Schutting

Bent u op zoek naar hulp bij uw schutting klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8680 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1609 bedrijven die u kunnen helpen met schutting klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ertugrul Sezik
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  levert deskundig werk, houd netjes aan de gemaakte afspraken. Rustig en efficiënte communicatie. Ruim tevreden.
 • Ingrid Minnen
  Bedrijf: HTM TOTAALTUINEN onderdeel van htm bestratingen

  Dank aan Henk en Thomas. Van onze wensen en gedachten in ons hoofd naar een prachtig ontwerp (Thomas) op papier naar een schitterende tuin. Vader en zoon zijn harde werkers. Denken mee, plotselinge veranderingen in de tuin, allemaal geen probleem. Door het slechte, natte weer en nog wat meer tegenslagen heeft de aanleg langer geduurd dan gepland, maar dat kan gebeuren. Wij maken daar niet zo'n probleem van. De mannen zijn eerlijke harde werkers. Henk en Thomas, Dank jullie wel voor onze droomtuin. Sylvia en Ingrid.
 • Clazien
  Bedrijf: Van Veldhuizen Tuinen

  Goed werk geleverd. Het zijn echte tuinmannen met verstand en kennis van zaken. Blij met van Veldhuizen Tuinen, ze mogen zeker terugkomen.
 • Jan
  Bedrijf: RIVIUS

  Prima ervaring! Betrouwbare partij.
 • Marcel
  Bedrijf: TomS Buitenleven

  Wij hebben onze tuin en overkapping laten realiseren door Toms buitenleven de werkzaamheden zijn super professioneel aangepakt en hartstikke snel gerealiseerd wij zullen tom en zijn jongens iedereen aanraden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!

Laatste klussen

 • 21-07-2024 Colijnsplaat

  Schutting: 18 m; bestaande schutting vervangen

  goede morgen
  ik vraag in eerste instantie een vrijblijvende offerte aan, zodat ik kan vergelijken, bestaande schutting is volledig hout.
  nieuw moet met beton worden en houten schermen .
  (incl beton plaat onderaan hoogte 2 meter)
  in de 18 meter moet een poort komen van +-1 meter breed met slot.
  als het mogelijk is de oude schutting moet worden afgevoerd

  jocelijne
 • 19-07-2024 Zeist

  Schutting: 7 m; nieuwe schutting plaatsen

  Tuinafscheiding van Douglas hout , 23 planks, Betonnen palen
  2 poorten
  Zie foto's en tekeningen
 • 16-07-2024 Oldenzaal

  Schutting: 45 m; nieuwe schutting plaatsen

  Dak terras
 • 12-07-2024 Nieuwegein

  Schutting: 2 m; schutting is iets verzakt en de bovenste plank moet vervangen worden

  Graag zouden wij van u een offerte ontvangen.
  Door werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd bij de bewoner is de schutting iets verzakt en de bovenste plank beschadigd en deze moet vervangen worden. Locatie is op Schiermonnikoog.
 • 07-07-2024 Hazerswoude-Dorp

  Schutting: 5 m; bestaande schutting vervangen

  Oude schutting vervangen en afvoeren
  4,60 meter lang, inclusief poort
  Poortmaat 90 of 100 cm inclusief cilinderslot
  Hout-beton schutting, 23 planks en verticaal met betonnen palen en betonnen onderplaat
  Met snelbeton voor de palen
  Rond de 180 tot 200 cm hoog.
  Plaatsing in overleg.
 • 01-07-2024 Hardenberg

  Schutting: 28 m; nieuwe schutting plaatsen

  Ik heb een composiet schutting aangeschaft welke ik graag zou willen laten plaatsen. Al het materiaal is aanwezig en ik zorg dat de oude schutting weg is. Zijn schermen van 200x180 cm (delen van 15.4 cm) welke in aluminium tuinpalen geplaatst moeten worden. De tuinpalen moeten in het beton gezet worden. Deel voor is circa 19.5 meter en achter 8.5 meter. Graag ontvang ik voor het plaatsen hiervan een prijs.
 • 23-06-2024 Rotterdam

  Schutting: 12 m; shutting, heg en terras

  Ik wil een schutting van 12-13 meter, een 4 meter lange hederaheg en mijn huidige verhoogde terras van 3x5 meter laten vervangen.
 • 12-06-2024 Bilthoven

  Schutting: 22 m; nieuwe schutting plaatsen

  beplanting met Toscaanse Jasmijn. Hardhout met daartussen in hekwerk zodat planten er tegenaan kan Groeien

Schutting

De meest voorkomende reden dat mensen kiezen voor een schutting is privacy. Maar er zijn ook nog tal van andere beweegredenen, zoals het tegengaan van geluidsoverlast, veiligheid, het afzetten van de tuin voor huisdieren of om een beschutte plek uit de wind te creëren. Een ander voordeel van een schutting plaatsen is dat u snel resultaat heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een haag of heg, waarbij u moet wachten tot deze voldoende gegroeid is.

Schutting plaatsen

Als u eenmaal heeft besloten dat u een nieuwe schutting wilt plaatsen dan is de eerste keuze waar u voor komt te staan of u dat zelf gaat doen of dat u het werk gaat uitbesteden aan een vakman, zoals bijvoorbeeld een hovenier of tuinman.

Het is natuurlijk goedkoper om het zelf te doen, maar voor een goed resultaat is het van belang om zorgvuldig te werk te gaan. Het zou natuurlijk erg jammer zijn wanneer uw schutting na de eerste de beste storm scheef gaat staan of verzakt.

Houdt u er daarnaast ook rekening mee dat er voor schuttingen een aantal regels gelden. Een schutting in de achtertuin of aan de zijkant van uw woning mag niet hoger zijn dan 2 meter en in de voortuin is de maximale hoogte van een schutting 1 meter. Ook is het verstandig om van tevoren even met uw buren te overleggen om problemen te voorkomen.

Soorten schuttingen

Er bestaan veel verschillende soorten schuttingen en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook is het zo dat een schutting van grote invloed is op de sfeer en uitstraling van uw tuin, dus het is aan te raden om te kiezen voor een type dat goed aansluit bij de rest van uw tuin. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten schuttingen.

Houten schutting

De meeste mensen kiezen nog altijd voor een houten schutting. Er zijn veel verschillende soorten hout en de keuze voor een bepaalde houtsoort is vooral afhankelijk van uw budget. Met een klein budget kunt u het beste kiezen voor een houtsoort van iets lagere kwaliteit zoals grenen of vuren. Heeft u wat meer te besteden dan kunt u een houtsoort van betere kwaliteit overwegen zoals Douglas of hardhout, deze houtsoorten gaan langer mee en zullen ook minder snel verkleuren.

Maar welke houtsoort u ook kiest, u kunt er vanuit gaan dat uw schutting jarenlang mee zal gaan. Hout wordt tegenwoordig namelijk altijd geïmpregneerd, wat betekent dat er een beschermende laag over het hout wordt aangebracht die de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt.

Hout beton schutting

Met een hout beton schutting kunt u profiteren van de mooie uitstraling van hout en de de stevigheid van beton. Aan de onderkant hebben deze schuttingen een betonnen plaat die in de grond wordt gegraven, en daar bovenop worden houten tuinschermen geplaatst tussen betonnen palen. Door de betonnen onderplaat komt het hout niet rechtstreeks in aanraking met de grond, waardoor het hout veel minder snel gaat rotten of krom trekt.

Beton schutting

Een beton schutting bestaat uit palen en platen van beton. Dit type schutting is erg sterk, is geluiddempend, gaat heel erg lang mee en heeft maar weinig onderhoud nodig. En het imago van de grauw en grijze beton schutting behoort ook tot het verleden, tegenwoordig komen beton schuttingen in allerlei verschillende kleuren en motieven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een motief van rots, graniet, gebroken steen, gemetseld steen en nog veel meer.

Composiet schutting

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van houtvezels en gerecycled kunststof en is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Composiet is een zeer sterk materiaal en is bovendien zo goed als onderhoudsvrij. Ook is composiet zeer kleurvast, alleen in het eerste jaar zal het een klein beetje verkleuren, maar daarna blijft het dezelfde kleur behouden. Dit in tegenstelling tot hout, wat na 5 tot 10 jaar grijs wordt. Kortom, met een composiet schutting kiest u voor gemak en een lange levensduur.

Kunststof schutting

Net als een composiet schutting is een kunststof schutting nagenoeg onderhoudsvrij. Daarnaast zijn kunststof schuttingen relatief goedkoop, en omdat er gebruik gemaakt wordt van gerecycled materiaal zijn ze ook nog milieuvriendelijk. Verder zijn kunststof schuttingen in veel verschillende kleuren en motieven te verkrijgen, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof schutting met een look van hout of een rotsmotief. Op die manier kunt u genieten van een natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd profiteren van het gemak in onderhoud.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting wordt gemaakt van biologische materialen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een schutting van bamboematten, rietmatten, gevlochten wilgentenen of klimplanten zoals hedera en klimop. Het grote voordeel van een natuurlijke schutting is dat u deze deel kunt laten uitmaken van de rest van de begroeiing in uw tuin. Houdt u er echter wel rekening mee dat een natuurlijke schutting veel onderhoud vergt en over het algemeen ook minder lang meegaat dan andere type schuttingen.

Kosten schutting plaatsen

Wilt u weten wat het kost om een nieuwe schutting te plaatsen? Lees dan alles dat u hierover moet weten in onze prijsgids over de kosten voor het plaatsen van een schutting.

Schutting ideeën en inspiratie opdoen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten schuttingen, zo kunt u zich eerst even kijken wat voor soort schutting u wel en niet mooi vindt. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Schutting plaatsen - hout beton schutting

© denboma - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Loenen, Gelderland
  14-07-2024
 2. Pijnacker, Zuid-Holland
  10-07-2024
 3. Hank, Noord-Brabant
  05-07-2024
 4. Zwaag, Noord-Holland
  17-06-2024
 5. Holten, Overijssel
  14-06-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Nijkerk, Gelderland
  12-07-2024
 2. Etten-Leur, Noord-Brabant
  06-07-2024
 3. Nijkerk, Gelderland
  02-07-2024
 4. Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
  01-07-2024
 5. Simonshaven, Zuid-Holland
  15-06-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 363 Gelderland
 2. 349 Noord-Brabant
 3. 335 Zuid-Holland
 4. 233 Noord-Holland
 5. 157 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen