervangen: 27 m; Hout

  Hoogte +/- 175 cm gemeten vanaf bodem sloot.
 • 23-03-2024 Zoetermeer

  Damwand of keerwand plaatsen: 10 m; Hout

 • 04-03-2024 Druten

  Beschoeiing maken of vervangen: 16 m; Hout

  Achter onze aangekochte woning bevind zich een bestaande beschoeiing die slechter wordt. Deze ligt ruim een meter van een damwand langs een sloot. De huidige beschoeiing is ook te laag waardoor de tuin 'bol' afloopt. De nieuwe beschoeiing moet 1.20 meter hoog worden en op ca 30 cm van de sloot (damwand) worden geplaatst. Lengte is ca. 16 meter. De gehele tuin wordt opnieuw ingericht en ontworpen en is al grotendeels leeggehaald. Materialen kunnen we zelf verzorgen maar voor een goede prijs (zoals wat Gadero levert) kan dit ook in het totaalaanbod worden meegenomen. Uitgangspunt is dat de beschoeiing met draadeinden aan een schoorpaal is bevestigd i.v.m. de tegendruk.

Beschoeiing & damwand

Beschoeiingen en damwanden worden gebruikt om afkalving van grond langs het water te voorkomen, ze worden vaak aangelegd om tuinen langs het water te beschermen of de oevers van sloten, vijvers en kanalen te versterken. Ook kan beschoeiing worden geplaatst als grondkering in de tuin om hoogteverschillen op te vangen.

Als uw tuin aan een waterkant grenst is het plaatsen van beschoeiing ook een mooie manier om wat extra ruimte te creeëren. U heeft geen last meer van een aflopende oever, en in combinatie met een vlonder ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor uw tuin zoals een terras aan het water of een aanlegplaats voor uw boot.

Verschil tussen beschoeiing en een damwand

Beschoeiing wordt toegepast voor lagere te keren grondhoogten, zoals bijvoorbeeld voor de oeverbescherming van vijvers, grachten en sloten. Een beschoeiing bestaat uit schotten van planken die horizontaal aan elkaar zijn vastgemaakt en die worden bevestigd aan verticaal geplaatste palen.

Damwanden worden gebruikt bij grotere hoogteverschillen, vaak meer dan 1 meter. Een damwand bestaat uit planken die verticaal in de grond worden geplaatst en door middel van een mes- en groefverbinding met elkaar zijn verbonden. Damwanden worden bijvoorbeeld toegepast bij kanalen, rivieren en in havens.

Soorten beschoeiing

Hout is van oudsher uit het meest gebruikte materiaal voor beschoeiingen. Voor een houten beschoeiing wordt er vaak gebruik gemaakt van hardhout omdat dit minder snel wegrot en een lange levensduur heeft. Maar tegenwoordig worden ook andere materialen zoals kunststof, staal en beton gebruikt, want ook deze materialen zijn makkelijk toepasbaar en duurzaam. Voor damwanden wordt voornamelijk staal en beton gebruikt, maar ook hout en kunststof kunnen voor een damwand worden gebruikt.

Beschoeiing of damwand plaatsen

Het maken van beschoeiing voor een klein hoogteverschil is goed zelf te doen als u handig bent. Maar bij grotere hoogteverschillen is het verstandig om het werk door een professional uit te laten voeren. Niet goed geplaatste beschoeiingen of damwanden gaan na verloop van tijd verzakken en het vervangen of herstellen is een dure zaak. Wanneer u kiest voor een professional weet u zeker dat het werk goed gebeurt, en bovendien heeft u recht op garantie mochten er toch problemen ontstaan.

Kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het plaatsen van een damwand of beschoeiing? Lees dan onze prijsgids Kosten damwand plaatsen.

Op zoek naar een grondkering voor in uw tuin? Lees dan eens ons artikel Keerwand tuin.

Houten beschoeiing maken

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Stadskanaal, Groningen
  28-03-2024
 2. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 3. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024
 4. Ossendrecht, Noord-Brabant
  31-01-2024
 5. Kaatsheuvel, Noord-Brabant
  22-01-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Scherpenzeel, Gelderland
  07-04-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  30-03-2024
 3. Arnhem, Gelderland
  29-03-2024
 4. Den Haag, Zuid-Holland
  18-03-2024
 5. Arnhem, Gelderland
  16-03-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 510 Gelderland
 2. 479 Noord-Brabant
 3. 431 Zuid-Holland
 4. 292 Noord-Holland
 5. 221 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen