Kosten hekwerk plaatsen

Kosten hekwerk plaatsen
Gemiddelde kosten hekwerk plaatsen
Minimaal Gemiddeld Maximaal Prijsrange
€ 350 € 975 € 5.500 € 800 - € 1.200

Een hekwerk om de tuin zorgt voor privacy en meer veiligheid. U kunt kiezen voor een eenvoudig hekwerk van hout of gaas, maar ook voor prachtig sierhekwerk. Ook voor het balkon is stevig hekwerk te koop. Op deze pagina bekijken we diverse mogelijkheden en de kosten van hekwerk plaatsen.

Wat kost hekwerk plaatsen?

Een hekwerk plaatsen kost gemiddeld € 975. De precieze kosten voor uw nieuwe hekwerk zijn afhankelijk van het soort hekwerk dat u kiest. In onderstaande tabel ziet u hekwerk prijzen van verschillende soorten hekwerk én de bijbehorende montagekosten per meter.

Kosten hekwerk plaatsen
Omschrijving Gemiddelde prijs
Montage houten hekwerk € 15 - € 20 per meter
Montage gaashekwerk € 10 - € 20 per meter
Montage sierhekwerk € 10 - € 20 per meter
Montage dubbelstaafhekwerk € 10 - € 25 per meter
Montage spijlenhekwerk € 10 - € 25 per meter
Montage balkon hekwerk € 20 - € 30 per meter
Sierhekwerk € 65 per meter
Gaashekwerk € 70 per rol (25 x 1 meter)
Spijlenhekwerk € 60 per meter
Balkonhekwerk € 120 per meter
Dubbelstaafhekwerk € 50 per meter
Houten hekwerk € 50 per meter
Klimop begroeiing € 20 - € 45 per 150 centimeter
Prikkeldraad € 30 - € 50 per 100 meter
Stekels € 8 - € 20 per meter

Hekwerk laten plaatsen? Offertes aanvragen

Voorbeelden kosten hekwerk plaatsen

Het kan lastig zijn om in te schatten wat de kosten van hekwerk plaatsen zijn voor uw tuin. Onderstaande voorbeelden zijn bedoeld om hier een beter beeld van te schetsen.

Goedkoop hekwerk

Heeft u een hekwerk nodig maar wilt u daar niet te veel geld aan uitgeven? Dan is gaashekwerk een goede optie. Gaashekwerk is goedkoop en niet al te stevig. U koopt een rol gaashekwerk van 25 x 1 meter voor gemiddeld € 70.

Dubbelstaafmathekwerk met klimop

Een veel gezien hekwerk is dubbelstaafmathekwerk. Dit hekwerk is niet al te duur, maar wel lekker stevig en perfect om klimplanten tegenaan te laten groeien. Wanneer u 12 meter dubbelstaafmathekwerk met klimop laat plaatsen kost dat gemiddeld zo’n € 900.

Hekwerk voor het balkon

Bij een hekwerk op het balkon is stevigheid extra belangrijk. U wilt niet het risico lopen dat het hekwerk meegeeft of stuk gaat wanneer iemand er tegenaan leunt. Hekwerk voor het balkon is daarom vaak duurder dan ander hekwerk. Houdt rekening met een bedrag van zo’n € 120 per meter.

Verdeling kosten hekwerk plaatsen

Hekwerk laten plaatsen? Offertes aanvragen

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van hekwerk plaatsen?

Wanneer u een hekwerk laat plaatsen, zijn er een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden:

Keuze 1: Hekwerk (laten) monteren

Met een beetje handigheid kunt u een hekwerk in de tuin prima zelf plaatsen. Uitbesteden kan uiteraard ook. Wanneer het een balkonhekwerk betreft, raden we aan de montage door een specialist uit te laten voeren.

Keuze 2: Het materiaal

Hekwerken zijn er van hout en metaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling en voor- en nadelen.

Hout

Hardhout is stevig hout met een lange levensduur. Onbehandeld gaat het zo’n 25 jaar mee. Het is dus zeer geschikt voor een hekwerk in de tuin. Er zijn ook hekwerken van geïmpregneerd zachthout. In de meeste gevallen is dat grenen of vurenhout. De impregnatie is bedoeld om het hout te beschermen tegen schimmel en insecten. Geïmpregneerd zachthout heeft een levensduur van 15 - 25 jaar.

Metaal

Sierhekwerk, hekwerk met spijlen en dubbelstaafmathekwerk worden allemaal van metaal gemaakt. Dat is goed terug te zien in de hoeveelheid details die mogelijk zijn bij bijvoorbeeld sierhekwerk. Een metalen hekwerk is in de meeste gevallen verzinkt, zodat het niet gaat roesten. Na het verzinken kan er een coating over het hekwerk om het hek een andere kleur, zoals groen of zwart, te geven.

Keuze 3: Hekwerk stijlen

Ieder soort hekwerk heeft een eigen stijl. Het is goed om daar rekening mee te houden, zodat uw nieuwe hekwerk perfect past bij de rest van de tuin. Sierhekwerk bestaat in allerlei varianten, maar heeft vrijwel altijd een klassieke uitstraling. Gaashekwerk is goedkoop en straalt vooral functionaliteit uit. Voor een moderne touch kunt u kiezen voor spijlenhekwerk of dubbelstaafmathekwerk. Beide hekwerken zijn strak vormgegeven en zeer stevig.

Op een balkon kunt u kiezen voor een houten balustrade, een sierbalustrade of een glazen balustrade. Hoewel stevigheid voor balkonhekwerk de belangrijkste vereiste is, valt ook daar qua stijl nog genoeg te kiezen.

Keuze 4: Extra opties

Om uw tuin extra te beveiligen, kunt u ervoor kiezen om stekels of prikkeldraad op uw hekwerk te plaatsen. Hiermee maakt u het ongewenste bezoekers extra moeilijk om ongeschonden uw tuin in te komen. Voor meer privacy en een mooiere uitstraling kunt u klimop of andere klimplanten tegen het hekwerk aan laten groeien. Het kan een tijdje duren voordat het hekwerk volledig is dichtgegroeid, maar het maakt uw tuin wel extra groen en gezellig.

Hekwerk laten plaatsen? Offertes aanvragen

Veelgestelde vragen over kosten hekwerk plaatsen

Heeft u vragen over het laten plaatsen van een hekwerk en de hekwerk kosten? Neem dan contact op met een vakspecialist bij u in de buurt. Om u alvast op weg te helpen, beantwoorden we hieronder een aantal veelgestelde vragen.

Wat zijn de kosten van hekwerk per meter?

Hekwerk kost gemiddeld tussen de € 50 - € 70 per meter. Wilt u het hekwerk ook laten plaatsen? Dan betaalt u daar € 10 - € 30 per meter voor. De exacte kosten hangen af van het soort hekwerk dat u gekozen heeft en de locatie waar het hekwerk geplaatst moet worden. Gaashekwerk is de goedkoopste oplossing. Balkonhekwerk is meestal duurder, daar is veiligheid extra belangrijk.

Kan ik nieuw hekwerk zelf plaatsen?

Wie een beetje handig is, kan zelf hekwerk plaatsen. Door de klus uit te besteden kunt u uzelf echter wel veel tijd en moeite besparen. We raden aan een balkonhekwerk altijd door een vakspecialist te laten plaatsen. Dan weet u zeker dat het met stevigheid en veiligheid wel goed zit.

Wat is het goedkoopste hekwerk?

Het goedkoopste hekwerk is gaashekwerk. Dit koopt u per rol van 25 x 1 meter. Zo’n rol kost gemiddeld € 70. Nadeel van gaashekwerk is dat het niet al te stevig is en ook esthetisch laat het voor de meesten wat te wensen over. Is het hekwerk puur functioneel, dan kan gaashekwerk een prima oplossing zijn.

Hekwerk laten plaatsen? Offertes aanvragen

Alle prijsgidsen

Kosten hekwerk plaatsen

© cherokee4 - depositphotos.com

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen