Overkapping

Bent u op zoek naar hulp bij uw overkapping klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8311 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1053 bedrijven die u kunnen helpen met overkapping klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Rene de Vette
  Bedrijf: Hovenierzuidholland

  Vakbekwaam netjes alsmede verzorgd alleen maar complimenten
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april
 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.

Laatste klussen

 • 14-04-2024 Budel-Schoot

  Veranda; Kunststof;

  Hallo heer of dame,

  Het gaat om een veranda van ongeveer 6-7 meter lang en de breedte ongeveer 3.00 meter.

  Kunststof maar wel met een houtlook. ( ik weet de naam maar kan er niet opkomen )

  Zo hebben we ook een nieuwe serre gekregen in feb. De serre is nep groen hout en de veranda willen we groen of een bruine kleur. Het boven gedeelte van de veranda moet wel genoeg licht door schijnen. 25 tot 50 procent.

  Het vloer gedeelte moet ook nog aangepakt worden met een houtlook kunstof vloer. Ik hoop dat jullie hier binnenkort langs kunnen komen. Om de situatie te bekijken en op te meten zodat je er ook een offerte van kunt maken.

  Alvast bedankt om van je te horen 😊

  Met vriendelijke groet,

  Anouk van Tongerloo
  Uit Budel Schoot
 • 08-04-2024 Sauwerd

  Veranda; In overleg;

  Goedemorgen,

  We zoeken iemand die bij ons een veranda kan plaatsen én eventueel overige werkzaamheden kan verrichten in de tuin. Nog wat straatwerkzaamheden, plaatsen extra houten schuur, etc.

  Zijn er mogelijkheden?
  Verneem het graag!
  Vriendelijke groet,
  Chahinda Adham
 • 08-03-2024 Wassenaar

  Carport; ;

  Een losstaande carport van 14 meter lang 5meter breed en 4 meter hoog.
 • 16-02-2024 Noordwijk

  Terrasoverkapping; Hout;

  Wij willen graag een overkapping achterin de tuin in de gehele breedte. Van schuur tot schutting. Daar zouden we dan graag de achterkant van de overkapping gebruiken als schutting aan de kant van het slopje. Dus er moet dan ook een tuindeur in komen.
 • 08-02-2024 De Meern

  Terrasoverkapping; Hout;

  Ik wil graag zsm de overkapping laten plaatsen. Het is een kant en klaar pakket wat klein beetje aangepast moet worden omdat het 3,5 bij 3,5 is. Er moeten ook glazen schuifwanden in komen (4 op rails) aan twee kanten. Bij staat aan de ene kant naast de schuur en andere kant naast schutting.
 • 07-02-2024 Rotterdam

  Pergola; Hout;

  Pergola conform constructietekening in de bijlage.
 • 28-01-2024 Ulestraten

  Terrasoverkapping; Kunststof;

  Graag overkapping met aan de zijkanten glazen panelen
 • 11-01-2024 Boekel

  Terrasoverkapping; Hout;

Overkapping

Een overkapping in uw tuin biedt bescherming tegen wind, regen en zon, waardoor u op ieder gewenst moment buiten kunt zitten. Op warme en zonnige dagen kunt u er beschutting vinden tegen felle zon en op koude en regenachtige dagen zit u er juist lekker warm en droog.

De meeste mensen kiezen voor een houten overkapping, maar als u iets liever anders heeft kunt u ook kiezen voor een aluminium of kunststof overkapping. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling maar vereist wel wat onderhoud, terwijl aluminium en kunststof er modern en strak uit zien en maar weinig onderhoud vergen.

Overkappingen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder volgt een overzicht van een aantal veel voorkomende overkappingen dat u kunt gebruiken als uitgangspunt voor het kiezen van de perfecte overkapping voor in uw tuin.

Veranda

De veranda is een van de meest voorkomende overkappingen. Over het algemeen wordt een veranda aan een woning gebouwd en fungeert dan als een verlengstuk van bijvoorbeeld de woonkamer. Het is echter ook mogelijk om een veranda aan een tuinhuis of schuur te bouwen of op een dakterras te plaatsen.

In zijn simpelste vorm is een veranda een afdak dat steunt op palen. U kunt er echter ook voor kiezen om wanden en deuren in uw veranda te plaatsen, op die manier wordt de veranda een volwaardige leefruimte voor uw woning.

Naast beschutting biedt een veranda nog enkele andere voordelen, zoals waardestijging van uw woning en verbeterde isolatie. Houdt er echter wel rekening mee dat een veranda een deel van de ruimte van uw tuin in beslag neemt, waardoor veranda’s minder geschikt zijn voor kleinere tuinen.

Terrasoverkapping

Vaak worden de termen terrasoverkapping en veranda door elkaar gehaald. Er is echter wel degelijk een verschil en dit komt voort uit de plaats waar de overkapping staat. Zo wordt een veranda altijd aan de zijkant van een woning of ander gebouw geplaatst, maar dit hoeft voor een terrasoverkapping niet zo te zijn. Een terrasoverkapping kan dus ook een vrijstaande constructie zijn die u op iedere gewenste locatie in uw tuin kunt plaatsen.

Terrasoverkapping is dus eigenlijk een algemene term die voor veel verschillende soorten tuinoverkappingen gebruikt kan worden, zoals een veranda, prieel, tuinpaviljoen of pergola, maar waarbij het dan natuurlijk wel gaat om het overkappen van een stuk terras.

Prieel

Het is niet zo gemakkelijk om een precieze omschrijving voor een prieel te geven, maar over het algemeen wordt er met een prieel een open of halfopen constructie bedoeld die vrijstaand in uw tuin wordt geplaatst. Een prieel wordt vaak gezien als een sierlijk bouwwerk dat mooi staat in de tuin maar bovendien ook nog eens een fijne plek is om onder te zitten. Vaak worden er bloemen en planten omheen geplaatst voor een extra sfeervolle uitstraling.

Er zijn veel verschillende variaties mogelijk en u kunt een prieel helemaal afstemmen op uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen voor een prieel dat compleet open is of juist een prieel met wanden, en daarnaast heeft u de keuze tussen een plat dak of een puntdak. Doorgaans kiezen de meeste mensen voor een houten prieel, maar ook hier kunt u kiezen voor andere materialen zoals metaal, glas, kunststof of steen.

Tuinpaviljoen

Een tuinpaviljoen is vergelijkbaar met een prieel, maar wanneer men spreekt van een paviljoen dan gaat het vaak over de wat luxere varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijgebouw zoals een tuinhuisje of schuurtje met een aangebouwde veranda. Vaak heeft een paviljoen een luxueus ingerichte zithoek en sommigen komen ook met een mooie buitenkeuken.

Pergola

Een pergola is een constructie van hoge palen en latten die losstaand in de tuin wordt geplaatst en waarlangs allerlei planten kunnen groeien. Pergola’s worden over het algemeen gemaakt van hout of metaal en ze komen in verschillende groottes. Kleinere pergola’s worden vooral gebruikt om planten overheen te laten groeien. Dit kan natuurlijk ook met grotere pergola’s, maar die functioneren daarnaast vaak ook als terrasoverkapping, een mooie plaats om beschut te kunnen zitten.

Carport

Een carport is een ideale plek om zowel uw auto als fiets droog te parkeren en te beschermen tegen weer en wind. Veelal wordt een carport aan de woning gebouwd, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een vrijstaande carport. De meeste mensen kiezen voor een houten carport, maar het is ook mogelijk om andere materialen zoals aluminium, staal of kunststof te gebruiken om een carport te bouwen. Hou er wel rekening mee dat u waarschijnlijk een vergunning nodig heeft voor het bouwen van een carport, dus vergeet niet hiernaar te informeren bij uw gemeente om problemen te voorkomen.

Kosten overkapping

Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een overkapping? Lees hier dan meer over in onze prijsgids Overkapping plaatsen.

Foto's van overkappingen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten overkappingen. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Houten overkapping in de tuin

© kzlobastov - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Schoorl, Noord-Holland
  02-04-2024
 2. Stadskanaal, Groningen
  28-03-2024
 3. Boekel, Noord-Brabant
  14-03-2024
 4. Zaandam, Noord-Holland
  09-03-2024
 5. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Scherpenzeel, Gelderland
  07-04-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  30-03-2024
 3. Arnhem, Gelderland
  29-03-2024
 4. Den Haag, Zuid-Holland
  18-03-2024
 5. Arnhem, Gelderland
  16-03-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 453 Gelderland
 2. 435 Noord-Brabant
 3. 416 Zuid-Holland
 4. 278 Noord-Holland
 5. 194 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen