Vijver

Bent u op zoek naar hulp bij uw vijver klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8666 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1195 bedrijven die u kunnen helpen met vijver klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ertugrul Sezik
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  levert deskundig werk, houd netjes aan de gemaakte afspraken. Rustig en efficiënte communicatie. Ruim tevreden.
 • Clazien
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  Goed werk geleverd. Het zijn echte tuinmannen met verstand en kennis van zaken. Blij met van Veldhuizen Tuinen, ze mogen zeker terugkomen.
 • Jan
  Bedrijf: RIVIUS

  Prima ervaring! Betrouwbare partij.
 • Judith Van Doremalen
  Bedrijf: Miriam van der Ven Hoveniersklussen

  Snel beschikbaar, goed overleg over de klus, zeer tevreden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact

Laatste klussen

 • 07-06-2024 Rijssen

  Vijver: 7 m²; koivijver

  Graag inclusief passende filtersysteem
 • 28-05-2024 Delft

  Vijver: 3 m²; visvijver

  in overleg: dempen bestaande ingestorte vijver en dan bestraten, OF nieuwe vijver maken ( folie of voorgevormde bak?)
 • 14-05-2024 Groningen

  Vijver: 1 m²; siervijver

 • 08-04-2024 Spijkenisse

  Vijver: 18 m²; koivijver

  Waar de vijver moet komen is ong. 6 a 7 meter vanaf de stoep van de voortuin. De ronde vijver zal 3 m. in doorsnee zijn en 2 m. diep.
  Dus m.i. 18 m3. De vijver moet komen in het gras, recht tegenover de serre. De afgegraven grond moet afgevoerd worden. Ook graag met rijplaten, zodat het gras waarover gereden gaat worden, minimaal zal worden beschadigd.
 • 10-03-2024 Amsterdam

  Vijver: 35 m²; zwemvijver

  Goedendag, ik heb een zwemvijver die langzaam leegloopt. Ik zoek een bedrijf die de kennis heeft om dat te repareren.
 • 18-12-2023 Beegden

  Vijver: 8 m²; natuurlijke vijver

  Natuurvijver met vissen en beplanting
  Of met pomp maar voorkeur natuur
 • 08-08-2023 Zoetermeer

  Vijver: 9 m²; koivijver

  Doordat er wrs grondwater onder de folie is gekomen werden wanden naar binnen gedrukt. Daardoor werd de ruimte voor de vissen steeds kleiner. Vijver moet nu steviger worden gemaakt. Wellicht eerst beton als ondergrond of stevig raamwerk daarna folie erop, zodat het niet weer kan gebeuren.
 • 16-06-2023 Middelharnis

  Vijver: 7 m²; siervijver

  Het is een bestaande vijver die bijna droog staat.
  Er moet een vijverpomp geplaatst worden en de beekloop aangepast.
  Vijver vullen met water

Vijver

Een vijver in uw tuin is een echte blikvanger. Een vijver geeft structuur en ruimte aan uw tuin en kan daarnaast ook zorgen voor extra leven in uw tuin door de beweging van het water en de aanwezigheid van dieren zoals vissen, vogels en kikkers. Bovendien is een vijver rustgevend, een mooie plek om even te ontspannen na een drukke dag door een drankje te drinken aan het water.

Vijver aanleggen

Bij het aanleggen van een vijver is het belangrijk dat er gewerkt wordt met een goed plan van aanpak, het maken van een vijver is namelijk geen eenvoudige zaak. Om lekkages en andere problemen te voorkomen, is het belangrijk dat het aanleggen vakkundig wordt uitgevoerd en het is verstandig om hiervoor de hulp van een hoveniersbedrijf in te schakelen.

Op basis van uw wensen kan een hovenier een goed ontwerp maken en daarna de daadwerkelijke aanleg van de vijver en de afwerking uitvoeren. Hierdoor weet u zeker dat dit goed gebeurt en kunt u daarna jarenlang genieten van uw nieuwe vijver!

Wilt u meer weten over de kosten voor het aanleggen van een vijver? Lees dan onze prijsgids Kosten vijver aanleggen.

Soorten vijvers

Voordat u een vijver laat aanleggen, bepaalt u eerst welke soort vijver u graag in uw tuin wilt hebben. Er bestaan veel verschillende soorten vijvers en uw keuze hangt natuurlijk af van uw persoonlijk wensen. Hieronder beschrijven we de meest voorkomende soorten vijvers, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Siervijver

Siervijvers zijn waarschijnlijk het soort vijvers dat de meeste mensen in gedachten hebben als ze aan een tuinvijver denken, met fraaie en elegante beplanting, vaak met meerdere niveau’s en natuurlijk ook met mooie vissen. Andere voorbeelden van siervijvers zijn de spiegelvijver, een mini-vijver of thema-vijvers zoals een Japanse of Engelse vijver.

Visvijver

Een visvijver is bedoeld om één of meerdere soorten vissen in te houden. Het bekendste voorbeeld van een visvijver is de koivijver, maar u bent natuurlijk vrij om te kiezen welke vissen u graag in uw eigen visvijver heeft.

Voor een optimale gezondheid van de vissen in een visvijver en een goede zichtbaarheid van de vissen is het belangrijk dat het water zuiver en van goede kwaliteit is, hiervoor zijn de juiste beplanting en een goed filtersysteem van belang.

Natuurlijke vijver

Een natuurvijver is een vijver waar u de natuur op zijn beloop laat. De vorm is onregelmatig, de beplanting is rijk en een natuurvijver lijkt vaak op vijvers zoals u deze ziet in het bos of in een park. Een natuurlijke vijver trekt doorgaans allerlei verschillende soorten dieren aan, zoals eenden, ganzen, kikkers, padden, salamanders en insecten.

Zwemvijver

Een zwemvijver is een vijver die zo is ingericht dat u er ook in kunt zwemmen. Met een zwemvijver combineert u de mogelijkheid om in de zomer met warm weer in uw eigen tuin te kunnen zwemmen, terwijl u de rest van het jaar kan genieten van het mooie uitzicht van een echte vijver!

Wilt u meer weten over de kosten voor het aanleggen van een zwemvijver? Lees dan onze prijsgids Kosten zwemvijver aanleggen.

Via onze handige tuin ideeën & inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten vijvers, dit is een mooie manier om eens te kijken wat u wel en niet mooi vindt. Neem dus eens een kijkje op de Vijver ideeën & inspiratie pagina.

Vijveronderhoud

Nadat u een mooie nieuwe vijver heeft laten aanleggen is het van belang om deze goed te onderhouden, hiermee voorkomt u dat uw vijver verandert in een stinkende plas met groen water en verrotte planten. Gelukkig is vijveronderhoud niet heel moeilijk en veel mensen vinden het zelfs leuk om te doen.

Het onderhoud dat nodig is voor uw vijver verschilt per seizoen. Hieronder beschrijven we de belangrijkste klussen per jaargetijde.

Voorjaar

In het voorjaar is vijveronderhoud vooral gericht op de planten en het voorkomen van algen. U kunt nieuwe vijverplanten plaatsen en bestaande beplanting bijwerken of vervangen. En als u vissen in uw vijver heeft start u in het voorjaar weer met voeren.

Zomer

De zomer is een rustige periode waarin het normaal gesproken voldoende is om de aanwezige planten een beetje bij te houden. Daarnaast is het ook een goed idee om apparatuur zoals een vijverpomp of UV lamp te controleren en vijverfilters te reinigen.

Najaar

Het najaar is de belangrijkste periode voor vijveronderhoud. Afgestorven plantendelen en ingewaaide bladeren die op de bodem terechtkomen kunnen leiden tot verzuring van de vijver in de winter en algengroei in het voorjaar. Het is dus raadzaam om uw vijver in het najaar goed schoon te maken en bodemslib en afgestorven plantendelen te verwijderen.

Winter

In de winter kunt u uw vijver het beste zoveel mogelijk met rust laten. Er is weinig plantengroei en de vissen verkeren in winterslaap. De belangrijkste taken in de winter zijn het voorkomen van vorstschade en het deels ijsvrij houden van de vijver. Het is namelijk zo dat wanneer een vijver volledig dichtvriest er niet voldoende zuurstof in het water kan komen om vissen in leven te houden.

Vijver aanleggen in de tuin

© white78 - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Loenen, Gelderland
  14-07-2024
 2. Pijnacker, Zuid-Holland
  10-07-2024
 3. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 4. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024
 5. Nijkerk, Gelderland
  23-04-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Nijkerk, Gelderland
  12-07-2024
 2. Nijkerk, Gelderland
  02-07-2024
 3. Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
  01-07-2024
 4. Berkel-Enschot, Noord-Brabant
  26-06-2024
 5. Borne, Overijssel
  09-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 427 Gelderland
 2. 387 Zuid-Holland
 3. 375 Noord-Brabant
 4. 266 Noord-Holland
 5. 188 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen