Schutting

Bent u op zoek naar hulp bij uw schutting klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8000 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1603 bedrijven die u kunnen helpen met schutting klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.
 • Ruud van de Steeg
  Bedrijf: Passiflora

  Werd uiteindelijk wel veel duurder dan aanvankelijk gedacht. Ben ook benieuwd hoe het uitpakt nu de gedempte vijver uit een ander soort grond bestaat dan de kleigrond in de rest van de tuin.
 • Richard Jullien Trip
  Bedrijf: WB dienstverlening & handel

  Hele fijne samenwerking met harde werkers die hun werk verstaan en afspraken nakomen.
 • Mirande
  Bedrijf: De Timmertuin

  Vriendelijk, deskundig, duidelijke en eerlijke offerte, komt afspraken na
 • Hans J.M.Winkel
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Het gesprek is voorbeeldig verlopen en de wijze waarop uitgelegd werd hoe een en ander aan te pakken is ons zeer goed bevallen. Daarom hebben wij afspraken gemaakt om het tuinonderhoud aan fa Heesbeen tuinen te gunnen.
 • Marco Santos
  Bedrijf: Palsgraaf Groen

  Prettige vakkundige mensen die de tijd nemen en niet afraffelen. En alles netjes achterlaten. Zeker een aanrader.

Laatste klussen

 • 02-03-2024 Hazerswoude-Rijndijk

  Schutting: 6 m; nieuwe schutting plaatsen

  En poort plaatsen, bestrating aanvullen.
 • 02-03-2024 Zwolle

  Schutting: 12 m; bestaande schutting vervangen

  Het gaat om het vervangen van een schutting tussen twee woningen en beide poorten. De schutting bestaat uit 5 schermen x 1,80 m. We vragen een timmerman aan die eerst alles goed inmeet en advies geeft over het houtsoort en de bevestiging van de palen. Op een tweede moment, als het materiaal klaar ligt, wordt alles geplaatst. De schermen zelf hebben we al gekozen (model andalusie van karwei/gamma verticaal geplaatst) maar we staan open voor een vergelijkbare alternatief in ongeveer dezelfde prijsklasse.
 • 02-03-2024 Dieren

  Schutting: 31 m; nieuwe schutting plaatsen

  er moet ook een poort komen en heb helaas nog geen geen foto
 • 01-03-2024 Barendrecht

  Tuinpoort plaatsen; draaipoort

  Goedemiddag,

  Zijn er mogelijkheden om door jullie bedrijf een tuinpoort te plaatsen tussen de twee tuinen en het pad naar die tuinen. We zitten te denken aan het plaatsen van een poort aan de achterkant met twee duren met hardhouden deuren (voor links en rechts) met een constructie die hangt aan de linker en rechter gevel van de huizen. Dit om doorhangen te voorkomen.

  Kunnen jullie dit leveren en een offerte opstellen?

  Bvd voor jullie reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Rob van Erk
  Roentgenhaven, Barendrecht
 • 01-03-2024 Born

  Schutting: 4 m; bestaande composiet palen vervangen

  Door stormschade zijn 3 composiet palen schuin komen te staan. Ik woon op een hoekhuis en de tuin ligt opgehoogd. De schutting vangt veel wind. De totale lengte van de schutting is 18 meter. Er moeten dus 3 palen vervangen worden.
 • 01-03-2024 Arnhem

  Schutting: 7 m; nieuwe schutting plaatsen

  Hallo, De bestaande taxussen zouden verwijderd en afgevoerd moeten worden. De lengte van de achterkant van mijn tuin is ongeveer 7,50 incl. nieuwe poort. Er zou ook aan de zijkant i.p.v. een bestaande poort een schutting gezet moeten worden met een brede van ongeveer 1,10m x2,00 hoog. De oude poort zou dan verwijderd moeten worden. Komt u ook opmeten? Wat is de prijsopgave? Helaas weet ik niet het verschil tussen Betonschutting en beton/hout schutting. Alvast bedankt.
 • 28-02-2024 Maastricht

  Schutting: 18 m; bestaande schutting vervangen

  De schutting betaat uit twee delen, De schutting tussen mij en de buren en aangrenzend in een hoek loopt deze door aan de achterkant van mijn tuin. De schutting met de buren mag 180 cm hoog zijn en de achterkant van de tuin 200 cm hoog.
 • 27-02-2024 Almere

  Schutting: 21 m; bestaande schutting vervangen

  Mijn buren en ik willen de oude houten schutting tussen onze achtertuinen vervangen door een hout/beton-schutting.
  Deze schutting is plm. 10 m. lang.
  Onze beide schuttingen langs de brandgang moeten ook worden vervangen.
  Het gaat om 2 schuttingen van plm. 2.30 m. en 2 poorten van 1 m.

  In onze voortuin staat ook een oude houten schutting die moet worden vervangen.
  De lengte van deze schutting is plm. 4 m.
  In totaal gaat het dus om plm. 19 m. schutting en 2 poorten.

  De oude schuttingen moeten worden weggehaald en afgevoerd.

  Graag verneem ik van u wat deze klus ongeveer moet gaan kosten.

  Bij voorbaat dank!

Schutting

De meest voorkomende reden dat mensen kiezen voor een schutting is privacy. Maar er zijn ook nog tal van andere beweegredenen, zoals het tegengaan van geluidsoverlast, veiligheid, het afzetten van de tuin voor huisdieren of om een beschutte plek uit de wind te creëren. Een ander voordeel van een schutting plaatsen is dat u snel resultaat heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een haag of heg, waarbij u moet wachten tot deze voldoende gegroeid is.

Schutting plaatsen

Als u eenmaal heeft besloten dat u een nieuwe schutting wilt plaatsen dan is de eerste keuze waar u voor komt te staan of u dat zelf gaat doen of dat u het werk gaat uitbesteden aan een vakman, zoals bijvoorbeeld een hovenier of tuinman.

Het is natuurlijk goedkoper om het zelf te doen, maar voor een goed resultaat is het van belang om zorgvuldig te werk te gaan. Het zou natuurlijk erg jammer zijn wanneer uw schutting na de eerste de beste storm scheef gaat staan of verzakt.

Houdt u er daarnaast ook rekening mee dat er voor schuttingen een aantal regels gelden. Een schutting in de achtertuin of aan de zijkant van uw woning mag niet hoger zijn dan 2 meter en in de voortuin is de maximale hoogte van een schutting 1 meter. Ook is het verstandig om van tevoren even met uw buren te overleggen om problemen te voorkomen.

Soorten schuttingen

Er bestaan veel verschillende soorten schuttingen en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Ook is het zo dat een schutting van grote invloed is op de sfeer en uitstraling van uw tuin, dus het is aan te raden om te kiezen voor een type dat goed aansluit bij de rest van uw tuin. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende soorten schuttingen.

Houten schutting

De meeste mensen kiezen nog altijd voor een houten schutting. Er zijn veel verschillende soorten hout en de keuze voor een bepaalde houtsoort is vooral afhankelijk van uw budget. Met een klein budget kunt u het beste kiezen voor een houtsoort van iets lagere kwaliteit zoals grenen of vuren. Heeft u wat meer te besteden dan kunt u een houtsoort van betere kwaliteit overwegen zoals Douglas of hardhout, deze houtsoorten gaan langer mee en zullen ook minder snel verkleuren.

Maar welke houtsoort u ook kiest, u kunt er vanuit gaan dat uw schutting jarenlang mee zal gaan. Hout wordt tegenwoordig namelijk altijd geïmpregneerd, wat betekent dat er een beschermende laag over het hout wordt aangebracht die de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt.

Hout beton schutting

Met een hout beton schutting kunt u profiteren van de mooie uitstraling van hout en de de stevigheid van beton. Aan de onderkant hebben deze schuttingen een betonnen plaat die in de grond wordt gegraven, en daar bovenop worden houten tuinschermen geplaatst tussen betonnen palen. Door de betonnen onderplaat komt het hout niet rechtstreeks in aanraking met de grond, waardoor het hout veel minder snel gaat rotten of krom trekt.

Beton schutting

Een beton schutting bestaat uit palen en platen van beton. Dit type schutting is erg sterk, is geluiddempend, gaat heel erg lang mee en heeft maar weinig onderhoud nodig. En het imago van de grauw en grijze beton schutting behoort ook tot het verleden, tegenwoordig komen beton schuttingen in allerlei verschillende kleuren en motieven. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een motief van rots, graniet, gebroken steen, gemetseld steen en nog veel meer.

Composiet schutting

Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mengsel van houtvezels en gerecycled kunststof en is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren. Composiet is een zeer sterk materiaal en is bovendien zo goed als onderhoudsvrij. Ook is composiet zeer kleurvast, alleen in het eerste jaar zal het een klein beetje verkleuren, maar daarna blijft het dezelfde kleur behouden. Dit in tegenstelling tot hout, wat na 5 tot 10 jaar grijs wordt. Kortom, met een composiet schutting kiest u voor gemak en een lange levensduur.

Kunststof schutting

Net als een composiet schutting is een kunststof schutting nagenoeg onderhoudsvrij. Daarnaast zijn kunststof schuttingen relatief goedkoop, en omdat er gebruik gemaakt wordt van gerecycled materiaal zijn ze ook nog milieuvriendelijk. Verder zijn kunststof schuttingen in veel verschillende kleuren en motieven te verkrijgen, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof schutting met een look van hout of een rotsmotief. Op die manier kunt u genieten van een natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd profiteren van het gemak in onderhoud.

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting wordt gemaakt van biologische materialen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een schutting van bamboematten, rietmatten, gevlochten wilgentenen of klimplanten zoals hedera en klimop. Het grote voordeel van een natuurlijke schutting is dat u deze deel kunt laten uitmaken van de rest van de begroeiing in uw tuin. Houdt u er echter wel rekening mee dat een natuurlijke schutting veel onderhoud vergt en over het algemeen ook minder lang meegaat dan andere type schuttingen.

Kosten schutting plaatsen

Wilt u weten wat het kost om een nieuwe schutting te plaatsen? Lees dan alles dat u hierover moet weten in onze prijsgids over de kosten voor het plaatsen van een schutting.

Schutting ideeën en inspiratie opdoen

Via onze handige tuin ideeën en inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten schuttingen, zo kunt u zich eerst even kijken wat voor soort schutting u wel en niet mooi vindt. Neem eens een kijkje op de volgende pagina's:

Schutting plaatsen - hout beton schutting

© denboma - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 2. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 3. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024
 4. Zoetermeer, Zuid-Holland
  12-02-2024
 5. Leiderdorp, Zuid-Holland
  09-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Avenhorn, Noord-Holland
  29-02-2024
 2. Amstelveen, Noord-Holland
  26-02-2024
 3. Beusichem, Gelderland
  22-02-2024
 4. Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland
  22-02-2024
 5. Edam, Noord-Holland
  19-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 363 Gelderland
 2. 350 Noord-Brabant
 3. 335 Zuid-Holland
 4. 234 Noord-Holland
 5. 158 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen