Kosten tuinhuis plaatsen

Kosten tuinhuis plaatsen
Gemiddelde kosten tuinhuis plaatsen
Minimaal Gemiddeld Maximaal Prijsrange
€ 500 € 1.000 € 11.000 € 750 - € 1.200

Een tuinhuis in de tuin biedt ruimte aan tuingereedschap, buitenspeelgoed, tuinmeubels of bijvoorbeeld fietsen. En wist u dat er zelfs mensen zijn die een tuinhuis gebruiken om in te werken of te hobbyen? We vertellen daarom graag meer over de mogelijkheden en de kosten om een tuinhuis te plaatsen.

Wat kost tuinhuis plaatsen?

Er zijn veel verschillende soorten tuinhuisjes verkrijgbaar. Gemiddeld is de tuinhuis prijs zo’n € 1000. Een tuinhuis plaatsen kost gemiddeld € 200, maar als u het tuinhuis ook wilt laten monteren betaalt u al gauw een bedrag rond de € 3.000.

Kosten tuinhuis plaatsen
Omschrijving Gemiddelde prijs
Montagekosten € 200 - € 3.600
Kunststof tuinhuis € 1500 - € 5.250
Houten tuinhuis € 500 - € 10.000
Metalen tuinhuis € 350 - € 3.500

Tuinhuis laten plaatsen? Offertes aanvragen

Voorbeelden kosten tuinhuis plaatsen

Het kan lastig zijn om in te schatten wat de kosten zijn voor een tuinhuis in uw tuin. Onderstaande prijsvoorbeelden geven een beter beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende tuinhuis prijzen.

Tuinhuisje met (natuurlijk) karakter

Houten tuinhuisjes zijn echte klassiekers met een natuurlijke uitstraling. Dat past perfect in bijna iedere tuin!Houten tuinhuisjes zijn er in allerlei soorten en maten en de prijzen lopen daardoor erg uiteen. Een houten tuinhuis kost gemiddeld tussen de € 500 - € 10.000.

Een onderhoudsvriendelijk tuinhuis

Gaat u graag voor een duurzaam en onderhoudsvriendelijk tuinhuis? Een kunststof tuinhuis is eenvoudig in elkaar te zetten en vraagt weinig onderhoud. De gemiddelde prijs voor een kunststof tuinhuis ligt rond de € 1.500 - € 5.250.

Goedkope bergruimte

Een simpel, stevig en onderhoudsvriendelijk tuinhuis om spullen in op te bergen? Metalen tuinhuisjes zijn onderhoudsarm en gaan erg lang mee. Bovendien zijn deze metalen tuinhuisjes ook nog eens de goedkoopste manier om extra opbergruimte in de tuin te creëren. Metalen tuinhuisjes prijzen liggen gemiddeld rond de € 350 - € 3.500.

Verdeling kosten tuinhuis plaatsen

Tuinhuis laten plaatsen? Offertes aanvragen

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van tuinhuis plaatsen?

Wanneer u een tuinhuis voor in de tuin gaat uitzoeken, zijn er een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden:

Keuze 1: Doel van het tuinhuis

Het doel van het tuinhuis in één van de eerste keuzes die u maakt. Een tuinhuis dat geschikt is om te gebruiken als kantoor, is namelijk heel iets anders dan een tuinhuis voor fietsen of tuinmeubilair.

Keuze 2: Zelf monteren of uitbesteden

Om kosten te besparen kunt u uw nieuwe tuinhuis zelf monteren. Hiervoor is enig technisch inzicht wel noodzakelijk. Besteed u het monteren van het tuinhuis uit aan een vakspecialist? Dan zorgt deze dat het tuinhuis perfect geplaatst wordt en heeft u er verder geen omkijken naar. Montagekosten zijn afhankelijk van de afmeting van het tuinhuis en de complexiteit van de klus.

Keuze 3: Een tuinhuis van hout, kunststof of metaal

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor het tuinhuis, heeft u de keuze uit hout, kunststof en metaal. Hout heeft de meest natuurlijke uitstraling, maar vergt ook het meeste onderhoud. Tuinhuisjes van kunststof en metaal zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Een kunststof huisje kan wel verkleuren door weersinvloeden.

Keuze 4: Het juiste dak

De meeste tuinhuisjes hebben een zadeldak. Dat is een dag met twee dakschilden die bij de nok samenkomen. Een lessenaarsdak is een dak met één hellend vlak. Kiest u voor een piramidedak dan heeft uw tuinhuis vier hellende vlakken die aan de bovenkant in een punt samenkomen. Verder behoort ook een plat dak tot de mogelijkheden.

Keuze 5: Dakbedekking

Naast de vorm van het dak, kunt u ook diverse soorten dakbedekking kiezen:

Dakshingles

Deze dakbedekking is schubvormig en licht van gewicht. Dakshingles komen in veel vormen en kleuren en zijn geschikt voor tuinhuisjes met zadeldak, lessenaarsdak en piramidedak.

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn grote platen van staal of kunststof, die in de vorm van dakpannen zijn geperst. Een dakpanplaat lijkt hierdoor op een dak met echte dakpannen, maar is in werkelijkheid een stuk lichter en voordeliger. Dakpanplaten zijn geschikt voor tuinhuisjes met zadeldak, lessenaarsdak en piramidedak.

Dakpannen

Dakpannen op een tuinhuis zijn een luxe keuze. U dient hierbij rekening te houden met de kapconstructie. Omdat dakpannen aan de zware kant zijn, is het belangrijk dat de kapconstructie hier sterk genoeg voor is. Dakpannen zijn geschikt voor tuinhuisjes met zadeldak, lessenaarsdak en piramidedak.

EPDM folie

EPDM folie wordt voor uw tuinhuis speciaal op maat gesneden. U kunt het daarna eenvoudig in één stuk of in banen plaatsen. Het is dé dakbedekking voor tuinhuisjes met een plat dak, maar kan ook worden gebruikt op tuinhuisjes met zadeldak, lessenaarsdak of piramidedak.

Tuinhuis laten plaatsen? Offertes aanvragen

Veelgestelde vragen over kosten tuinhuis plaatsen

Heeft u een vraag over het plaatsen van een tuinhuis? Wij helpen u graag op weg door een aantal veelgestelde vragen over tuinhuis plaatsen te beantwoorden.

Wat kost een tuinhuis?

De kosten van een tuinhuis lopen enorm uiteen. Dit komt door de grote hoeveelheid mogelijkheden op gebied van maat, materiaal en afwerking. Gemiddeld kost een tuinhuisje zo’n € 1000. Naargelang uw wensen kan dit bedrag oplopen tot € 11.000.

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis?

In de meeste gevallen worden tuinhuisjes in de achtertuin geplaatst en is er geen vergunning voor nodig. Plaatst u het tuinhuis op het voorerf? Dan heeft u daarvoor wél een vergunning nodig. Houdt met het plaatsen ook altijd rekening met de erfafscheiding en de buren. Als uw nieuwe tuinhuis voor veel schaduw in de tuin van uw buren oplevert, kan dit achteraf voor problemen zorgen. Bespreek daarom altijd vooraf uw plannen en bekijk indien nodig samen de mogelijkheden.

Wat zijn de montagekosten van een tuinhuis?

Montagekosten variëren aan de hand van de afmeting en de complexiteit van het tuinhuis. Houdt rekening met montagekosten van gemiddeld € 250 - € 3.500. Voor de montagekosten van uw nieuwe tuinhuis kunt u het beste contact opnemen met een specialist bij u in de buurt. Deze kan u een prijsopgave geven voor uw specifieke wensen.

Tuinhuis laten plaatsen? Offertes aanvragen

Alle prijsgidsen

Kosten tuinhuis plaatsen

© shippee - depositphotos.com

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen