Tuinafscheiding & erfafscheiding

Bent u op zoek naar hulp bij uw tuinafscheiding & erfafscheiding klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 7983 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1580 bedrijven die u kunnen helpen met tuinafscheiding & erfafscheiding klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.
 • Ruud van de Steeg
  Bedrijf: Passiflora

  Werd uiteindelijk wel veel duurder dan aanvankelijk gedacht. Ben ook benieuwd hoe het uitpakt nu de gedempte vijver uit een ander soort grond bestaat dan de kleigrond in de rest van de tuin.
 • Richard Jullien Trip
  Bedrijf: WB dienstverlening & handel

  Hele fijne samenwerking met harde werkers die hun werk verstaan en afspraken nakomen.
 • Mirande
  Bedrijf: De Timmertuin

  Vriendelijk, deskundig, duidelijke en eerlijke offerte, komt afspraken na
 • Hans J.M.Winkel
  Bedrijf: Heesbeen tuinen

  Het gesprek is voorbeeldig verlopen en de wijze waarop uitgelegd werd hoe een en ander aan te pakken is ons zeer goed bevallen. Daarom hebben wij afspraken gemaakt om het tuinonderhoud aan fa Heesbeen tuinen te gunnen.
 • Marco Santos
  Bedrijf: Palsgraaf Groen

  Prettige vakkundige mensen die de tijd nemen en niet afraffelen. En alles netjes achterlaten. Zeker een aanrader.
 • Cam Bergonje
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Arjan en collega hebben goed werk geleverd !!! Ze waren snel beschikbaar !! Ik kan ze aanbevelen !

Laatste klussen

 • 28-02-2024 Maastricht

  Schutting: 18 m; bestaande schutting vervangen

  De schutting betaat uit twee delen, De schutting tussen mij en de buren en aangrenzend in een hoek loopt deze door aan de achterkant van mijn tuin. De schutting met de buren mag 180 cm hoog zijn en de achterkant van de tuin 200 cm hoog.
 • 27-02-2024 Almere

  Schutting: 21 m; bestaande schutting vervangen

  Mijn buren en ik willen de oude houten schutting tussen onze achtertuinen vervangen door een hout/beton-schutting.
  Deze schutting is plm. 10 m. lang.
  Onze beide schuttingen langs de brandgang moeten ook worden vervangen.
  Het gaat om 2 schuttingen van plm. 2.30 m. en 2 poorten van 1 m.

  In onze voortuin staat ook een oude houten schutting die moet worden vervangen.
  De lengte van deze schutting is plm. 4 m.
  In totaal gaat het dus om plm. 19 m. schutting en 2 poorten.

  De oude schuttingen moeten worden weggehaald en afgevoerd.

  Graag verneem ik van u wat deze klus ongeveer moet gaan kosten.

  Bij voorbaat dank!
 • 25-02-2024 Vlaardingen

  Schutting: 10 m; nieuwe schutting plaatsen

 • 18-02-2024 Nijmegen

  Schutting: 17 m; nieuwe schutting plaatsen, bestaande schutting vervangen

  Door de koop van een stuk grond willen we de tuin vergroten, hiervoor moet oude schutting eruit en een meter worden opgeschoven in het plantsoen
  Dus schutting afvoeren en de oppervlak grond van het plantsoen( +/-15 m vierkante meter)
  Nieuw pad aanleggen 60 cm breed en 15 mtr lang
  De achtertuin is zeer goed toegankelijk voor werkbus
 • 14-02-2024 Rhoon

  Schutting: 13 m; nieuwe schutting plaatsen

 • 14-02-2024 Maastricht

  Schutting: 15 m; nieuwe schutting plaatsen

 • 14-02-2024 's-Gravenhage

  Schutting: 370 m; bestaande schutting vervangen

  Beste heer/mevrouw,


  Ik ontvang van uw graag een offerte voor mijn schutting, die is omgevallen. Het betreft 3 palen en twee schuttingsplaten.

  (in de bijlage de foto's). Ik wil graag de stevigste en langste palen om zeker te zijn, dat de schutting niet omvalt.  Ik zie graag een offerte van u tegemoet.  Groetjes,  Orhan Reyhan
 • 13-02-2024 's-Gravenhage

  Schutting: 8 m; nieuwe schutting plaatsen

Tuinafscheiding & erfafscheiding

Het grootste voordeel van het plaatsen van tuinafscheiding of erfafscheiding is dat u daarmee privacy creëert. Maar er zijn ook nog andere voordelen, zoals bijvoorbeeld bescherming van uw erf tegen inbrekers en het voorkomen van weglopen van kinderen of huisdieren. En natuurlijk is de tuinafscheiding waar u voor kiest ook van grote invloed op de sfeer en uitstraling van uw tuin.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor tuinafscheiding, ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Denk hierbij aan zaken als de hoeveelheid onderhoud die nodig is, het soort materiaal dat gebruikt kan worden en de prijs. Hieronder volgt een overzicht van verschillende soorten erfafscheiding die veel gebruikt worden.

Tenslotte, houdt u er ook rekening mee dat er voor het plaatsen van erfafscheiding een aantal regels gelden. Een afscheiding in de achtertuin of aan de zijkant van uw woning mag niet hoger zijn dan twee meter en in de voortuin is de maximale hoogte een meter. Ook is het verstandig om van tevoren even met uw buren te overleggen en te informeren bij uw gemeente, dit om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Schutting

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen waar u uit kunt kiezen, en deze worden meestal onderverdeeld op basis van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schutting van hout, beton, kunststof of composiet, en ieder materiaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen.

Een schutting plaatsen is een populaire keuze om voor meer privacy te zorgen, omdat deze het zicht op uw tuin compleet ontneemt. Houdt u er echter wel rekening mee dat dit twee kanten op werkt, en dat dus ook uw uitzicht beperkt zal worden.

Tuinhek & hekwerk

Een tuinhek is een laag hek voor om uw tuin en heeft normaal gesproken een hoogte van tussen de 60 en 120 centimeter. Het heeft vooral een signaalfunctie en is een vriendelijk ogende manier om uw tuin af te bakenen. Tuinhekken worden over het algemeen gemaakt van hout, metaal of kunststof.

Met een hekwerk wordt vaak een stevigere constructie bedoeld die gebruikt wordt om de toegang tot uw terrein te beperken. Hekwerken zijn daarom dus vaak ook hoger en sterker, en worden vaker geplaatst bij bedrijfsterreinen of particulieren met een groot grondgebied. Hekwerken worden hoofdzakelijk gemaakt van metaal en komen in een aantal verschillende types, zoals gaashekwerk, spijlenhekwerk, dubbelstaafmat hekwerk en sierhekwerk.

Het voordeel van een tuinhek of hekwerk als tuinafscheiding ten opzichte van een schutting is dat ze het uitzicht niet ontnemen. Mocht u toch iets meer privacy willen dan kunt u altijd overwegen om een hekwerk deels of helemaal te laten begroeien met planten zoals klimop.

Haag & heg

Als u liever kiest voor een natuurlijke en groene tuinafscheiding dan is een haag of heg een goede optie. Een haag vergt echter wel wat meer onderhoud dan bijvoorbeeld een tuinhek of schutting, aangezien u deze voor het mooiste resultaat minimaal twee keer per jaar dient te snoeien. Ook zal het even duren voordat een heg volgroeid is, tenzij u kiest voor een kant en klaar haag, maar houdt u in dat geval rekening met aanzienlijk hogere kosten.

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende soorten hagen wordt gemaakt op basis van het verschil tussen bladverliezende en bladhoudende hagen. Bladverliezende hagen verliezen tijdens de winter hun blad, zoals bijvoorbeeld de beukenhaag, de haagbeuk en de meidoornhaag. Bladhoudende hagen, ook wel groenblijvende of wintergroene hagen genoemd, behouden hun blad in de winter. Voorbeelden hiervan zijn de taxushaag, de laurierhaag en de coniferenhaag.

Schanskorf

Een schanskorf is een metalen gaasnet of korf die kan worden gevuld met allerlei verschillende soorten materiaal. Het is gebruikelijk om een schanskorf met natuursteen te vullen, maar ook andere materialen zoals boomschors, kokos of puin worden soms gebruikt.

Schanskorven zijn erg duurzaam en gaan lang mee, en bovendien hebben ze geen onderhoud nodig. Ook kunt u ze in allerlei verschillende vormen en maten laten maken. Houdt u er echter wel rekening mee dat een schanskorf erg zwaar is, dus zeker voor een hoge schanskorf heeft u een sterk fundament nodig.

Tenslotte is het zo dat schanskorven relatief duur zijn. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een schanskorf te combineren met een andere soort tuinafscheiding, om zo wat kosten te besparen.

Tuinmuur

Een stenen tuinmuur is erg sterk, heeft amper onderhoud nodig en geeft ook veel privacy. Een tuinmuur kan echter wel kil overkomen, en zeker in een kleine tuin kunt u het gevoel krijgen dat u gevangen zit. Een alternatief waar veel mensen voor kiezen is het combineren van een gemetselde muur met houten tuinschermen, op die manier kunt u profiteren van de stevigheid van een stenen muur en de warmere uitstraling van hout.

Tuinafscheiding - hout beton schutting

©  denboma - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 2. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 3. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024
 4. Zoetermeer, Zuid-Holland
  12-02-2024
 5. Leiderdorp, Zuid-Holland
  09-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Amstelveen, Noord-Holland
  26-02-2024
 2. Beusichem, Gelderland
  22-02-2024
 3. Nieuw-Lekkerland, Zuid-Holland
  22-02-2024
 4. Edam, Noord-Holland
  19-02-2024
 5. Rotterdam, Zuid-Holland
  15-02-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 364 Gelderland
 2. 355 Noord-Brabant
 3. 340 Zuid-Holland
 4. 236 Noord-Holland
 5. 159 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen