Tuinverlichting & buitenverlichting

Bent u op zoek naar hulp bij uw tuinverlichting & buitenverlichting klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8674 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 973 bedrijven die u kunnen helpen met tuinverlichting & buitenverlichting klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ertugrul Sezik
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  levert deskundig werk, houd netjes aan de gemaakte afspraken. Rustig en efficiënte communicatie. Ruim tevreden.
 • Ingrid Minnen
  Bedrijf: HTM TOTAALTUINEN onderdeel van htm bestratingen

  Dank aan Henk en Thomas. Van onze wensen en gedachten in ons hoofd naar een prachtig ontwerp (Thomas) op papier naar een schitterende tuin. Vader en zoon zijn harde werkers. Denken mee, plotselinge veranderingen in de tuin, allemaal geen probleem. Door het slechte, natte weer en nog wat meer tegenslagen heeft de aanleg langer geduurd dan gepland, maar dat kan gebeuren. Wij maken daar niet zo'n probleem van. De mannen zijn eerlijke harde werkers. Henk en Thomas, Dank jullie wel voor onze droomtuin. Sylvia en Ingrid.
 • Clazien
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  Goed werk geleverd. Het zijn echte tuinmannen met verstand en kennis van zaken. Blij met van Veldhuizen Tuinen, ze mogen zeker terugkomen.
 • Jan
  Bedrijf: RIVIUS

  Prima ervaring! Betrouwbare partij.
 • Marcel
  Bedrijf: TomS Buitenleven

  Wij hebben onze tuin en overkapping laten realiseren door Toms buitenleven de werkzaamheden zijn super professioneel aangepakt en hartstikke snel gerealiseerd wij zullen tom en zijn jongens iedereen aanraden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact

Laatste klussen

 • 04-10-2022 Gorinchem

  Tuinverlichting: 80 m²; tuinverlichting installeren

  Paar leuke tuinverlichting in voor en achtertuin. Ideeën zijn welkom. Wel budgetvriendelijk
 • 30-08-2022 Schiedam

  Tuinverlichting; bestaande tuinverlichting vervangen

  Bestaand kerstverlichting in de boom vervangen.
  Hier is wel een hoogwerker voor nodig.
 • 17-03-2022 Moordrecht

  Tuinverlichting: 50 m²; bestaande tuinverlichting vervangen

  Aangelegde tuinverlichting 5 lampen maakt kortsluiting.
 • 31-10-2021 's-Gravenhage

  Tuinverlichting: 100 m²; tuinverlichting installeren

  In een tuin van ongeveer 100 m2 wil ik graag tuinverlichting in de vorm van 8 tot 10 lantaarns. Liefst led verlichting en geelkleurig licht.
 • 06-10-2021 Burgh-Haamstede

  Tuinverlichting: 8 m²; tuinverlichting installeren

  Aanleggen twee buitenlampen bij tuinhek op ongeveer 10 meter van de voorgevel.
 • 10-08-2021 Lopik

  Tuinverlichting; bestaande tuinverlichting vervangen

  Op bestaande aansluiting andere lamp installeren.
  Helaas kan of beter durf ik niet zelf.
 • 17-05-2021 Amsterdam

  Tuinverlichting: 25 m²; tuinverlichting installeren

  Kleine stadstuin die opnieuw zal worden aangelegd. Er is al wel verlichting aanwezig in het schuurtje achterin de tuin.
 • 15-02-2021 Katwijk

  Tuinverlichting: 30 m²; tuinverlichting installeren

  * 2 lampen (nog aan te schaffen) op stenen zuilen bij ingang tuin.
  * aantal tuinspots die van onderaf tegen de net geplante bomen
  schijnen (4)
  * evt. 1 tuinstopcontact plaatsen.
  * er is nog geen stroomvoorziening in de voortuin. Wel vrij eenvoudig
  van achter uit de schuur te trekken.

Tuinverlichting & buitenverlichting

Verlichting in de tuin wordt vaak gezien als een detail, maar dat is het zeker niet. De juiste tuinverlichting is van essentieel belang als u het beste uit uw tuin wilt halen. De zoektocht naar de ideale buitenverlichting voor uw situatie is echter niet altijd eenvoudig, maar zeker de moeite waard.

Voordelen

Tuinverlichting is een onmisbaar aspect bij het creëren van een stijlvolle en gezellige sfeer in uw tuin. Het is hierbij vooral belangrijk om verlichting te kiezen die bij uw persoonlijke wensen en de stijl van uw tuin aansluit, zodat een harmonisch geheel wordt bereikt. Voorbeelden van sfeervolle verlichting in de tuin zijn spots en koetslampen.

Daarnaast is buitenverlichting ook erg praktisch, het zorgt ervoor dat u in het donker kunt zien wat u doet. Het is verstandig om verlichting te installeren op plaatsen waar u in het donker vaak komt, zoals de voor- en achterdeur, de oprit, tuinpaden of een schuurtje.

Tenslotte is het zo dat de aanwezigheid van buitenverlichting de kans op inbraken aanzienlijk verkleint, dus het aanleggen van tuinverlichting zorgt ook nog eens voor meer veiligheid.

Soorten tuinverlichting

Er bestaan allerlei soorten buitenverlichting die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Hieronder volgt een overzicht van enkele populaire keuzes.

Paalverlichting

Paalverlichting is perfect om bestrating aan te geven in de voortuin of achtertuin. Maar de lampen zijn niet alleen functioneel, ze dragen ook bij aan de atmosfeer in uw tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor paalverlichting met een strak design dat geschikt is voor een modern ingerichte tuin, of u kiest juist voor een klassiek model om een landelijke tuin een extra dimensie te geven.

Spots

Spots kunnen gebruikt worden voor het uitlichten van specifieke voorwerpen of ruimtes in uw tuin, zoals bijvoorbeeld een boom, vijver of buitenmuur. Spots komen in veel verschillende soorten, zoals prikspots, grondspots, wandspots, plafondspots en inbouwspots. De keuze voor een bepaald type spot is afhankelijk van het doel waar u de spot voor wilt gebruiken. Zo zijn prikspots en grondspots ideaal voor het van onderuit belichten van een boom in uw tuin, en wandspots zijn een goede keuze voor het belichten van een buitenmuur of schutting.

Geïntegreerde verlichting

Geïntegreerde lichten zijn platte lampen die in bijvoorbeeld tegels of grind verwerkt kunnen worden, daarnaast ziet u ze ook vaak terug in traptreden. Het effect van geïntegreerde verlichting is subtiel, en ze worden voornamelijk gebruikt om plaatsen te accentueren waar mensen lopen, zoals tuinpaden of een terras

Wandverlichting

Wandverlichting wordt doorgaans geplaatst bij deuren of plaatsen waar u ‘s avond in het donker nog zit. Maar wandverlichting kan ook gebruikt worden om wat minder opvallende delen in uw tuin wat leuker te doen ogen of uit te lichten, zoals bijvoorbeeld een schutting of buitenmuur.

Buitenverlichting met sensor

Tenslotte kunt u nog kiezen voor tuinverlichting met een bewegingssensor. Het grootste voordeel van buitenverlichting met een sensor is dat u niet meer hoeft te zoeken naar een lichtschakelaar in het donker. Bovendien is het ook een milieuvriendelijke keuze, want het licht brandt alleen op de momenten dat het nodig is.

Type lampen

Naast verschillende soorten armaturen kunt u ook kiezen uit verschillende type lampen. Het volgende overzicht bespreekt enkele van de populairste types van dit moment.

LED buitenverlichting

LED buitenverlichting is doorgaans iets duurder dan andere type lampen, maar het gaat wel een stuk langer mee. Het energiezuinige karakter van LED lampen maakt het de ideale oplossing als u op een duurzame wijze uw tuin wilt verlichten.

Solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting heeft geen elektriciteit nodig. Tijdens de dag slaan ze zonne-energie op in speciaal ontworpen batterijen, en ‘s avond wanneer het begint te schemeren gaan ze automatisch aan en gebruiken ze de opgeslagen energie voor het verlichten van uw tuin. Solar buitenverlichting is dus ook een zeer milieuvriendelijke keuze, en een bijkomend voordeel is dat solar lampen ook nog eens relatief goedkoop zijn.

12 volt tuinverlichting

12 volt tuinverlichting is een veel gebruikte laagspanning verlichting voor in uw tuin. Door de lage spanning is het ongevaarlijk en hoeft u dus niet bang te zijn dat kinderen of huisdieren in contact komen met de bedrading. Bovendien is 12 volt buitenverlichting door de lage spanning ook zeer energiezuinig. Tenslotte, 12v tuinverlichting is eenvoudig zelf aan te sluiten, het enige wat u nodig heeft is een stopcontact, een transformator en een prikkabel.

Tuinverlichting - verlicht tuinpad

© anterovium - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Loenen, Gelderland
  14-07-2024
 2. Pijnacker, Zuid-Holland
  10-07-2024
 3. Hank, Noord-Brabant
  05-07-2024
 4. Zwaag, Noord-Holland
  17-06-2024
 5. Holten, Overijssel
  14-06-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Nijkerk, Gelderland
  12-07-2024
 2. Etten-Leur, Noord-Brabant
  06-07-2024
 3. Nijkerk, Gelderland
  02-07-2024
 4. Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
  01-07-2024
 5. Simonshaven, Zuid-Holland
  15-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 469 Gelderland
 2. 424 Noord-Brabant
 3. 421 Zuid-Holland
 4. 287 Noord-Holland
 5. 204 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen