Boomverzorging

Bent u op zoek naar hulp bij uw boomverzorging klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8571 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1033 bedrijven die u kunnen helpen met boomverzorging klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Gerry van Schijndel
  Bedrijf: Beautiful Garden

  Ik ben zeer tevreden over het werk van Joep bij mij in de tuin. Hij komt zijn afspraken goed na, zijn werkzaamheden in de tuin worden volgens afspraak prima uitgevoerd en Joep is een heel vriendelijke man die altijd weer met veel plezier in de tuin aan de gang gaat.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Theo
  Bedrijf: Heijboer Boomverzorging

  Hadden een AtlasCeder van 6 meter hoog geheel begroeid met hedra. Wilden we laten inkorten. Na maandag contact met Luuc, werd de boom donderdag op zeer vakkundige wijze ingekort en het afval netjes opgeruimd. Luuc is zeer prettig in de omgang en komt zijn afspraken heel correct na.
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Rene de Vette
  Bedrijf: Hovenierzuidholland

  Vakbekwaam netjes alsmede verzorgd alleen maar complimenten

Laatste klussen

 • 17-06-2024 Wilnis

  Boomverzorging; boom snoeien

  De wilg oogt niet gezond meer. Ik wil alleen de stam laten staan, zodat daar eventueel nog wat kan uitlopen.
 • 14-06-2024 Neer

  Boomverzorging; boomstronk verwijderen

 • 12-06-2024 Rotterdam

  Boomverzorging; de staat van een kastanjeboom beoordelen

  Wij hebben een grote kastanjeboom in onze tuin staan. Er lijkt iets mee te zijn, er komen nauwelijks nog bloemen in en de bovenkant lijkt wel helemaal dood. Graag zouden wij een diagnose van een expert.

  Groet van Patrick van Deurzen
 • 12-06-2024 Landgraaf

  Boomverzorging; boom kappen, boomstronk verwijderen

 • 10-06-2024 's-Gravenhage

  Boomverzorging; boom stutten? of kappen?

  beste heer/mevrouw,

  het gaat om een scheef gegroeide boom die sinds een paar maanden aan het verzakken is. hierdoor bezorgdheid over risico omvallen bij storm. we zijn benieuwd te horen of de boom gestut kan worden of dat hij gekapt moet worden (na broedseizoen). het liefst behouden we de boom. we zijn benieuwd naar uw advies en offerte.
  vriendelijke groet, Sanne Jacobs
 • 10-06-2024 Veghel

  Boomverzorging; coniferen haag verwijderen

  Ik heb een coniferen haag die ik graag zou willen verwijderen.. het gaat om een hoekwoning en dan de buitenkant ( straat kant)
  Graag zou ik een offerte willen ontvangen
  Met vriendelijke groet
  Dagmar
 • 03-06-2024 Ter Apel

  Boomverzorging; boom kappen

  Hallo,

  het gaat om 15 Dennenbomen alle 15 ruim boven de 6 meter. en 8 Coniferen ook ruim boven de 6 meter.

  M.V.G Michael Rijnsbergen
 • 02-06-2024 Goirle

  Boomverzorging; boom snoeien

  Snoeien van 9 leibomen

Boomverzorging

Boomverzorging is een breed begrip en omvat alle werkzaamheden gerelateerd aan het planten, onderhouden, verplaatsen en verwijderen van bomen. Bij het onderhoud gaat het voornamelijk om de gezondheid van de boom en de veiligheid voor de leefomgeving. Boomverzorgers houden zich bezig met individuele bomen, en het gaat vaak om grote en in het oog springende bomen in tuinen, parken en langs de weg.

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is de meest voorkomende vorm van boomverzorging, en er zijn tal van redenen om een boom te snoeien:

 • Het stimuleren van de groei van de boom.
 • Fruitbomen krijgen meer vruchten als ze op de juiste wijze gesnoeid worden.
 • Het wegsnoeien van losse, zieke of dode takken voor de veiligheid en het voorkomen van boomziektes.
 • Om meer licht door te laten in de omgeving of om meer ruimte te creëren.
 • Om een boom in een bepaalde vorm te snoeien.

Het snoeien van kleine bomen is op zich goed zelf te doen als u over het juiste gereedschap en genoeg kracht en conditie beschikt, maar het is belangrijk om goed op uw eigen veiligheid te letten. Maar het snoeien van dikke takken of grote bomen is echt werk voor een expert.

Daarnaast beseffen veel mensen niet dat voor het snoeien van een boom specifieke kennis noodzakelijk is, zo kan bijvoorbeeld niet iedere boom op dezelfde wijze gesnoeid worden, en ook verschilt het per soort boom wat de beste tijd van het jaar is om deze te snoeien.

Beschikt u zelf niet over de juiste kennis dan is het verstandig om een professional te raadplegen of het werk te laten uitvoeren, want anders is de kans groot dat u meer schade toebrengt dan goed doet. Bomen die op een verkeerde manier gesnoeid worden kunnen zelfs dood gaan. Wilt u weten wat het kost om bomen te laten snoeien? Lees dan onze prijsgids: Kosten boom snoeien.

Bomen verwijderen: kappen en rooien

Als u een boom wilt laten verwijderen kunt u er voor kiezen om deze te laten kappen of rooien. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is, maar er is wel degelijk een verschil. Bij het kappen van een boom blijven het laatste deel van de stam en de wortels achter, terwijl bij het rooien de boom en het wortelstelsel compleet verwijderd worden.

Houdt u er ook rekening mee dat een boom in de meeste gevallen niet zomaar verwijderd mag worden en dat u bijna altijd een vergunning nodig heeft. Voorheen was dit een kapvergunning, maar sinds 2010 is dit gewijzigd naar een omgevingsvergunning. De boetes voor het rooien of kappen van een boom zonder vergunning kunnen fors oplopen, dus zorg er voor dat u op tijd een omgevingsvergunning aanvraagt bij uw gemeente.

Bomen kappen is specialistisch werk en u doet er verstandig aan om het uit te laten voeren door een vakman. Een kleine boom kunt u misschien zelf nog wel weghalen, maar zelfs dan is het verwijderen van de boomwortels en de boomstronk een lastige en zware klus. En voor grotere bomen wordt het werk al snel ingewikkeld en gevaarlijk, zo kan een verkeerd gevallen boom enorm veel schade veroorzaken. Een boomverzorging expert beschikt over de juiste kennis en het geschikte materieel voor het gecontroleerd en veilig kappen van bomen.

Wilt u weten wat het kost om een boom te laten verwijderen? Lees dan onze prijsgids Kosten boom kappen.

Boomstronk verwijderen

Als er in uw tuin nog een boomstronk is achtergebleven na het kappen van een boom kan het zo zijn dat u deze wilt laten verwijderen, bijvoorbeeld voor de aanleg van een nieuw terras of gazon, of de plaatsing van een tuinhuis. U kunt proberen de boomstronk zelf uit te graven, maar vaak blijkt dit lastiger en zwaarder dan verwacht. Meestal blijkt het namelijk zo te zijn dat de wortels van de boomstronk dieper en wijder in de grond zitten dan gedacht.

De snelste en meeste effectieve manier voor het verwijderen van een boomstronk is door gebruik te maken van een stobbenfrees. Dit is een freesmachine die een boomstronk verpulvert tot houtsnippers, welke daarna vanzelf vergaan in de grond. Een stobbenfrees kan boomstronken tot wel 50 cm diep in de grond verwijderen, wat meer dan genoeg is om de grond daarna weer te kunnen gebruiken voor andere doeleinden.

Wanneer u meer wilt weten over de kosten voor het verwijderen van een boomstronk in uw tuin, lees dan onze prijsgids Kosten boomstronk verwijderen.

Bomen planten en verplaatsen

Boomverzorgers kunnen u ook helpen bij het planten van bomen. Met hun uitgebreide kennis van bomen, grondsoorten en boomverzorging kunnen ze samen met u een goed plan van aanpak opstellen, zodat u verzekert bent van het beste resultaat. Ook kan een boomverzorger u helpen bij het verplaatsen of verplanten van bomen. Bomen zijn erg kwetsbaar, en als u het verplaatsen niet goed aanpakt is de kans aanwezig dat de boom het verplanten niet overleeft. Een goede voorbereiding en nazorg vergroot de kans op overleven en het voorkomen van ziektes.

Daarnaast is het zo dat het planten of verplaatsen van grote bomen geen eenvoudige taak is, en ook niet zonder risico. Boomverzorgers beschikken over het juiste materiaal en zijn bovendien goed verzekert in geval van schade of ongevallen.

Wilt u meer weten over de kosten om bomen te laten planten? Lees dan onze prijsgids Kosten bomen planten.

Boominspectie

Als boomeigenaar heeft u in Nederland een wettelijke zorgplicht, er wordt van u verwacht dat u voldoende zorg besteedt aan uw bomen zodat de veiligheid niet in gevaar komt. Om aan deze zorgplicht te voldoen zullen uw bomen eens in de zoveel tijd door een deskundige beoordeeld moeten worden. Doet u dit niet en ontstaat er schade door uw boom, dan kunt u daarvoor aansprakelijk worden gesteld.

Over het algemeen wordt er voor boominspectie gebruik gemaakt van de VTA methode, waar VTA staat voor Visual Tree Assessment. De letterlijke Nederlandse vertaling hiervan is Visuele Boom Beoordeling, en een inspecteur of boomverzorger zal een boom controleren op visuele gebreken. Op basis van deze beoordeling zal er een advies worden uitgebracht.

Zo kan het voorkomen dat er infecties, ziektes of schimmels worden aangetroffen, of dat er onveilige situaties zijn ontstaan door verrotting of overhangende takken. Een boomverzorging specialist kan dan passende maatregelen voorstellen om de boom weer gezond en vitaal te maken en de veiligheid te verbeteren.

Boomverzorging - boom snoeien

© minervastock - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Hollandscheveld, Drenthe
  14-06-2024
 2. Coevorden, Drenthe
  25-05-2024
 3. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 4. Zoetermeer, Zuid-Holland
  26-04-2024
 5. Nijkerk, Gelderland
  23-04-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Borne, Overijssel
  09-06-2024
 2. Oosterhout, Noord-Brabant
  04-06-2024
 3. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 4. Nieuwerkerk, Zeeland
  16-05-2024
 5. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 461 Gelderland
 2. 442 Noord-Brabant
 3. 434 Zuid-Holland
 4. 289 Noord-Holland
 5. 206 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen