Vlonder

Bent u op zoek naar hulp bij uw vlonder klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8452 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1239 bedrijven die u kunnen helpen met vlonder klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Janny Kleine
  Bedrijf: Heinneman Tuincreatief

  Onze voortuin moest door verhuizing,opnieuw ingericht worden. We dachten het zelf te kunnen, maar helaas, het lukte niet helemaal. Door eerdere goede ervaring met Edward, zijn hulp gevraagd. En hij maakte een mooi plan , uitgewerkt om het werk, wat we zelf hadden gedaan. Hij wist onze fout heel creatief op zijn manier weg te werken. Resultaat, is een hele mooie tuin , waar we heel blij mee zijn. Waar we zelf het onderhoud aan kunnen doen , vooral door zijn tips en waar we gelukkig mee zijn. We verheugen ons al op de tijd, dat alles in bloei staat.
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april
 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie

Laatste klussen

 • 14-05-2024 Vlijmen

  Vlonder: 15 m²; houten vlonder

  Ondergrond nog niet uitgevlakt. Lokatie bereikbaar door poort van ongeveer 1 meter breed of materiaal over schutting vanaf zijkant tuin.
  Eventueel ook nog een terras maken van rubber tegels ook ongeveer 15 meter.
  Nog geen keude voor houtsoort gemaakt.
 • 10-05-2024 Tilburg

  Vlonder: 18 m²; houten vlonder

 • 20-04-2024 Rotterdam

  Vlonder: 1 m²; houten vlonder

  Twee vlonderplanken van buitentrap vervangen: 215 cm lang, 30 cm breed en 5 cm hoog
 • 13-04-2024 Amsterdam

  Vlonder: 11 m²; composiet vlonder

  Wij hebben een balkon/dakterras van ongeveer 11m2 (zie bijlage voor foto en plattegrond) in Amsterdam. Op het moment liggen er tegels in maar wij zouden daar graag composiet vlonderplakken in een wat lichtere houtkleur overheen laten leggen (we zaten aan deze te denken: https://tinyurl.com/yc4x8ryp).

  Graag zouden we een prijsopgave krijgen (inclusief danwel exclusief materiaal)? En op welke termijn zouden jullie een klus als deze kunnen uitvoeren?
 • 13-04-2024 Monster

  Vlonder: 12 m²; houten vlonder

  Er moet een hottub op komen te staan.
 • 31-03-2024 Naarden

  Vlonder: 12 m²; houten vlonder

  We zijn op zoek naar een vlonder.

  Planken van hardhout. Direct achter het huis zijn al heipalen gezet. Dit is van een eerder gedane uitbouw. Het is een halve meter breed. En is over de volle breedte van de uitbouw. Hier kan gebruik worden gemaakt bij de bouw van een terras / vlonder met afstap. Onder de planken willen we graag iets tegen onkruid.

  De afmetingen zijn 12 m3. Het is een eerste inschatting om een offerte te kunnen maken. Graag zien we aparte onderdelen voor het terras. De opbergruimte in het terras. Het badje. De schommel.

  De richting van de vlonder heeft te maken met de stand van de zon. Bijgaand met hoe we erover dromen. Starten in overleg.
 • 16-03-2024 Alphen aan den Rijn

  Vlonder: 12 m²; houten vlonder

 • 10-03-2024 Leiden

  Vlonder: 5 m²; houten vlonder

Vlonder

Een vlonder van hout of composiet is een goed alternatief voor bestrating in uw tuin. Vlonders hebben een warme en natuurlijke uitstraling en zijn ook comfortabeler dan tegels. Vaak zien we vlonders terug aan het water, waar ze dienst doen als terras of aanlegsteiger. Maar een vlonder kan ook prima gecombineerd worden met een veranda, tuinhuis of overkapping.

Houten vlonder

Voor het maken van een vlonder is hout nog steeds het meest gebruikte materiaal. Hout heeft een warme en tijdloze uitstraling en staat daarom goed bij iedere soort woning of tuin. Er zijn veel verschillende soorten hout, en de keuze voor een bepaalde houtsoort is vooral afhankelijk van uw budget.

Het grote voordeel van hardhout is dat het een goede weerstand heeft tegen vocht, vuil, insecten en schimmels, en hierdoor dus erg lang meegaat. In vergelijking met zachthout gaat hardhout ongeveer twee keer langer mee, wat neerkomt op zo’n 20 tot 25 jaar. Maar hier staat dan tegenover dat hardhout duurder is in aanschaf ten opzichte van zachthout.

Voor mensen met een kleiner budget is een vlonder van geïmpregneerd zachthout zoals grenen of vuren een voordelige optie. Houdt u er dan echter wel rekening mee dat dit op de langere termijn waarschijnlijk wel duurder is omdat het hout minder lang meegaat en dus eerder aan vervanging toe is.

Composiet vlonder

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van houtvezels en gerecycled kunststof en is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, maar composiet vlonderplanken komen voornamelijk met een houtmotief en in bruin- en grijstinten.

Composiet is zo goed als onderhoudsvrij, het neemt bijna geen vocht op en heeft daarom geen last van rotten, splintering, kromtrekken of barsten. Hierdoor is het een bijzonder geschikt materiaal als u graag op blote voeten op de vlonder wilt lopen, zoals bij een zwembad of zwemvijver, of wanneer uw kinderen op de vlonder spelen.

Een ander voordeel van composiet is dat het zeer kleurvast is, alleen in het eerste jaar zal het een klein beetje verkleuren, maar daarna blijft het dezelfde kleur behouden. Dit in tegenstelling tot hout, wat na 5 tot 10 jaar grijs verkleurt.

Het grootste nadeel van een composiet vlonder is de aanschafprijs. De kosten van composiet vlonderplanken zijn vergelijkbaar met die van hardhout, maar voor de onderconstructie zijn meer materialen nodig en er gaat ook meer tijd zitten in het aanleggen van een composiet vlonder, waardoor de totale aanschafprijs dus hoger uit zal vallen.

Wilt u meer weten over de kosten voor het aanleggen van een vlonder? Lees dan onze prijsgids Kosten vlonder aanleggen.

Vlonder onderhoud

Houten vlonders zullen na verloop van tijd grijs verkleuren, om dit te voorkomen dient u het hout twee maal per jaar te reinigen en te behandelen. Een hardhouten vlonder kunt u behandelen met olie, zachthout kunt u beitsen en lakken.

Een ander probleem dat u kunt voorkomen met regelmatig onderhoud is groene aanslag. Omdat een vlonder het hele jaar door buiten ligt wordt deze na verloop van tijd groen. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, het is ook nog eens gevaarlijk omdat de vlonder hierdoor erg glad wordt. Er zijn speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar, maar u kunt er ook voor kiezen om uw houten vlonder schoon te maken met azijn of groene zeep en soda.

Houten vlonder in de tuin

© sanddebeautheil - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 2. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024
 3. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024
 4. Zoetermeer, Zuid-Holland
  26-04-2024
 5. Nijkerk, Gelderland
  23-04-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024
 3. Arnemuiden, Zeeland
  27-04-2024
 4. Nieuwstadt, Limburg
  27-04-2024
 5. Waalwijk, Noord-Brabant
  25-04-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 437 Gelderland
 2. 406 Noord-Brabant
 3. 371 Zuid-Holland
 4. 262 Noord-Holland
 5. 184 Overijssel

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen