Tuinafscheiding & erfafscheiding

Bent u op zoek naar hulp bij uw tuinafscheiding & erfafscheiding klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8571 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1584 bedrijven die u kunnen helpen met tuinafscheiding & erfafscheiding klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • Marcel
  Bedrijf: TomS Buitenleven

  Wij hebben onze tuin en overkapping laten realiseren door Toms buitenleven de werkzaamheden zijn super professioneel aangepakt en hartstikke snel gerealiseerd wij zullen tom en zijn jongens iedereen aanraden
 • Jan Dommerhold
  Bedrijf: JOI voor Tuin & Groen

  Het werk is naar alle tevredenheid uitgevoerd. De offerte was oké. Het bedrijf kan ik zeker aanbevelen.
 • Charlotte
  Bedrijf: Orij Multiservice

  Mike is een hele harde werker! Hij heeft met zijn klussers een mooi vlonder in mijn tuin gebouwd. Kwaliteit planken is mooi, en ze liggen perfect waterpas maar wel ietsjes schuin zodat het regenwater er goed vanaf loopt. Achteraf bleek het trappetje nog wat aandacht nodig te hebben en daarvoor kwam Mike nog terug; zeer gewaardeerd! Ik ben 100% tevreden! Bedankt Mike!
 • Anne-Marie Mosterman
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Heel prettig en persoonlijk. Ze denken met je mee en luisteren goed. Snel en goed werk geleverd naar volle tevredenheid!
 • A Burggraaff
  Bedrijf: Articated

  Goed advies , fijn contact
 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Janny Kleine
  Bedrijf: Heinneman Tuincreatief

  Onze voortuin moest door verhuizing,opnieuw ingericht worden. We dachten het zelf te kunnen, maar helaas, het lukte niet helemaal. Door eerdere goede ervaring met Edward, zijn hulp gevraagd. En hij maakte een mooi plan , uitgewerkt om het werk, wat we zelf hadden gedaan. Hij wist onze fout heel creatief op zijn manier weg te werken. Resultaat, is een hele mooie tuin , waar we heel blij mee zijn. Waar we zelf het onderhoud aan kunnen doen , vooral door zijn tips en waar we gelukkig mee zijn. We verheugen ons al op de tijd, dat alles in bloei staat.

Laatste klussen

 • 12-06-2024 Bilthoven

  Schutting: 22 m; nieuwe schutting plaatsen

  beplanting met Toscaanse Jasmijn. Hardhout met daartussen in hekwerk zodat planten er tegenaan kan Groeien
 • 06-06-2024 Merkelbeek

  Schutting: 13 m; nieuwe schutting plaatsen

  Wij hadden graag een schutting met een schuifpoort, met daarin verwerkt een hoek.
  Een schuifpoort voor de in en uitgang.
 • 05-06-2024 Rotterdam

  Schutting: 12 m; bestaande schutting vervangen

  Het eerste deel van de schutting - 4 meter - willen we ongeveer 2meter hoog en de laatste 8 meter 1.30-1.50 hoog.
 • 03-06-2024 Weesp

  Schutting: 20 m; nieuwe schutting plaatsen

  Ik heb een nieuw gebouw gekocht en ik ben op zoek naar een robuuste installatie van de schuttingpalen voor een hedera schutting. Later zal ik ook de hedera installeren
 • 03-06-2024 Vlissingen

  Schutting: 5 m; nieuwe schutting plaatsen

  In die 5 meter is ook een poort inbegrepen.
  Op de foto's gaat het om de de achterkant. Daar willen we een schutting plaatsen van dezelfde hoogte als de andere schuttingen en met dezelfde plank richting.
 • 03-06-2024 Groningen

  Schutting: 40 m; bestaande schutting vervangen

  Op 2 naastgelegen adressen in Beijum vervangen oude erfafscheiding (bielzen, houtschutting) door hout/beton, beton. Vrij complexe sitiatie ivm hoogteverschillen en toegankelijkheid.
 • 03-06-2024 Assen

  Schutting: 15 m; bestaande schutting vervangen

  Houten schutting vervangen door hout/beton schutting. Lengte ongeveer 15 meter, van woning tot aan straat. Geen hoeken.
 • 02-06-2024 Amsterdam

  Schutting: 10 m; nieuwe schutting plaatsen

  Wij willen graag een vrijblijvende offerte voor het laten plaatsen van een nieuwe hout-beton schutting aan twee kanten (2x5m), Douglas of Red Wood, H 200 cm. Plaatsing aan aan onze kant van de erfgrens, dus op eigen terrein. Terrastegels kunnen vantevoren tot de eerste 3 rijen eruit, en er staat in de rechterhoek een boompje dat we het liefst laten staan. Foto's bijgesloten van gewenste schutting en de tuin in de huidige staat.

Tuinafscheiding & erfafscheiding

Het grootste voordeel van het plaatsen van tuinafscheiding of erfafscheiding is dat u daarmee privacy creëert. Maar er zijn ook nog andere voordelen, zoals bijvoorbeeld bescherming van uw erf tegen inbrekers en het voorkomen van weglopen van kinderen of huisdieren. En natuurlijk is de tuinafscheiding waar u voor kiest ook van grote invloed op de sfeer en uitstraling van uw tuin.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor tuinafscheiding, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan zaken als de hoeveelheid onderhoud die nodig is, het soort materiaal dat gebruikt kan worden en de prijs. Hieronder volgt een overzicht van verschillende soorten erfafscheiding die veel gebruikt worden.

Tenslotte, houdt u er ook rekening mee dat er voor het plaatsen van erfafscheiding een aantal regels gelden. Een afscheiding in de achtertuin of aan de zijkant van uw woning mag niet hoger zijn dan twee meter en in de voortuin is de maximale hoogte een meter. Ook is het verstandig om van tevoren even met uw buren te overleggen en te informeren bij uw gemeente, dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Schutting

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen waar u uit kunt kiezen, en deze worden meestal onderverdeeld op basis van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van hout, beton, kunststof of composiet, en ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.

Een schutting plaatsen is een populaire keuze om voor meer privacy te zorgen, omdat deze het zicht op uw tuin compleet ontneemt. Houdt u er echter wel rekening mee dat dit twee kanten op werkt, en dat dus ook uw uitzicht beperkt zal worden.

Tuinhek & hekwerk

Een tuinhek is een laag hek voor om uw tuin en heeft normaal gesproken een hoogte van tussen de 60 en 120 centimeter. Het heeft vooral een signaalfunctie en is een vriendelijk ogende manier om uw tuin af te bakenen. Tuinhekken worden over het algemeen gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Met een hekwerk wordt vaak een stevigere constructie bedoeld die gebruikt wordt om de toegang tot uw terrein te beperken. Hekwerken zijn daarom dus vaak ook hoger en sterker, en worden vaker geplaatst bij bedrijfsterreinen of particulieren met een groot grondgebied. Hekwerken worden hoofdzakelijk gemaakt van metaal en komen in een aantal verschillende types, zoals gaashekwerk, spijlenhekwerk, dubbelstaafmat hekwerk en sierhekwerk.

Het voordeel van een tuinhek of hekwerk als tuinafscheiding ten opzichte van een schutting is dat ze het uitzicht niet ontnemen. Mocht u toch iets meer privacy willen dan kunt u altijd overwegen om een hekwerk deels of helemaal te laten begroeien met planten zoals klimop.

Haag & heg

Als u liever kiest voor een natuurlijke en groene tuinafscheiding dan is een haag of heg een goede optie. Een haag vergt echter wel wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een tuinhek of schutting, aangezien u deze voor het mooiste resultaat minimaal twee keer per jaar dient te snoeien. Ook zal het even duren voordat een heg volgroeid is, tenzij u kiest voor een kant en klaar haag, maar houdt u in dat geval rekening met aanzienlijk hogere kosten.

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende soorten hagen wordt gemaakt op basis van het verschil tussen bladverliezende en bladhoudende hagen. Bladverliezende hagen verliezen tijdens de winter hun blad, zoals bijvoorbeeld de beukenhaag, de haagbeuk en de meidoornhaag. Bladhoudende hagen, ook wel groenblijvende of wintergroene hagen genoemd, behouden hun blad in de winter. Voorbeelden hiervan zijn de taxushaag, de laurierhaag en de coniferenhaag.

Schanskorf

Een schanskorf is een metalen gaasnet of korf die kan worden gevuld met allerlei verschillende soorten materiaal. Het is gebruikelijk om een schanskorf met natuursteen te vullen, maar ook andere materialen zoals boomschors, kokos of puin worden soms gebruikt.

Schanskorven zijn erg duurzaam en gaan lang mee, en bovendien hebben ze geen onderhoud nodig. Ook kunt u ze in allerlei verschillende vormen en maten laten maken. Houdt u er echter wel rekening mee dat een schanskorf erg zwaar is, dus zeker voor een hoge schanskorf heeft u een sterk fundament nodig.

Tenslotte is het zo dat schanskorven relatief duur zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een schanskorf te combineren met een andere soort tuinafscheiding, om zo wat kosten te besparen.

Tuinmuur

Een stenen tuinmuur is erg sterk, heeft amper onderhoud nodig en geeft ook veel privacy. Een tuinmuur kan echter wel kil overkomen, en zeker in een kleine tuin kunt u het gevoel krijgen dat u gevangen zit. Een alternatief waar veel mensen voor kiezen is het combineren van een gemetselde muur met houten tuinschermen, op die manier kunt u profiteren van de stevigheid van een stenen muur en de warmere uitstraling van hout.

Tuinafscheiding - hout beton schutting

©  denboma - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Zwaag, Noord-Holland
  17-06-2024
 2. Coevorden, Drenthe
  25-05-2024
 3. Delfgauw, Zuid-Holland
  15-05-2024
 4. Kortgene, Zeeland
  06-05-2024
 5. Delft, Zuid-Holland
  02-05-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Simonshaven, Zuid-Holland
  15-06-2024
 2. Borne, Overijssel
  09-06-2024
 3. Hazerswoude-Rijndijk, Zuid-Holland
  31-05-2024
 4. Zwanenburg, Noord-Holland
  17-05-2024
 5. Rotterdam, Zuid-Holland
  14-05-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 364 Gelderland
 2. 355 Noord-Brabant
 3. 340 Zuid-Holland
 4. 235 Noord-Holland
 5. 158 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen