Overkapping

Bent u op zoek naar hulp bij uw overkapping klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8663 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1057 bedrijven die u kunnen helpen met overkapping klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ertugrul Sezik
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  levert deskundig werk, houd netjes aan de gemaakte afspraken. Rustig en efficiënte communicatie. Ruim tevreden.
 • Ingrid Minnen
  Bedrijf: HTM TOTAALTUINEN onderdeel van htm bestratingen

  Dank aan Henk en Thomas. Van onze wensen en gedachten in ons hoofd naar een prachtig ontwerp (Thomas) op papier naar een schitterende tuin. Vader en zoon zijn harde werkers. Denken mee, plotselinge veranderingen in de tuin, allemaal geen probleem. Door het slechte, natte weer en nog wat meer tegenslagen heeft de aanleg langer geduurd dan gepland, maar dat kan gebeuren. Wij maken daar niet zo'n probleem van. De mannen zijn eerlijke harde werkers. Henk en Thomas, Dank jullie wel voor onze droomtuin. Sylvia en Ingrid.
 • Clazien
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  Goed werk geleverd. Het zijn echte tuinmannen met verstand en kennis van zaken. Blij met van Veldhuizen Tuinen, ze mogen zeker terugkomen.
 • Jan
  Bedrijf: RIVIUS

  Prima ervaring! Betrouwbare partij.
 • Judith Van Doremalen
  Bedrijf: Miriam van der Ven Hoveniersklussen

  Snel beschikbaar, goed overleg over de klus, zeer tevreden
 • Marcel
  Bedrijf: TomS Buitenleven

  Wij hebben onze tuin en overkapping laten realiseren door Toms buitenleven de werkzaamheden zijn super professioneel aangepakt en hartstikke snel gerealiseerd wij zullen tom en zijn jongens iedereen aanraden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!

Laatste klussen

 • 09-06-2024 Amsterdam

  Pergola; Hout;

  Ik wil een pergola met harmonica schaduwdoek laten plaatsen. Het ontwerp is in ontwikkeling en ik zoek partijen die die kunnen uitvoeren, eventueel in combinatie met nieuw terras aanleg.
 • 14-04-2024 Budel-Schoot

  Veranda; Kunststof;

  Hallo heer of dame,

  Het gaat om een veranda van ongeveer 6-7 meter lang en de breedte ongeveer 3.00 meter.

  Kunststof maar wel met een houtlook. ( ik weet de naam maar kan er niet opkomen )

  Zo hebben we ook een nieuwe serre gekregen in feb. De serre is nep groen hout en de veranda willen we groen of een bruine kleur. Het boven gedeelte van de veranda moet wel genoeg licht door schijnen. 25 tot 50 procent.

  Het vloer gedeelte moet ook nog aangepakt worden met een houtlook kunstof vloer. Ik hoop dat jullie hier binnenkort langs kunnen komen. Om de situatie te bekijken en op te meten zodat je er ook een offerte van kunt maken.

  Alvast bedankt om van je te horen 😊

  Met vriendelijke groet,

  Anouk van Tongerloo
  Uit Budel Schoot
 • 08-04-2024 Sauwerd

  Veranda; In overleg;

  Goedemorgen,

  We zoeken iemand die bij ons een veranda kan plaatsen én eventueel overige werkzaamheden kan verrichten in de tuin. Nog wat straatwerkzaamheden, plaatsen extra houten schuur, etc.

  Zijn er mogelijkheden?
  Verneem het graag!
  Vriendelijke groet,
  Chahinda Adham
 • 08-03-2024 Wassenaar

  Carport; ;

  Een losstaande carport van 14 meter lang 5meter breed en 4 meter hoog.
 • 16-02-2024 Noordwijk

  Terrasoverkapping; Hout;

  Wij willen graag een overkapping achterin de tuin in de gehele breedte. Van schuur tot schutting. Daar zouden we dan graag de achterkant van de overkapping gebruiken als schutting aan de kant van het slopje. Dus er moet dan ook een tuindeur in komen.
 • 08-02-2024 De Meern

  Terrasoverkapping; Hout;

  Ik wil graag zsm de overkapping laten plaatsen. Het is een kant en klaar pakket wat klein beetje aangepast moet worden omdat het 3,5 bij 3,5 is. Er moeten ook glazen schuifwanden in komen (4 op rails) aan twee kanten. Bij staat aan de ene kant naast de schuur en andere kant naast schutting.
 • 07-02-2024 Rotterdam

  Pergola; Hout;

  Pergola conform constructietekening in de bijlage.
 • 28-01-2024 Ulestraten

  Terrasoverkapping; Kunststof;

  Graag overkapping met aan de zijkanten glazen panelen

Overkapping

Een overkapping in uw tuin biedt bescherming tegen wind, regen en zon, waardoor u op ieder gewenst moment buiten kunt zitten. Op warme en zonnige dagen kunt u er beschutting vinden tegen felle zon en op koude en regenachtige dagen zit u er juist lekker warm en droog.

De meeste mensen kiezen voor een houten overkapping, maar als u iets liever anders heeft kunt u ook kiezen voor een aluminium of kunststof overkapping. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling maar vereist wel wat onderhoud, terwijl aluminium en kunststof er modern en strak uit zien en maar weinig onderhoud vergen.

Overkappingen komen in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder volgt een overzicht van een aantal veel voorkomende overkappingen dat u kunt gebruiken als uitgangspunt voor het kiezen van de perfecte overkapping voor in uw tuin.

Veranda

De veranda is een van de meest voorkomende overkappingen. Over het algemeen wordt een veranda aan een woning gebouwd en fungeert dan als een verlengstuk van bijvoorbeeld de woonkamer. Het is echter ook mogelijk om een veranda aan een tuinhuis of schuur te bouwen of op een dakterras te plaatsen.

In zijn simpelste vorm is een veranda een afdak dat steunt op palen. U kunt er echter ook voor kiezen om wanden en deuren in uw veranda te plaatsen, op die manier wordt de veranda een volwaardige leefruimte voor uw woning.

Naast beschutting biedt een veranda nog enkele andere voordelen, zoals waardestijging van uw woning en verbeterde isolatie. Houdt er echter wel rekening mee dat een veranda een deel van de ruimte van uw tuin in beslag neemt, waardoor veranda’s minder geschikt zijn voor kleinere tuinen.

Terrasoverkapping

Vaak worden de termen terrasoverkapping en veranda door elkaar gehaald. Er is echter wel degelijk een verschil en dit komt voort uit de plaats waar de overkapping staat. Zo wordt een veranda altijd aan de zijkant van een woning of ander gebouw geplaatst, maar dit hoeft voor een terrasoverkapping niet zo te zijn. Een terrasoverkapping kan dus ook een vrijstaande constructie zijn die u op iedere gewenste locatie in uw tuin kunt plaatsen.

Terrasoverkapping is dus eigenlijk een algemene term die voor veel verschillende soorten tuinoverkappingen gebruikt kan worden, zoals een veranda, prieel, tuinpaviljoen of pergola, maar waarbij het dan natuurlijk wel gaat om het overkappen van een stuk terras.

Prieel

Het is niet zo gemakkelijk om een precieze omschrijving voor een prieel te geven, maar over het algemeen wordt er met een prieel een open of halfopen constructie bedoeld die vrijstaand in uw tuin wordt geplaatst. Een prieel wordt vaak gezien als een sierlijk bouwwerk dat mooi staat in de tuin maar bovendien ook nog eens een fijne plek is om onder te zitten. Vaak worden er bloemen en planten omheen geplaatst voor een extra sfeervolle uitstraling.

Er zijn veel verschillende variaties mogelijk en u kunt een prieel helemaal afstemmen op uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen voor een prieel dat compleet open is of juist een prieel met wanden, en daarnaast heeft u de keuze tussen een plat dak of een puntdak. Doorgaans kiezen de meeste mensen voor een houten prieel, maar ook hier kunt u kiezen voor andere materialen zoals metaal, glas, kunststof of steen.

Tuinpaviljoen

Een tuinpaviljoen is vergelijkbaar met een prieel, maar wanneer men spreekt van een paviljoen dan gaat het vaak over de wat luxere varianten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijgebouw zoals een tuinhuisje of schuurtje met een aangebouwde veranda. Vaak heeft een paviljoen een luxueus ingerichte zithoek en sommigen komen ook met een mooie buitenkeuken.

Pergola

Een pergola is een constructie van hoge palen en latten die losstaand in de tuin wordt geplaatst en waarlangs allerlei planten kunnen groeien. Pergola’s worden over het algemeen gemaakt van hout of metaal en ze komen in verschillende groottes. Kleinere pergola’s worden vooral gebruikt om planten overheen te laten groeien. Dit kan natuurlijk ook met grotere pergola’s, maar die functioneren daarnaast vaak ook als terrasoverkapping, een mooie plaats om beschut te kunnen zitten.

Carport

Een carport is een ideale plek om zowel uw auto als fiets droog te parkeren en te beschermen tegen weer en wind. Veelal wordt een carport aan de woning gebouwd, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een vrijstaande carport. De meeste mensen kiezen voor een houten carport, maar het is ook mogelijk om andere materialen zoals aluminium, staal of kunststof te gebruiken om een carport te bouwen. Hou er wel rekening mee dat u waarschijnlijk een vergunning nodig heeft voor het bouwen van een carport, dus vergeet niet hiernaar te informeren bij uw gemeente om problemen te voorkomen.

Kosten overkapping

Benieuwd naar de kosten voor het plaatsen van een overkapping? Lees hier dan meer over in onze prijsgids Overkapping plaatsen.

Foto's van overkappingen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten overkappingen. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Houten overkapping in de tuin

© kzlobastov - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Loenen, Gelderland
  14-07-2024
 2. Pijnacker, Zuid-Holland
  10-07-2024
 3. Holten, Overijssel
  14-06-2024
 4. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 5. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Nijkerk, Gelderland
  12-07-2024
 2. Etten-Leur, Noord-Brabant
  06-07-2024
 3. Nijkerk, Gelderland
  02-07-2024
 4. Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
  01-07-2024
 5. Berkel-Enschot, Noord-Brabant
  26-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 453 Gelderland
 2. 434 Noord-Brabant
 3. 416 Zuid-Holland
 4. 278 Noord-Holland
 5. 193 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen