Tuinhuis & schuur

Bent u op zoek naar hulp bij uw tuinhuis & schuur klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8311 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1109 bedrijven die u kunnen helpen met tuinhuis & schuur klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Rene de Vette
  Bedrijf: Hovenierzuidholland

  Vakbekwaam netjes alsmede verzorgd alleen maar complimenten
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april
 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.

Laatste klussen

 • 12-03-2024 Amsterdam

  Tuinhuis;

  We zoeken extra opslagruimte. Er moeten struiken gesnoeid worden en de aarde grond moet glad zijn voor het tuinhuis/opslag. Het is via een smal tuinpad dus moet in elkaar gezet worden.

  Hartelijke groet,

  Liza
 • 22-02-2024 Lelystad

  Schuurtje;

  Schuur is wat verzakt en ietwat scheef.
 • 22-02-2024 Oost West en Middelbeers

  Schuurtje;

  Ik overweeg een schuur met overkapping te laten zetten. Om te bepalen op wat voor termijn dit haalbaar is zoek ik een offerte voor het volgende, om een goed beeld te krijgen van de kosten.

  Dit moet worden, een bouw werk van 10 meter breed, 5 meter diep.
  Volledig in zichtwerk metselwerk in dezelfde stenen als ons huis.
  ( bonte rode steen met een plint in antraciet zwart c.a. 50 cm hoog )

  Het linker deel zal dan een overkapping zijn ( 5 x 5m ) voor een zithoek, hier wil ik graag op de achterste muur ook nog een gemetselde open haard in laten maken volledig in donker antraciet steen ( geisoleerd met perliet korrels ) en inwendig vuurvaste stenen.
  Volledig met strak afgewerkt plafond, inclusief 6 inbouw spots.

  Het rechter deel is dan een schuur dubbelsteens met isolatie ( 5 x 5m ) met dubbele hardhouten tuindeuren in ral 9010 en 1 houtlook kunst stof raamkozijn van 1 x 1 m.
  Ook de schuur moet een afgewerkt plafond krijgen, 1 centraal licht punt is wel voldoende.

  De schuur moet ook voorzien zijn van een eigen meterkast ( met aparte groepen voor tuinverlichting ) en op iedere muur minstens 2 dubbele stopcontacten.
  De vloer moet geisoleerd zijn, en vervolgens een geel zandbed en stoeptegels of straat klinkers o.i.d.

  Voor het dak geen EPDM folie, maar dubbel laags bitumen.
  Sier trim in aluminium, en regenpijp etc van gegalvaniseerd metaal.
 • 28-10-2023 Dordrecht

  kunstenaarsatelier;

  Ik zou in mijn toekomstige tuin graag een atelier willen laten bouwen van 6 x 5 meter. Geïsoleerd, zodat ik er ook in de winter kan werken, met een stevige vloer voor apparaten die tot ongeveer 500 kilo kunnen wegen. Een brede (of dubbele) deur en wat ramen hier en daar, wellicht een lichtkoepel. De fundering moet ook worden gedaan.
  Een wc, een kachel, water aan en afvoer moeten er ook komen, maar ik weet niet in hoeverre ik dat door anderen moet laten doen.
 • 30-09-2023 Amersfoort

  Garage;

  De zelfde garage als die van de buren.
  Garage moet tussen mijn huis en zijn garage.
  Huis is op zand gebouwd.
  Dubbele open slaande deuren aan voorzijde gelijk aan die van de buren en een normale deur achter in de garage
  Hoogte garage is ongeveer 3 meter.
 • 23-09-2023 Arnhem

  Berging;

  Wij hebben een nieuwbouw huis in Leuth gekocht met berging en willen de nieuwe berging groter maken te weten 180 cm langer/dieper en de breedte is 3mtr.
 • 22-09-2023 Breda

  schuurtje met overkapping;

  Schur van 300x300 en overkapping link ernaast van 350x300. Schuurtje met deur richting terras/overkapping.
 • 18-09-2023 Den Oever

  Berging;

  Helpen bij het Bouwen van een schuur. Materialen bezitten we zelf.

Tuinhuis & schuur

Een tuinhuis, blokhut of schuur is een ideale manier om extra leefruimte te creëren die u voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld een tuinhuisje of schuurtje gebruiken om gereedschap, tuinmeubilair of speelgoed in op te bergen, en een schuur kan gebruikt worden om fietsen, motoren of auto’s te stallen. Maar naast een functie als extra opbergruimte kunt u de extra ruimte ook benutten voor uw hobby’s of als een buitenverblijf om heerlijk te kunnen zitten en relaxen.

Tuinhuis / blokhut

Met een tuinhuis en blokhut wordt in principe hetzelfde bedoeld, het verschil zit eigenlijk alleen in de constructie en dan voornamelijk in de hoekverbindingen. Bij een blokhut vallen de uiteinden van de balken iets over elkaar terwijl bij een tuinhuis de balken in de hoeken tegen elkaar aan komen. Hierdoor hebben blokhutten vaak een klassieke en sierlijke uitstraling terwijl tuinhuizen er doorgaans iets moderner en strakker uit zien.

Tuinhuizen en blokhutten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Blokhutten worden meestal van hout gemaakt, maar naast een houten tuinhuis kunt u tegenwoordig ook steeds vaker kiezen voor een tuinhuis van kunststof of metaal.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor een overkapping of veranda bij uw tuinhuis of blokhut. Zo kunt u een overkapping gebruiken voor het binnen handbereik opbergen van bijvoorbeeld tuinmeubelen, een grasmaaier, haardhout of tuingereedschap. En op een veranda kunt u het hele jaar door droog en beschut buiten zitten in uw eigen tuin.

Tenslotte kunt u nog kiezen voor een maatwerk tuinhuis of blokhut welke u helemaal naar uw eigen wensen kunt laten ontwerpen, of u kunt juist besluiten om een standaard model te laten plaatsen. Deze standaard modellen worden vaak als bouwpakket of soms zelfs compleet voorgefabriceerd aangeleverd.

Wilt u meer informatie over de kosten van het plaatsen van een tuinhuis? Lees dan onze prijsgids Kosten tuinhuis plaatsen.

Schuur

Een schuur is een eenvoudig vrijstaand gebouw dat dienst kan doen als opslagruimte, werkplek, hobbyplaats of garage. Het verschil met een tuinhuis of blokhut is dat een schuur over het algemeen veel groter is. En ook schuren komen in veel verschillende soorten en maten.

Het begint met het bepalen van de grootte van de schuur. Dit hangt natuurlijk voornamelijk af van het doel waarvoor u de schuur wilt gaan gebruiken. Houdt u er wel rekening mee dat u voor een schuur bouwen waarschijnlijk een vergunning nodig heeft wanneer het om een grote schuur gaat.

Ook kunt u kiezen uit heel veel verschillende stijlen voor een schuur. Zo kunt u bijvoorbeeld een keuze maken uit verschillende soorten daken, zoals een puntdak, een zadeldak, een schilddak, een lessenaarsdak of een plat dak. Bovendien behoren een overkapping of een veranda ook hier weer tot de mogelijkheden.

Daarnaast kunt u bij een schuur, net als bij een tuinhuis of blokhut, weer kiezen uit verschillende materialen. De meeste mensen gaan voor een houten schuur, maar andere opties zijn steen, kunststof, metaal of een combinatie van deze materialen.

Tenslotte is het de vraag of u een maatwerk schuur laat ontwerpen en bouwen of dat u juist kiest voor een bouwpakket of prefab schuur.

Wilt u meer weten over de kosten van een nieuwe schuur? Lees dan onze prijsgids Kosten schuur bouwen.

Inspiratie opdoen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten tuinhuizen en schuren, zo kunt u zich eerst oriënteren op wat u wel en niet mooi vindt. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Houten tuinhuis

© shippee - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Stadskanaal, Groningen
  28-03-2024
 2. Zaandam, Noord-Holland
  09-03-2024
 3. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 4. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 5. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Scherpenzeel, Gelderland
  07-04-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  30-03-2024
 3. Arnhem, Gelderland
  29-03-2024
 4. Den Haag, Zuid-Holland
  18-03-2024
 5. Arnhem, Gelderland
  16-03-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 449 Gelderland
 2. 424 Noord-Brabant
 3. 397 Zuid-Holland
 4. 272 Noord-Holland
 5. 195 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen