Bestrating & sierbestrating

Bent u op zoek naar hulp bij uw bestrating & sierbestrating klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8586 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1708 bedrijven die u kunnen helpen met bestrating & sierbestrating klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • R van Oort
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Keurig, snel en kundig
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Gerry van Schijndel
  Bedrijf: Beautiful Garden

  Ik ben zeer tevreden over het werk van Joep bij mij in de tuin. Hij komt zijn afspraken goed na, zijn werkzaamheden in de tuin worden volgens afspraak prima uitgevoerd en Joep is een heel vriendelijke man die altijd weer met veel plezier in de tuin aan de gang gaat.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • Ad Leijdekkers
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Kundig, Snel en volgens afspraak
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact
 • Angelique Konings
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Snelle en goede offerte. Klus was ook snel uitgevoerd.

Laatste klussen

 • 18-06-2024 Haarlem

  Bestrating: 255 m²; herstraten

  het betreft herbestrating vóór een aantal garages
 • 03-06-2024 Meppel

  Bestrating: 65 m²; bestrating leggen

  Het gaat om 35 m2 oprit en pad langs het huis. Betonklinkers in visgraat motief met een band erlangs waarin de klinkers recht liggen (zie foto). Plus 25-30 m2 terras achter het huis. 60x60 cm keramische tegels.
 • 30-05-2024 Horssen

  Bestrating: 200 m²; bestrating leggen

  Bedoeling: bestaande tuin uitgraven grond, waar nodig opsluitbanden aanbrengen, anti-worteldoek aanbrengen en split storten van een grof formaat: 14-20 mm of 16-32 mm, bijvoorbeeld Icy Blue
 • 24-05-2024 Bergambacht

  Bestrating: 85 m²; herstraten

  Ophogen van huidige bestrating.
 • 20-05-2024 Heemskerk

  Bestrating: 30 m²; bestrating leggen, herstraten, straatwerk herstellen, bestrating verwijderen, klinkers opnieuw bestraten maar dan in cemenu

  Ook gras vervangen met dezelfde kiezels die wij verder ook al hebben, is ook 3 m doorsnede
 • 18-05-2024 Heerlen

  Bestrating: 5 m²; straatwerk herstellen

  Oprit is bij toegang aan garage verzakt.
 • 16-05-2024 Heesch

  Bestrating: 60 m²; bestrating leggen

 • 13-05-2024 Lelystad

  Bestrating: 47 m²; bestrating leggen

Bestrating & sierbestrating

Met bestrating of sierbestrating in uw tuin kiest u voor gemak, het gaat lang mee en heeft ook weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het ook erg praktisch, met een terras creëert u een mooie plek om te zitten, op een oprit kunt u uw auto parkeren en met een tuinpad maakt u uw tuin toegankelijker.

Hovenier of stratenmaker zoeken

Het leggen en verwijderen van bestrating en sierbestrating is fysiek zwaar werk. Bovendien is het leggen van bestrating foutgevoelig en is er specialistische kennis voor nodig. Beschikt u hier zelf niet over, dan is het raadzaam om het werk uit te laten voeren door een vakman zoals een stratenmaker of hovenier.

Stratenmakers en hoveniers beschikken over de ervaring en het juiste materiaal en gereedschap om het straatwerk snel en goed uit te voeren. Hierdoor bent u verzekerd van een mooi en duurzaam resultaat, en voorkomt u problemen zoals het verzakken of scheef gaan liggen van uw nieuwe terras, oprit of tuinpad.

Oprit bestraten

Auto’s zijn zwaar, dus het is belangrijk dat een goede oprit stevig genoeg is om dit gewicht te kunnen dragen. Hiermee voorkomt u dat de oprit na verloop van tijd gaat verzakken of dat de stenen breken onder het gewicht van uw auto. In ons artikel Oprit bestraten leest u alles dat u moet weten over het bestraten van een oprit, zoals wat het bestraten van een oprit ongeveer kost en wat er allemaal bij komt kijken als u overweegt om dit zelf te gaan doen.

Terras aanleggen

Om echt goed te kunnen genieten van uw tuin mag een mooi terras eigenlijk niet ontbreken. U kunt er gasten ontvangen, samen eten of met uw gezin genieten van het heerlijke weer in de zomer. Een goed terras staat dus garant voor jarenlang plezier in uw tuin, maar een terras aanleggen is wel een flinke klus. In ons artikel Terras aanleggen vindt u meer informatie over het aanleggen van een terras, zoals waar u allemaal op moet letten als u zelf een terras gaat aanleggen en tips voor het besparen van kosten als u besluit om dit door een hovenier of stratenmaker te laten doen.

Bestrating tuin

Wanneer u een tuin wilt met weinig onderhoud, dan is het bestraten van uw tuin een goede keuze. Met mooie strakke bestrating of sierbestrating in uw tuin bent u voorgoed verlost van vervelende klusjes zoals gras maaien of onkruid wieden. En door het ruime assortiment aan bestrating en sierbestrating voor in de tuin is er ook voor iedereen iets moois te vinden.

Soorten bestrating en sierbestrating voor in de tuin

Er bestaan veel verschillende soorten bestrating, ieder mijn zijn eigen kenmerkende eigenschappen, en de juiste keuze is dan ook afhankelijk van waar u bestrating gaat leggen. En natuurlijk speelt ook uw persoonlijke smaak mee bij de keuze voor een bepaalde soort. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten bestrating en sierbestrating.

Beton
In de meeste gevallen zal bij een betonnen bestrating gekozen worden voor betontegels. Dit komt omdat ze eenvoudig te leggen, relatief goedkoop en erg duurzaam zijn. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor bijvoorbeeld opritten, trottoirs en schoolpleinen, maar natuurlijk kunt u betontegels ook gebruiken voor een terras of tuinpad.

Betontegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er standaard betontegels in verschillende afmetingen, maar ook betontegels met een coating die beschermt tegen vuil, algen en mossen. Kiest u voor grindtegels, dan heeft u een betonnen sierbestrating.

Gebakken
Gebakken bestrating heeft een natuurlijke en authentieke uitstraling, en oogt dan ook veel warmer dan betonnen bestrating. De bekendste soorten zijn klinkers en waaltjes. Ze bestaan uit klei en zand dat op hoge temperatuur gebakken wordt, waardoor ze erg sterk zijn. Bovendien neemt gebakken bestrating bijna geen vocht op, en is daardoor minder gevoelig voor vuil, algen en mos.

Gebakken bestrating is sterk genoeg om gebruikt te worden voor een oprit of parkeerplaats, maar door de natuurlijke en warme uitstraling is het ook heel geschikt als sierbestrating voor bijvoorbeeld een terras.

Keramische tegels
Keramische tegels hebben een luxe uitstraling en zijn dus een goede optie voor het maken van een stijlvol terras of tuinpad. Bovendien kunt u ook kiezen uit een uitgebreid palet aan kleuren en motieven. Tijdens het bakproces worden er mineralen toegevoegd waardoor de keramische laag ontstaat, en hierdoor zijn keramische tegels zeer krasbestendig, vuilafstotend en kleurvast.

Bij het leggen van keramische tegels is het wel heel belangrijk om te zorgen voor een stevige ondergrond en goede afwatering, anders loopt u het risico dat de tegels breken onder zware belasting of kapot vriezen tijdens vorst.

Natuursteen
Er zijn allerlei soorten natuursteen, van kalk- en leisteen tot graniet, marmer en basalt, en iedere soort heeft zijn eigen kleurvastheid en mate van kras- en breukgevoeligheid. Het bijzondere aan natuursteen is dat niet één tegel hetzelfde is, en het is dus uitermate geschikt voor het maken van een prachtig en uniek terras. Houdt u er echter wel rekening mee dat natuursteen prijzig is, zeker als u kiest voor de duurdere steensoorten zoals marmer en graniet, al zijn er tegenwoordig ook soorten natuursteen te verkrijgen die qua prijs wat toegankelijker zijn.

Grind en split
Grind bestaat uit mooie afgeronde steentjes die op natuurlijk wijze zijn ontstaan. Bij split zijn de steentjes machinaal bewerkt en meer hoekig van vorm. Het voordeel van split ten opzichte van grind is dat het wat beter op zijn plaats blijft liggen door de hoekige vorm van de steentjes.

Grind en split zijn een relatief goedkope vorm van bestrating, en het kan gebruikt worden voor een oprit of tuinpad, maar ook als sierbestrating in de tuin. Bovendien is het aanleggen ook redelijk eenvoudig. Er hoeft alleen gezorgd te worden voor een stabiele ondergrond, en worteldoek voorkomt dat er onkruid door het grind of split heen groeit.

Kosten straatwerk

Wilt u meer weten over de kosten voor straatwerk? Dan kunt u hier meer informatie over vinden in de volgende prijsgidsen op onze site:

Bestrating en sierbestrating inspiratie opdoen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten bestrating en sierbestrating, zo kunt u zich eerst oriënteren op wat u wel en niet mooi vindt. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Bestrating leggen in de tuin

© kuchina - stock.adobe.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Zwaag, Noord-Holland
  17-06-2024
 2. Holten, Overijssel
  14-06-2024
 3. Den Haag, Zuid-Holland
  04-06-2024
 4. Utrecht, Utrecht
  28-05-2024
 5. Coevorden, Drenthe
  25-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Smilde, Drenthe
  11-06-2024
 2. Borne, Overijssel
  09-06-2024
 3. Oosterhout, Noord-Brabant
  04-06-2024
 4. Hazerswoude-Rijndijk, Zuid-Holland
  31-05-2024
 5. Vught, Noord-Brabant
  18-05-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 341 Gelderland
 2. 326 Noord-Brabant
 3. 319 Zuid-Holland
 4. 231 Noord-Holland
 5. 151 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen