Veranda

Bent u op zoek naar hulp bij uw veranda klus? Via Hovenier.nl kunt u eenvoudig in contact komen met bedrijven uit uw omgeving. Plaats uw klus en ontvang offertes van professionals. Gratis en zonder verplichtingen!

Prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken

Ontvang en vergelijk voorstellen van meerdere bedrijven.

Eenvoudig uw klus plaatsen

Eenvoudig uw klus plaatsen

Al 8311 mensen hebben hun klus succesvol geplaatst op Hovenier.nl.

Lokale hoveniers

Lokale hoveniers

Bereik 1042 bedrijven die u kunnen helpen met veranda klussen.

Deze mensen gingen u voor

 • C. Wentzel
  Bedrijf: Ziolobouw Hoveniers

  Deze hovenier met een merkwaardige naam, maar gewoon Mariusz aan de telefoon, was communicatief en deed echt zijn best om de gewenste snelle snoeibeurt van onze moerbeiboom in te plannen en uit te voeren, ondanks de volle agenda. Een hovenier met groene vingers en hart voor de boom, maar de inmiddels wenselijke drastische snoeibeurt werd nauwkeurig uitgevoerd. Volgend jaar al met al waarschijnlijk weer.
 • Gerard Jansen
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Klasse werk! Oude grasmat verwijderd en afgevoerd, nieuwe grasmat gelegd en stapstenen geplaatst. Zeer vriendelijke man
 • Bauke
  Bedrijf: Arjan Oskan

  Na offerte contact gehad en tijden besproken. Complete tuin gras uitgraven en afvoeren. Extra plek voor terras creëren en alles egaliseren. Prijs zeer schappelijk en de klus perfect uitgevoerd als afspraak. Arjan en collega’s zijn vriendelijk, vakkundig en werken bijna zonder te stoppen keihard door. Heel goed bedrijf, ik zou ze iedereen aanbevelen.
 • Dicky De Vos
  Bedrijf: Buijserd Groenonderhoud

  Prima communicatie. T werkt volgt in april
 • Ron Van Veldhuizen
  Bedrijf: Hoveniersbedrijf G. Weel

  Perfecte tuinman. Super goed geholpen, keurig op tijd en prima communicatie
 • R.P.R Dollart
  Bedrijf: Top Tuintotaal

  Na weken zoeken naar de geschikte hovernier ben ik beland bij top tuintotaal. Als vakman zelf zie je direct met wie je te maken hebt. Hij kwam direct schappelijk over. Reageer snel. Hij denk mee, houd zich aan de afspraken en aller belangrijkste hij doet wat er afgesproken is. Heel duidelijk waar je aan toe bent.
 • Jeremy de Ruiter
  Bedrijf: ND Hoveniers

  Helemaal top.
 • Ruud van de Steeg
  Bedrijf: Passiflora

  Werd uiteindelijk wel veel duurder dan aanvankelijk gedacht. Ben ook benieuwd hoe het uitpakt nu de gedempte vijver uit een ander soort grond bestaat dan de kleigrond in de rest van de tuin.

Laatste klussen

 • 14-04-2024 Budel-Schoot

  Veranda; Kunststof;

  Hallo heer of dame,

  Het gaat om een veranda van ongeveer 6-7 meter lang en de breedte ongeveer 3.00 meter.

  Kunststof maar wel met een houtlook. ( ik weet de naam maar kan er niet opkomen )

  Zo hebben we ook een nieuwe serre gekregen in feb. De serre is nep groen hout en de veranda willen we groen of een bruine kleur. Het boven gedeelte van de veranda moet wel genoeg licht door schijnen. 25 tot 50 procent.

  Het vloer gedeelte moet ook nog aangepakt worden met een houtlook kunstof vloer. Ik hoop dat jullie hier binnenkort langs kunnen komen. Om de situatie te bekijken en op te meten zodat je er ook een offerte van kunt maken.

  Alvast bedankt om van je te horen 😊

  Met vriendelijke groet,

  Anouk van Tongerloo
  Uit Budel Schoot
 • 08-04-2024 Sauwerd

  Veranda; In overleg;

  Goedemorgen,

  We zoeken iemand die bij ons een veranda kan plaatsen én eventueel overige werkzaamheden kan verrichten in de tuin. Nog wat straatwerkzaamheden, plaatsen extra houten schuur, etc.

  Zijn er mogelijkheden?
  Verneem het graag!
  Vriendelijke groet,
  Chahinda Adham
 • 08-03-2024 Wassenaar

  Carport; ;

  Een losstaande carport van 14 meter lang 5meter breed en 4 meter hoog.
 • 16-02-2024 Noordwijk

  Terrasoverkapping; Hout;

  Wij willen graag een overkapping achterin de tuin in de gehele breedte. Van schuur tot schutting. Daar zouden we dan graag de achterkant van de overkapping gebruiken als schutting aan de kant van het slopje. Dus er moet dan ook een tuindeur in komen.
 • 08-02-2024 De Meern

  Terrasoverkapping; Hout;

  Ik wil graag zsm de overkapping laten plaatsen. Het is een kant en klaar pakket wat klein beetje aangepast moet worden omdat het 3,5 bij 3,5 is. Er moeten ook glazen schuifwanden in komen (4 op rails) aan twee kanten. Bij staat aan de ene kant naast de schuur en andere kant naast schutting.
 • 07-02-2024 Rotterdam

  Pergola; Hout;

  Pergola conform constructietekening in de bijlage.
 • 28-01-2024 Ulestraten

  Terrasoverkapping; Kunststof;

  Graag overkapping met aan de zijkanten glazen panelen
 • 11-01-2024 Boekel

  Terrasoverkapping; Hout;

Veranda

Van een veranda kunt u het hele jaar door genieten. In de zomer kunt u er tijdens de lange avonden heerlijk droog en uit de wind zitten, en als de temperaturen dalen en de avonden korter worden kunt u er met behulp van een vuurkorf of kacheltje voor zorgen dat het toch nog aangenaam blijft.

Doorgaans wordt een veranda aan een woning gebouwd, maar het is ook mogelijk om een veranda aan een tuinhuis of schuur te bouwen of op een dakterras te plaatsen.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van een veranda is uiteraard het feit dat u veel vaker en langer buiten kunt zitten. Maar een veranda biedt daarnaast ook nog een aantal andere voordelen.

Wanneer u een veranda aan uw huis laat bouwen creëert u extra woonruimte die u op allerlei verschillende manieren kunt benutten. Daarnaast zorgt een goed aangelegde veranda ook voor een waardestijging van uw woning.

Ook verbetert een veranda de isolatie van uw woning, deze werkt namelijk als een extra isolatielaag voor uw woning. De wind die langs uw woning waait wordt gebroken en hierdoor heeft u veel minder last van warmteverlies en tocht. Tevens kunt u er voor kiezen om een veranda af te sluiten met bijvoorbeeld glazen wanden of deuren, wat de isolerende en energiebesparende werking nog meer ten goede komt.

Een veranda heeft ook enkele nadelen, dus voordat u besluit een veranda te bouwen is het goed om daar even over na te denken.

Het grootste nadeel van een veranda is dat deze ruimte in beslag neemt en u dus een deel van uw tuin inlevert. Dit maakt een veranda dus minder geschikt voor kleinere tuinen.

Wanneer u kiest voor een houten veranda dan dient u er ook rekening mee te houden dat deze van tijd tot tijd onderhoud nodig heeft, zoals schilderwerk. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een veranda met weinig tot geen onderhoud kunt u kiezen voor andere materialen zoals aluminium, kunststof of glas.

Tenslotte, een veranda kan ook veel licht uit uw woning wegnemen wanneer deze niet goed wordt geplaatst. U kunt dit voorkomen door bijvoorbeeld te kiezen voor glazen wanden of doorzichtige dakplaten.

Soorten veranda’s

Er bestaan veel verschillende soorten veranda’s. Zo zijn er woon- of leefveranda’s die een volwaardige ruimte in uw woning vormen en die u eigenlijk beter als een soort aanbouw kunt beschouwen. Maar de meeste mensen denken bij een veranda toch aan de traditionele open variant welke veel weg heeft van een overkapping die aan uw woning wordt gebouwd. En het onderscheid voor de verschillende soorten van dit type veranda wordt voornamelijk gemaakt op basis van het gebruikte materiaal.

Houten veranda

Verreweg de meeste mensen kiezen voor een houten veranda. Hout heeft een warme en tijdloze uitstraling en staat daarom goed bij iedere soort woning of tuin. U kunt het beste kiezen voor een houtsoort die lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft, zoals hardhout. Maar ook dan is het verstandig om uw veranda regelmatig te controleren op houtrot en eens in de twee jaar te schilderen.

Aluminium veranda

Aluminium is een licht en sterk materiaal dat maar maar weinig onderhoud nodig heeft. Daarnaast is aluminium makkelijk te verwerken en zal het niet snel roesten, verkleuren of barsten. Door de moderne, strakke en koele uitstraling past een aluminium veranda beter bij nieuwere woningen met een hedendaagse architectuur.

Kunststof veranda

Ook een kunststof veranda vergt weinig onderhoud. Kunststof is een goedkoop materiaal en is dus een goede keuze wanneer u een klein budget heeft voor uw nieuwe veranda. Het is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en ook met een hout of metaal look.

Glazen veranda

Een glazen veranda bestaat uit een houten of aluminium frame met glazen wanden. Met een glazen veranda kunt u ten volle genieten van het uitzicht op uw tuin en maakt u ook maximaal gebruik van de lichtinval. Bovendien past een glazen veranda ook goed bij ieder type woning en tuin.

Via onze handige tuin ideeën & inspiratie tool kunt u foto's bekijken van verschillende soorten veranda's, dit is een mooie manier om eens te kijken wat u wel en niet mooi vindt. Neem dus eens een kijkje op de Veranda ideeën & inspiratie en Houten veranda ideeën & inspiratie pagina's.

Kosten

Wilt u meer weten over de kosten voor het bouwen van een veranda? Lees dan onze prijsgids Kosten veranda bouwen.

Houten veranda aan huis

© cardmaverick - depositphotos.com

Laatst toegevoegde bedrijven

 1. Stadskanaal, Groningen
  28-03-2024
 2. Zaandam, Noord-Holland
  09-03-2024
 3. Etten-Leur, Noord-Brabant
  25-02-2024
 4. Rijnsaterwoude, Zuid-Holland
  21-02-2024
 5. Beek-Ubbergen, Gelderland
  13-02-2024

Nieuwste beoordelingen

 1. Scherpenzeel, Gelderland
  07-04-2024
 2. Rotterdam, Zuid-Holland
  30-03-2024
 3. Arnhem, Gelderland
  29-03-2024
 4. Arnhem, Gelderland
  16-03-2024
 5. Beusichem, Gelderland
  14-03-2024

Meeste bedrijven per provincie

 1. 454 Gelderland
 2. 432 Noord-Brabant
 3. 397 Zuid-Holland
 4. 281 Noord-Holland
 5. 199 Utrecht

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen