Drainage & afwatering

Bent u op zoek naar hulp bij uw drainage & afwatering klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8464 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 751 bedrijven die u kunnen helpen met drainage & afwatering klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • Ad Leijdekkers
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Kundig, Snel en volgens afspraak
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact
 • Angelique Konings
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Snelle en goede offerte. Klus was ook snel uitgevoerd.
 • R v Ansem
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Goed werk geleverd
 • Kim
  Bedrijf: Oortman Groen & Grondverzet

  Ontzettend harde werkers en vriendelijk. Hebben de klus netjes opgepakt en afgerond ondanks het enorm slechte weer.
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.

Laatste klussen

 • 22-05-2024 Zwartemeer

  Drainage aanleggen: 100 m²

  Er dient ongeveer 50 meter drainagepijp gelegd te worden en moet worden aangesloten op de riolering. Er zijn reeds geulen gegraven.
 • 26-04-2024 Bergen aan Zee

  Drainage aanleggen: 70 m²

  Hallo,

  In de tuin is een zwembad (hotel in Bergen aan zee). Nu worden er Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ivm met veiligheidsredenen willen we van het zwembad een tuin maken. Natuurlijk moet het water afgevoerd worden. Er zit zand en aarde in. Daar tussen zit worteldoek.
  Er zat een pomp in het zwembad maar nu niet meer… Er moet dus een drain aangelegd worden.

  Is dat mogelijk en wat zijn de kosten hiervan? Of een eenheidsprijs?

  Groet Fenna
 • 19-04-2024 Nieuwegein

  Drainage aanleggen: 7 m²

 • 17-04-2024 Hapert

  Drainage aanleggen: 300 m²

  Vochtschade binnenmuren ivm het niet in de grond zakken van regenwater. Onderzoeksrapport van LEKK adviseert het aanleggen van een drainage rondom de bungalow, het water kan afgevoerd worden via de achtertuin op een lager gelegen sloot.
 • 10-02-2024 Haarlem

  Drainage aanleggen: 25 m²

  Last van overtollig water in de tuin en optrekkende vocht in muren naast de de tuin.
 • 07-02-2024 Eindhoven

  Drainage aanleggen: 50 m²

  Het gaat om een nieuwbouwhuis in Eindhoven Blixembosch. Op ongeveer 1,5 meter diepte zit een leemlaag van tenminste 5 meter dik. Tegen het huis liggen inflitratiekratten, in het midden van de tuin is een afgedopte afvoer naar het gemeentelijk riool (daar was een kolk, die hebben we weggehaald).
 • 07-02-2024 Eemnes

  Drainage aanleggen: 100 m²

  Graag kom ik contact met hoveniers om te zien of wij samen kunnen werken op het gebied van regenwaterinfiltratie en alle vormen van wateroverlast en het voorkomen hiervan.

  Wij zijn hierin gespeciliaseerd en krijgen diverse aanvragen van allerlei partijen. Echter bouwen wij niet zelf in maar maken berekeningen en plannen die wij doorgaans laten uitvoeren door partner hoveniers. Echter zijn wij op zoek naar uitbreiding.

  Het idee is vrij simpel. Wij krijgen een aanvraag, maken een plan en offerte voor de materialen en zoeken een partij die de inbouw kan verzorgen. Doorgaans resulteert dit in het aanleggen van een nieuwe tuin omdat deze altijd redelijke op de schop moet door het ingraven van de voorziening. De hovenier factureert aan de opdrachtgever hier zitten wij verder niet tussen met percentages.

  Ik verneem graag hoe wij in contact kunnen komen.
 • 26-01-2024 Ridderkerk

  Drainage aanleggen: 150 m²

  De tuin is nu voor een groot deel gras. De gras laag moet verwijderd worden, drainage aangelegd worden met een put en pomp. Vervolgens grond eroverheen.

  Daarnaast willen we graag een terras aan laten leggen van ongeveer 40 m2. Tegels regelen we zelf.

  Belangrijk om te weten is dat de tuin te bereiken is via een poort / deur, ivm te gebruiken machines.

Drainage & afwatering

Blijven er veel plassen in uw tuin staan na een flinke regenbui? Of staat de kelder of kruipruimte van uw woning regelmatig blank? Dan is het aanleggen van drainage het overwegen waard. Een drainagesysteem zorgt voor een goede hemelwaterafvoer in uw tuin en rondom uw huis en voorkomt wateroverlast.

Waarom drainage?

Eenvoudig gezegd is drainage het afvoeren van water. Drainage wordt gebruikt om regenwater af te voeren en het grondwaterpeil in uw tuin omlaag te krijgen. Dit zorgt er voor dat de bodem van uw tuin niet te nat wordt en voorkomt allerlei vervelende problemen, zoals bijvoorbeeld:

 • Plassen water op uw gazon of elders in uw tuin na een flinke regenbui die niet makkelijk verdwijnen.
 • Het verzakken van tuinpaden, terrassen en andere sierbestrating.
 • Kruipruimtes en kelders die blank komen te staan.
 • Aantasting van het hout van schuttingen, pergola’s en andere houtconstructies in uw tuin.

Soorten drainage

De meeste mensen zijn natuurlijk wel bekend met het afvoeren of opvangen van regenwater via goten en regenpijpen. Dit werkt prima om wateroverlast op uw terras en rondom bestrating te voorkomen, maar zal niet zoveel effect hebben op de afwatering van uw gazon of tuin. Voor het draineren van uw gazon of tuin is een drainagesysteem van geperforeerde buizen of verticale drainage een betere optie.

Een drainagesysteem van geperforeerde drainagebuizen wordt onder het grondoppervlak ingegraven. Het water kan door de gaatjes in deze buizen lopen en dan afgevoerd worden. De drainagebuizen zijn omkleed met kokos of synthetische stof om te voorkomen dat ze verstopt raken.

Met verticale drainage worden drainagebuizen rechtop in de grond geplaatst om te zorgen dat water zich makkelijker een weg naar beneden kan vinden. Dit type drainage wordt vooral toegepast wanneer er onder uw gazon of tuin een laag grond ligt die maar weinig water doorlaat.

Drainage aanleggen

Het ideale moment om een drainagesysteem te installeren is natuurlijk tijdens de aanleg van een nieuwe tuin of een grote renovatie van een bestaande tuin. Door het vele graafwerk is het namelijk een ingrijpende aanpassing.

Het aanleggen van drainage is niet erg ingewikkeld en is dus iets wat u best zelf kunt doen. Het is echter wel veel en zwaar werk, dus over het algemeen wordt aangeraden om het werk te laten uitvoeren door een professional zoals een hovenier. Naast veel ervaring met het werk hebben ze ook de beschikking over de juiste materialen en het juiste gereedschap.

Drainage aanleggen in de tuin

© sommersby - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 2. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024
 3. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024
 4. Zoetermeer, Zuid-Holland
  26-04-2024
 5. Nijkerk, Gelderland
  23-04-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024
 3. Arnemuiden, Zeeland
  27-04-2024
 4. Nieuwstadt, Limburg
  27-04-2024
 5. Waalwijk, Noord-Brabant
  25-04-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 509 Gelderland
 2. 472 Noord-Brabant
 3. 469 Zuid-Holland
 4. 306 Noord-Holland
 5. 232 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen