Beregening & sproeisysteem

Voor de goede groei van de planten en het gras in uw tuin is het van groot belang dat deze op tijd en voldoende water krijgen, vooral in droge perioden. U kunt uzelf veel tijd en moeite besparen door een beregeningsinstallatie of sproeisysteem aan te laten leggen. Hiermee kan de beplanting in uw tuin optimaal profiteren van de correcte hoeveelheid water op de juiste plaats en op het goede moment.

Voordelen van een beregeningsinstallatie

Als u besluit een beregeningsinstallatie aan te laten leggen in uw tuin dan kiest u voor gemak. U bespaart uzelf veel tijd en moeite omdat u niet meer met tuinslangen, gieters of losse sproeiers hoeft te slepen om de beplanting in uw tuin van water te voorzien.

Bovendien bespaart u ook op de kosten van water. Een goed afgesteld sproeisysteem voorziet de beplanting in uw tuin van precies genoeg water en u verbruikt dus nooit meer water dan noodzakelijk. U kunt zelfs nog meer besparen door grondwater of oppervlaktewater als waterbron voor de beregeningsinstallatie te gebruiken.

Als u kiest voor automatisch beregening dan wordt het systeem na aanleg eenmalig goed ingesteld en vervolgens heeft u er geen omkijken meer naar. De beregeningsinstallatie zorgt voor een groene en gezonde tuin, zelfs wanneer u zelf op vakantie bent!

Aanleggen van de beregening

Het beste moment voor het installeren van een beregeningsinstallatie is natuurlijk tijdens de aanleg van een nieuwe tuin. Maar ook in bestaande tuinen kan een sproeisysteem worden geïnstalleerd zonder de bestaande beplanting te beschadigen.

De eerste stap is het opstellen van een beregeningsplan. Hierin wordt bepaald waar en hoeveel water er nodig is in uw tuin en op basis daarvan wordt er een ontwerp gemaakt voor de beregening van uw tuin. In dit ontwerp worden zaken zoals het type watervoorziening, de benodigde leidingen en de exacte locaties van sproeiers en druppelslangen vastgelegd.

Hierna kan er begonnen worden met de daadwerkelijke aanleg van de beregeningsinstallatie. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het aanleggen of aansluiten van de watervoorziening, het leggen van leidingen in uw tuin, het monteren van de sproeikoppen en druppelslangen en het installeren van de besturingsautomaat.

Wanneer de werkzaamheden voor het aanleggen van de beregeningsinstallatie zijn voltooid is de laatste stap het goed afstellen van de installatie. En daarna kunt u genieten van het gemak van uw nieuwe sproeisysteem!

Beregening tuin met sproeisysteem

© bykofoto - depositphotos.com