Kosten hovenier

Kosten hovenier

Gemiddelde kosten hovenier
Minimaal Gemiddeld Maximaal Prijsrange
€ 100 € 1.550 € 6.200 € 1.250 - € 2.000

Wanneer u zelf groene vingers hebt en graag in de tuin werkt, denkt u er wellicht niet aan om een hovenier in te schakelen. Toch zijn er veel tuinklussen die u kunt uitbesteden, ook wanneer u zelf van tuinieren houdt. Een hovenier heeft de tijd, de materialen en het gereedschap om ervoor te zorgen dat uw tuin er mooi en verzorgd bij staat. U kunt een hovenier inhuren voor een eenmalige klus of voor periodiek onderhoud, net waar u zelf behoefte aan heeft. Op deze pagina leest u meer over de verschillende werkzaamheden die een hovenier kan uitvoeren en over bijbehorende hovenier kosten.

Wat kost een hovenier

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de € 35 - € 75. Er zijn veel verschillende werkzaamheden waarvoor u een hoveniersbedrijf kunt inschakelen. In onderstaande tabel vindt u een aantal van deze projecten terug, inclusief de gemiddelde prijzen.

Kosten hovenier
Omschrijving Gemiddelde prijs
Hovenier uurtarief € 35 - € 75
Tuinontwerp € 400 - € 600
Tuinonderhoud € 750 - € 1.250
Tuinaanleg € 4.000 - € 6.000
Tuinrenovatie € 4.750 - € 7.250
Tuinhuis plaatsen € 750 - € 1.200
Vijver aanleggen € 2.250 - € 3.500
Pergola plaatsen € 800 - € 1.400
Grazon aanleggen € 300 - € 550
Schutting plaatsen € 500 - € 1.000

Hovenier nodig? Offertes aanvragen

Waarom een hovenier inhuren?

Veel klussen in de tuin kunt u prima zelf uitvoeren. Als u voldoende tijd heeft en groene vingers, dan is het een plezier om te tuinieren. Toch zijn er ook dan goede redenen om voor sommige werkzaamheden een hovenier in te huren. We zetten een aantal van deze voordelen voor u op een rij:

  • De tuin ziet er het hele jaar netjes uit.
  • Hoveniers hebben veel ervaring en weten precies hoe ze werkzaamheden moeten uitvoeren en eventuele problemen moeten oplossen.
  • Hoveniers denken graag mee over de beste plannen voor uw tuin en kunnen u voorzien van deskundig advies.
  • Het uitbesteden van tuinwerkzaamheden bespaart u veel tijd.
  • Hoveniers hebben al het nodige gereedschap. Het inhuren van een hovenier bespaart u dus aanschafkosten voor gereedschap dat u slechts af en toe gebruikt.
  • Een hovenier weet precies voor welke werkzaamheden een vergunning nodig is en kan helpen bij de aanvraag daarvan.

Hoe vindt u een goede hovenier bij u in de buurt?

Staat u op het punt een hovenier in te schakelen voor tuinonderhoud, tuinrenovatie of een heel andere tuinklus? Dan is het fijn om te weten hoe u een goede hovenier bij u in de buurt vindt. Met onderstaande tips helpen we u graag op weg:

Offertes vergelijken

Zodra u goed in beeld heeft welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd, kunt u gericht offertes aanvragen bij meerdere hoveniers bij u in de buurt. Via het formulier op onze website kunt u precies aangeven voor welke klus u een hovenier zoekt. Ook kunt u op onze website zoeken naar alle hoveniers bij u in de buurt, met een overzicht van de werkzaamheden die zij verrichten én beoordelingen van klanten die u zijn voorgegaan.

Check de keurmerken

Om de kwaliteit van een hovenier uit te drukken, zijn er diverse keurmerken waar een hovenier aan kan voldoen op gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Heeft een hovenier het TuinKeur keurmerk? Dan staat dat voor kwaliteit, service, vakbekwaamheid, professionaliteit en betrouwbaarheid. Heeft een hovenier het Groenkeur keurmerk? Dat keurmerk staat voor kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid.

Lees reviews van andere klanten

Wie kan er beter vertellen over een ervaring met een hovenier dan de klanten die u zijn voorgegaan? Reviews over een hovenier geven een goed beeld van de betrouwbaarheid en deskundigheid. Ze helpen u te beoordelen of u met een hovenier in zee wil gaan of niet.

Hovenier nodig? Offertes aanvragen

Voorbeelden werkzaamheden hovenier

Of u simpelweg één boom wilt laten kappen, het gras wilt laten maaien of gaat voor tuinrenovatie of periodiek onderhoud, u kunt met al uw tuinklussen terecht bij een hovenier. In onderstaande voorbeelden vertellen we iets meer over de mogelijke werkzaamheden. We verdelen deze onder in vier soorten: tuinonderhoud, tuinontwerp, tuinaanleg en tuinrenovatie.

Tuinonderhoud

Of uw tuin nou groot of klein is, om de tuin netjes te houden zal deze regelmatig onderhouden moeten worden. Het gras moet worden gemaaid, het onkruid gewied en de coniferen gesnoeid. Als u hier zelf geen zin in heeft of tijd voor heeft, kunt u het tuinonderhoud uitbesteden aan een hovenier. Dit kan eenmalig of u kunt kiezen voor een onderhoudscontract voor periodiek tuinonderhoud. De hovenier zal langskomen om de werkzaamheden te bespreken en de tuin te bekijken. Aan de hand daarvan zal hij een prijsopgave maken met de kosten per klus, per jaar of per periode. Tuinonderhoud kost gemiddeld € 30 - € 50 per m².

Tuinontwerp

Wilt u een heel andere tuin of heeft u een nog lege tuin bij een nieuwbouwhuis? Dan is het goed om al uw wensen en plannen voor de tuin eerst samen te vatten in een tuinontwerp. De hovenier of tuinarchitect maakt daarbij een plattegrond waarop u precies kunt zien hoe de tuin eruit zal komen te zien. Aan de hand van het ontwerp kan de tuin vervolgens worden aangelegd. Een tuinontwerp kost gemiddeld € 400 - € 600.

Tuinaanleg

Met tuinaanleg kunt u denken aan het aanleggen van de hele tuin, maar ook aan een kleiner onderdeel, zoals een gazon, bestrating of beplanting. En wat dacht van de aanleg van een vijver of het plaatsen van een tuinhuis? Ook dat zijn werkzaamheden die een hovenier voor u kan uitvoeren. De prijzen voor tuinaanleg zijn erg afhankelijk van de omvang van het project. Voor de gemiddelde tuinaanleg gaan we uit van een bedrag € 4.000 - € 6.000.

Tuinrenovatie

Toe aan verandering in de tuin? Met tuinrenovatie pakt een hovenier het deel van de tuin aan waar u niet tevreden over bent. Laat bijvoorbeeld bomen kappen om plaats te maken voor een pergola of verruil uw schutting voor een mooie groene beukenhaag. Als de kinderen te groot zijn voor de zandbak komt er eindelijk ruimte voor een vijver en als u een groot gazon heeft kunt u dit deels laten vervangen door bestrating voor een ruimer terras. Tuinrenovatie kost gemiddeld € 50 tot € 100 per m². Uiteraard is de totale investering afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren.

Hovenier nodig? Offertes aanvragen

Verdeling kosten hovenier

Veelgestelde vragen over kosten hovenier

Heeft u een vraag over hovenier kosten en werkzaamheden? Leg uw specifieke situatie dan eens voor aan een hovenier om te sparren over de mogelijkheden. Wij beantwoorden hieronder alvast een aantal veelgestelde vragen over het inhuren van een hovenier.

Wat kost een hovenier?

Wanneer we het hebben over hovenier kosten, gaan we uit van een hovenier uurtarief van € 35 - € 75. Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor het project dat u wilt laten uitvoeren? Vraag dan vrijblijvend offertes op bij lokale hoveniers.

Welke werkzaamheden voert een hovenier uit?

Er zijn veel verschillende tuinwerkzaamheden waarvoor u een hovenier kunt inschakelen. Denk daarbij aan alle klussen die vallen onder tuinonderhoud, tuinaanleg, tuinontwerp en tuinrenovatie. Heeft u speciale wensen? Overleg dan vooraf met de hovenier om te kijken of hij aan al uw wensen kan voldoen.

Is een hovenier hetzelfde als een tuinman?

Qua werkzaamheden voeren een hovenier en een tuinman veelal dezelfde soort klussen uit. Het grootste verschil tussen deze twee beroepen is dat een tuinman in dienst kan zijn van een particuliere tuineigenaar. Een hovenier is nooit in dienst van een particulier. Hoveniers werken voor zichzelf of in dienst van een hoveniersbedrijf.

Hovenier nodig? Offertes aanvragen

Alle prijsgidsen

Kosten hovenier

© welcomia - depositphotos.com

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen