Haag & heg

Bent u op zoek naar hulp bij uw haag & heg klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8279 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1469 bedrijven die u kunnen helpen met haag & heg klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact
 • Angelique Konings
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Snelle en goede offerte. Klus was ook snel uitgevoerd.
 • R v Ansem
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Goed werk geleverd
 • Kim
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Ontzettend harde werkers en vriendelijk. Hebben de klus netjes opgepakt en afgerond ondanks het enorm slechte weer.
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Janny Kleine
  Bedrijf: Heinneman Tuincreatief

  Onze voortuin moest door verhuizing,opnieuw ingericht worden. We dachten het zelf te kunnen, maar helaas, het lukte niet helemaal. Door eerdere goede ervaring met Edward, zijn hulp gevraagd. En hij maakte een mooi plan , uitgewerkt om het werk, wat we zelf hadden gedaan. Hij wist onze fout heel creatief op zijn manier weg te werken. Resultaat, is een hele mooie tuin , waar we heel blij mee zijn. Waar we zelf het onderhoud aan kunnen doen , vooral door zijn tips en waar we gelukkig mee zijn. We verheugen ons al op de tijd, dat alles in bloei staat.
 • Patrick Mlosch
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Vlot en prima netjes gelegd. Beleefde harde werkers!

Laatste klussen

 • 13-04-2024 Oost-Souburg

  Tuinonderhoud: 40 m²; gras maaien, haag of heg knippen

  Het gaat hoofdzakelijk om gras maaien, onkruid tussen tegels halen en de heidra binnen de perken houden... ik heb verder een natuurlijke tuin...
 • 11-04-2024 Schin op Geul

  Tuinonderhoud: 50 m²; gras maaien, gazon onderhoud

  Goedemorgen.

  ik ben eigenaar van een chalet op het park Residence Valkenburg te Schin op Geul. Ik vraag u voor een offerte om twee maal per maand in de maanden April tot en met Oktober de tuin te verzorgen.

  Zelf woon ik in Groesbeek.

  Bijvoorbaat dank.

  Mvg

  Harold Bons
 • 10-04-2024 Amsterdam

  Beplanting; bomen planten

  Wij willen graag een eik met een stamdiameter van 25 cm laten leveren en plaatsen in de omgeving Amsterdam.
 • 10-04-2024 Lelystad

  Tuinonderhoud: 700 m²; gazon onderhoud

  Gazon verticuteren
 • 08-04-2024 Oosteind

  Tuinonderhoud: 1150 m²; snoeien, onkruid verwijderen, haag of heg knippen, bladruimen, bestrating reinigen, gazon onderhoud, vijveronderhoud

 • 07-04-2024 Rhenen

  Beplanting verwijderen; haag of heg, coniferen

  Graag zou ik een kostenplaatje ontvangen voor het verwijderen van mijn conifeerhaag. De haag is zo'n 15 meter lang en 3 meter hoog.
 • 04-04-2024 Hilversum

  Beplanting; haag of heg planten

  Het betreft een beukenhaag om de voortuin ongeveer 3X5m.
 • 01-04-2024 Zoetermeer

  Tuinonderhoud: 20 m²; snoeien, onkruid verwijderen

  Blauwe regen moet gesnoeid worden. Onkruid verwijderen tussen tegels.

Haag & heg

Een haag en een heg zijn een ideale manier om op een natuurlijke en groene wijze uw grondgebied te begrenzen of af te schermen. Maar ook in uw tuin kunt u ze gebruiken, bijvoorbeeld om structuur aan te brengen met kleine haagjes of door ze in bijzondere vormen te snoeien.

Het is trouwens zo dat maar weinig mensen op de hoogte zijn van het verschil tussen een heg en een haag. Beiden bestaan uit een dichte rij struiken, maar bij een heg mogen deze struiken vrij uitgroeien terwijl een haag juist in een strakke vorm wordt geknipt. Maar in de praktijk worden beide termen door elkaar gebruikt en wordt er hetzelfde mee bedoeld.

Soorten hagen

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende soorten hagen wordt gemaakt op basis van het verschil tussen bladverliezende en bladhoudende hagen. Bladverliezende hagen verliezen tijdens de winter hun blad, voorbeelden hiervan zijn de haagbeuk en de meidoornhaag. Bladhoudende hagen, ook wel groenblijvende hagen genoemd, behouden hun blad in de winter. Voorbeelden hiervan zijn de taxushaag, de laurierhaag en de coniferenhaag.

Daarnaast zijn er nog heggen die worden aangemerkt als half-wintergroen, zoals bijvoorbeeld de ligusterhaag. Bij zachte winters behouden ze hun blad volledig of gedeeltelijk, maar bij strenge winters kunnen ze al hun blad verliezen.

Een andere eigenschap om rekening mee te houden is de hoogte die een haag kan bereiken. Zo is een buxushaag uitermate geschikt als kleine heg, terwijl een taxushaag, ligusterhaag, haagbeuk of beukenhaag ook prima geschikt is als hoge heg.

Haag planten

De beste tijd van het jaar voor het planten van een haag hangt af van de wijze waarop de haagplanten worden aangeleverd. Planten met kale wortels kunnen het beste in de herfst of in de winter geplant worden, maar uiteraard niet wanneer het vriest en de grond bevroren is. Haagplanten met kluit of in een pot kunnen het hele jaar door geplant worden.

Daarnaast heeft u nog de optie om te kiezen voor een kant en klaar haag. Deze hagen zijn al opgekweekt en van jongs af aan in de juiste vorm gesnoeid. Met een kant en klaar haag heeft u dus snel een mooie volgroeide haag voor in uw tuin, maar houdt u er dan wel rekening mee dat de aanschafkosten aanzienlijk hoger zijn.

Heg snoeien

Om te voorkomen dat een heg te hoog of te breed groeit dient deze regelmatig gesnoeid te worden. Ook wordt een heg door snoeien voller en groener. Snoei een heg daarom minimaal twee keer per jaar, in het voorjaar en het najaar.

Ook is het zo dat er een aantal regels gelden voor snoeien en het is belangrijk dat u zich daar aan houdt. Doet u dat niet, dan is de kans groot dat uw heg beschadigd raakt en u te maken krijgt met bruine plekken. Zo kunt u bijvoorbeeld wintergroene hagen zoals coniferen niet tot op het hout snoeien, deze hagen dient u te scheren. Bladverliezende hagen verdragen snoeien echter erg goed, en bij deze hagen kunt u al beginnen met snoeien vlak na het planten.

Als u niet goed op de hoogte bent omtrent de regels voor het snoeien is het waarschijnlijk verstandiger om dit te laten doen door een vakman zoals een hovenier, op die manier bent u ervan verzekerd dat uw heg mooi groen en gezond blijft.

Wilt u het snoeien van uw haag uitbesteden? Lees dan meer over de kosten in onze prijsgids Kosten haag snoeien.

Haag en heg snoeien

© irina korsakova - stock.adobe.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Schoorl, Noord-Holland
  02-04-2024
 2. Boekel, Noord-Brabant
  14-03-2024
 3. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 4. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 5. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Spierdijk, Noord-Holland
  11-04-2024
 2. Smilde, Drenthe
  08-04-2024
 3. Scherpenzeel, Gelderland
  07-04-2024
 4. Smilde, Drenthe
  06-04-2024
 5. Smilde, Drenthe
  06-04-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 384 Gelderland
 2. 356 Zuid-Holland
 3. 352 Noord-Brabant
 4. 251 Noord-Holland
 5. 171 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen