Pergola

Bent u op zoek naar hulp bij uw pergola klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8586 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1202 bedrijven die u kunnen helpen met pergola klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Marcel
  Bedrijf: TomS Buitenleven

  Wij hebben onze tuin en overkapping laten realiseren door Toms buitenleven de werkzaamheden zijn super professioneel aangepakt en hartstikke snel gerealiseerd wij zullen tom en zijn jongens iedereen aanraden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Janny Kleine
  Bedrijf: Heinneman Tuincreatief

  Onze voortuin moest door verhuizing,opnieuw ingericht worden. We dachten het zelf te kunnen, maar helaas, het lukte niet helemaal. Door eerdere goede ervaring met Edward, zijn hulp gevraagd. En hij maakte een mooi plan , uitgewerkt om het werk, wat we zelf hadden gedaan. Hij wist onze fout heel creatief op zijn manier weg te werken. Resultaat, is een hele mooie tuin , waar we heel blij mee zijn. Waar we zelf het onderhoud aan kunnen doen , vooral door zijn tips en waar we gelukkig mee zijn. We verheugen ons al op de tijd, dat alles in bloei staat.

Laatste klussen

 • 09-06-2024 Amsterdam

  Pergola; Hout;

  Ik wil een pergola met harmonica schaduwdoek laten plaatsen. Het ontwerp is in ontwikkeling en ik zoek partijen die die kunnen uitvoeren, eventueel in combinatie met nieuw terras aanleg.
 • 14-04-2024 Budel-Schoot

  Veranda; Kunststof;

  Hallo heer of dame,

  Het gaat om een veranda van ongeveer 6-7 meter lang en de breedte ongeveer 3.00 meter.

  Kunststof maar wel met een houtlook. ( ik weet de naam maar kan er niet opkomen )

  Zo hebben we ook een nieuwe serre gekregen in feb. De serre is nep groen hout en de veranda willen we groen of een bruine kleur. Het boven gedeelte van de veranda moet wel genoeg licht door schijnen. 25 tot 50 procent.

  Het vloer gedeelte moet ook nog aangepakt worden met een houtlook kunstof vloer. Ik hoop dat jullie hier binnenkort langs kunnen komen. Om de situatie te bekijken en op te meten zodat je er ook een offerte van kunt maken.

  Alvast bedankt om van je te horen 😊

  Met vriendelijke groet,

  Anouk van Tongerloo
  Uit Budel Schoot
 • 08-04-2024 Sauwerd

  Veranda; In overleg;

  Goedemorgen,

  We zoeken iemand die bij ons een veranda kan plaatsen én eventueel overige werkzaamheden kan verrichten in de tuin. Nog wat straatwerkzaamheden, plaatsen extra houten schuur, etc.

  Zijn er mogelijkheden?
  Verneem het graag!
  Vriendelijke groet,
  Chahinda Adham
 • 08-03-2024 Wassenaar

  Carport; ;

  Een losstaande carport van 14 meter lang 5meter breed en 4 meter hoog.
 • 16-02-2024 Noordwijk

  Terrasoverkapping; Hout;

  Wij willen graag een overkapping achterin de tuin in de gehele breedte. Van schuur tot schutting. Daar zouden we dan graag de achterkant van de overkapping gebruiken als schutting aan de kant van het slopje. Dus er moet dan ook een tuindeur in komen.
 • 08-02-2024 De Meern

  Terrasoverkapping; Hout;

  Ik wil graag zsm de overkapping laten plaatsen. Het is een kant en klaar pakket wat klein beetje aangepast moet worden omdat het 3,5 bij 3,5 is. Er moeten ook glazen schuifwanden in komen (4 op rails) aan twee kanten. Bij staat aan de ene kant naast de schuur en andere kant naast schutting.
 • 07-02-2024 Rotterdam

  Pergola; Hout;

  Pergola conform constructietekening in de bijlage.
 • 28-01-2024 Ulestraten

  Terrasoverkapping; Kunststof;

  Graag overkapping met aan de zijkanten glazen panelen

Pergola

De pergola is een prachtige aanvulling voor uw tuin om extra sfeer, diepte en spanning te creëren. Een pergola is een constructie van hoge palen en latten waarlangs allerlei planten kunnen groeien en ze worden over het algemeen gemaakt van hout of metaal. Het plaatsen van een pergola in uw tuin is vaak maatwerk, een pergola kan volledig naar uw eigen wensen gevormd worden.

Voordelen

Een pergola is heel veelzijdig en kan voor veel verschillende doelen gebruikt worden. Zo kan een pergola dienen als een aparte ruimte in uw tuin waar u heerlijk kunt zitten. De pergola heeft een open structuur waardoor er veel ruimte is voor een mooie lichtinval.

Daarnaast kan een pergola fungeren als een beschutte plek in uw tuin en bescherming bieden tegen zon en wind. U kunt de zon weren door klimplanten over de pergola te laten groeien, maar het is ook mogelijk om een schaduwdoek, harmonicadoek of zelfs een schuifdak te gebruiken.

Enkele andere voordelen van een pergola zijn:

 • U kunt een pergola gebruiken om een overgang in uw tuin te markeren en zo verschillende delen van uw tuin met elkaar te verbinden.
 • U kunt extra hoogte en diepte aanbrengen in uw tuin.
 • Door de beperkte breedte van de constructie kunnen pergola’s vrijwel overal geplaatst worden.
 • Als de pergola niet hoger wordt dan 2,5 m en de oppervlakte niet meer is dan 30 m² heeft u normaal gesproken geen vergunning nodig, maar vraag dit voor de zekerheid na bij uw eigen gemeente.

Materiaalkeuze

Er kunnen veel verschillende materialen gebruikt worden voor het maken van een pergola, zoals hout, aluminium of kunststof. De keuze voor een specifiek materiaal hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak, maar het is ook verstandig om de eigenschappen van de verschillende materialen in overweging te nemen.

Zo heeft een houten pergola een natuurlijk uitstraling, heeft u de keuze uit veel verschillende soorten hout met ieder zijn eigen charisma en is hout relatief goedkoop en in allerlei maten te verkrijgen. Houdt u er echter wel rekening mee dat een houten pergola af en toe wat onderhoud nodig heeft zoals schilderwerk.

Daartegenover staat dat een aluminium pergola geen onderhoud nodig heeft en erg lang mee gaat. Aluminium is echter duurder dan hout en vaak zijn de kosten voor het plaatsen van de pergola ook hoger omdat er meer werk bij komt kijken zoals het aan elkaar lassen van de verschillende onderdelen.

Via onze handige tuin ideeën & inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten pergola's, dit is een mooie manier om eens te kijken wat u wel en niet mooi vindt. Neem dus eens een kijkje op de Pergola ideeën & inspiratie en Houten pergola ideeën & inspiratie pagina's.

Klimplanten

Alle klimplanten kunnen gebruikt worden voor het bedekken van een pergola, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden bij de keuze van een klimplant.

Als u bijvoorbeeld maar weinig ruimte heeft voor het plaatsen van planten dan is het slim om te kiezen voor sterke groeiers zoals blauwe regen, druiven of kiwi’s. Deze kunnen zonder problemen uw hele pergola bedekken.

Wilt u in de winter ook nog wat kleur in uw tuin? Overweeg dan om te kiezen voor een groenblijvende klimplant.

Heeft u een houten pergola? Houdt er dan rekening mee dat sommige klimplanten vastgroeien aan de ondergrond, zoals bijvoorbeeld klimop, klimhortensia en wilde wingerd. Deze planten zijn lastig te verwijderen en dat is natuurlijk erg vervelend als u een houten pergola wilt schilderen.

Weer andere klimplanten kunnen zichzelf juist niet hechten aan een ondergrond en zullen dus geleid en vastgemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld klimrozen.

En tenslotte zijn er nog klimplanten die zich makkelijk laten leiden via bijvoorbeeld ijzerdraad omdat ze ranken hebben waarmee zij zich ergens omheen draaien, zoals jasmijn, kamperfoelie en clematis.

Pergola van hout in tuin

© khuang - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Zwaag, Noord-Holland
  17-06-2024
 2. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 3. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024
 4. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024
 5. Zoetermeer, Zuid-Holland
  26-04-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Simonshaven, Zuid-Holland
  15-06-2024
 2. Borne, Overijssel
  09-06-2024
 3. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 4. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024
 5. Arnemuiden, Zeeland
  27-04-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 426 Gelderland
 2. 409 Noord-Brabant
 3. 389 Zuid-Holland
 4. 266 Noord-Holland
 5. 185 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen