Pergola

Bent u op zoek naar hulp bij uw pergola klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8026 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1196 bedrijven die u kunnen helpen met pergola klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.
 • Ruud van de Steeg
  Bedrijf: Passiflora

  Werd uiteindelijk wel veel duurder dan aanvankelijk gedacht. Ben ook benieuwd hoe het uitpakt nu de gedempte vijver uit een ander soort grond bestaat dan de kleigrond in de rest van de tuin.
 • Mirande
  Bedrijf: De Timmertuin

  Vriendelijk, deskundig, duidelijke en eerlijke offerte, komt afspraken na
 • Hans J.M.Winkel
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Het gesprek is voorbeeldig verlopen en de wijze waarop uitgelegd werd hoe een en ander aan te pakken is ons zeer goed bevallen. Daarom hebben wij afspraken gemaakt om het tuinonderhoud aan fa Heesbeen tuinen te gunnen.
 • Marco Santos
  Bedrijf: Palsgraaf Groen

  Prettige vakkundige mensen die de tijd nemen en niet afraffelen. En alles netjes achterlaten. Zeker een aanrader.
 • Cam Bergonje
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Arjan en collega hebben goed werk geleverd !!! Ze waren snel beschikbaar !! Ik kan ze aanbevelen !

Laatste klussen

 • 16-02-2024 Noordwijk

  Terrasoverkapping; Hout;

  Wij willen graag een overkapping achterin de tuin in de gehele breedte. Van schuur tot schutting. Daar zouden we dan graag de achterkant van de overkapping gebruiken als schutting aan de kant van het slopje. Dus er moet dan ook een tuindeur in komen.
 • 08-02-2024 De Meern

  Terrasoverkapping; Hout;

  Ik wil graag zsm de overkapping laten plaatsen. Het is een kant en klaar pakket wat klein beetje aangepast moet worden omdat het 3,5 bij 3,5 is. Er moeten ook glazen schuifwanden in komen (4 op rails) aan twee kanten. Bij staat aan de ene kant naast de schuur en andere kant naast schutting.
 • 07-02-2024 Rotterdam

  Pergola; Hout;

  Pergola conform constructietekening in de bijlage.
 • 28-01-2024 Ulestraten

  Terrasoverkapping; Kunststof;

  Graag overkapping met aan de zijkanten glazen panelen
 • 11-01-2024 Boekel

  Terrasoverkapping; Hout;

 • 10-01-2024 Bovenkarspel

  Terrasoverkapping; Hout;

 • 22-12-2023 Boxmeer

  Pergola; Hout;

  Door storm omgevallen en hebben behoefte aan soortgelijke pergola.
 • 05-11-2023 Amsterdam

  Pergola; Metaal;

  Voor de voortuin zou ik graag een traliewerk of pergola willen laten bouwen voor dit deel van de tuin schuur muur.
  Het deel van de muur met planten waarvoor ik het traliewerk of de pergola nodig heb, is 3,8 meter lang (niet over de schuurdeur). De hoogte van de muur is 2,7

  Er groeien al planten tegen de muur, nu zou ik de bovenkant willen laten groeien. (We hebben vreselijke stormen gehad, dus het is nu een beetje een puinhoop!)
  Het deel van de muur met planten waarvoor ik het traliewerk of de pergola nodig heb, is 3,8 meter lang. De hoogte van de muur is 2,7 meter en ik zou graag willen dat de metalen pergola/latwerk ongeveer 2-meter uitsteekt.


  Hier is ook een voorbeeld van hoe ik zou willen dat de pergola eruit zou zien (zonder verlichting y misschien wat minder druk met het traliewerk. Uiteraard is dit allemaal ter discussie, want ik wil graag input van een expert.

Pergola

De pergola is een prachtige aanvulling voor uw tuin om extra sfeer, diepte en spanning te creëren. Een pergola is een constructie van hoge palen en latten waarlangs allerlei planten kunnen groeien en ze worden over het algemeen gemaakt van hout of metaal. Het plaatsen van een pergola in uw tuin is vaak maatwerk, een pergola kan volledig naar uw eigen wensen gevormd worden.

Voordelen

Een pergola is heel veelzijdig en kan voor veel verschillende doelen gebruikt worden. Zo kan een pergola dienen als een aparte ruimte in uw tuin waar u heerlijk kunt zitten. De pergola heeft een open structuur waardoor er veel ruimte is voor een mooie lichtinval.

Daarnaast kan een pergola fungeren als een beschutte plek in uw tuin en bescherming bieden tegen zon en wind. U kunt de zon weren door klimplanten over de pergola te laten groeien, maar het is ook mogelijk om een schaduwdoek, harmonicadoek of zelfs een schuifdak te gebruiken.

Enkele andere voordelen van een pergola zijn:

 • U kunt een pergola gebruiken om een overgang in uw tuin te markeren en zo verschillende delen van uw tuin met elkaar te verbinden.
 • U kunt extra hoogte en diepte aanbrengen in uw tuin.
 • Door de beperkte breedte van de constructie kunnen pergola’s vrijwel overal geplaatst worden.
 • Als de pergola niet hoger wordt dan 2,5 m en de oppervlakte niet meer is dan 30 m² heeft u normaal gesproken geen vergunning nodig, maar vraag dit voor de zekerheid na bij uw eigen gemeente.

Materiaalkeuze

Er kunnen veel verschillende materialen gebruikt worden voor het maken van een pergola, zoals hout, aluminium of kunststof. De keuze voor een specifiek materiaal hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak, maar het is ook verstandig om de eigenschappen van de verschillende materialen in overweging te nemen.

Zo heeft een houten pergola een natuurlijk uitstraling, heeft u de keuze uit veel verschillende soorten hout met ieder zijn eigen charisma en is hout relatief goedkoop en in allerlei maten te verkrijgen. Houdt u er echter wel rekening mee dat een houten pergola af en toe wat onderhoud nodig heeft zoals schilderwerk.

Daartegenover staat dat een aluminium pergola geen onderhoud nodig heeft en erg lang mee gaat. Aluminium is echter duurder dan hout en vaak zijn de kosten voor het plaatsen van de pergola ook hoger omdat er meer werk bij komt kijken zoals het aan elkaar lassen van de verschillende onderdelen.

Via onze handige tuin ideeën & inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten pergola's, dit is een mooie manier om eens te kijken wat u wel en niet mooi vindt. Neem dus eens een kijkje op de Pergola ideeën & inspiratie en Houten pergola ideeën & inspiratie pagina's.

Klimplanten

Alle klimplanten kunnen gebruikt worden voor het bedekken van een pergola, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij de keuze van een klimplant.

Als u bijvoorbeeld maar weinig ruimte heeft voor het plaatsen van planten dan is het slim om te kiezen voor sterke groeiers zoals blauwe regen, druiven of kiwi’s. Deze kunnen zonder problemen uw hele pergola bedekken.

Wilt u in de winter ook nog wat kleur in uw tuin? Overweeg dan om te kiezen voor een groenblijvende klimplant.

Heeft u een houten pergola? Houdt er dan rekening mee dat sommige klimplanten vastgroeien aan de ondergrond, zoals bijvoorbeeld klimop, klimhortensia en wilde wingerd. Deze planten zijn lastig te verwijderen en dat is natuurlijk erg vervelend als u een houten pergola wilt schilderen.

Weer andere klimplanten kunnen zichzelf juist niet hechten aan een ondergrond en zullen dus geleid en vastgemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld klimrozen.

En tenslotte zijn er nog klimplanten die zich makkelijk laten leiden via bijvoorbeeld ijzerdraad omdat ze ranken hebben waarmee zij zich ergens omheen draaien, zoals jasmijn, kamperfoelie en clematis.

Pergola van hout in tuin

© khuang - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 2. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 3. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024
 4. Glimmen, Groningen
  05-02-2024
 5. Ossendrecht, Noord-Brabant
  31-01-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Avenhorn, Noord-Holland
  29-02-2024
 2. Amstelveen, Noord-Holland
  26-02-2024
 3. Beusichem, Gelderland
  22-02-2024
 4. Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland
  22-02-2024
 5. Edam, Noord-Holland
  19-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 426 Gelderland
 2. 409 Noord-Brabant
 3. 391 Zuid-Holland
 4. 267 Noord-Holland
 5. 186 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen