Kosten heg verwijderen

Kosten heg verwijderen
Gemiddelde kosten heg verwijderen
Minimaal Gemiddeld Maximaal Prijsrange
€ 80 € 300 € 900 € 120 - € 320

Bij een tuinrenovatie moeten vaak ook planten en bomen uit de tuin verwijderd worden. En ook wanneer u de huidige tuinomheining zat bent, is er werk aan de winkel: De oude haag moet worden verwijderd. Maar wat kost een heg verwijderen? En welke werkzaamheden komen er bij kijken? We vertellen er graag meer over.

Wat kost een heg verwijderen

Het verwijderen van een kleine heg met lage struiken kost gemiddeld tussen de € 50 - € 100. Voor het verwijderen van een grotere heg kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s.

Kosten heg verwijderen
Omschrijving Gemiddelde prijs
Uurtarief hovenier € 35 - € 75
Uurtarief tuinman € 35 - € 55
Kleine heg verwijderen € 80 - € 120
Grote heg verwijderen € 400 - € 600

Heg laten verwijderen? Offertes aanvragen

Stappenplan heg verwijderen

Gaat u zelf aan de slag met het verwijderen van de heg of bent u benieuwd welke werkzaamheden erbij komen kijken wanneer u deze klus uitbesteedt? Bekijk dan onderstaand stappenplan om een heg te verwijderen.

Stap 1: Takken snoeien

Begin met het snoeien van de heg. Alle takken mogen worden afgesnoeid. Gebruik een kettingzaag voor grove zaagsneden en een snoeischaar voor kleinere zaagsneden. U kunt ook gebruikmaken van een boomzaag. Het is het beste om onderaan of in het midden van de heg te beginnen. Zaag tak voor tak af. Bij een hoge haag hoeft u enkel de onderste 1,5 meter van de haag te snoeien. Het bovenste deel van de haag kunt u met een boomzaag afzagen.

Stap 2: Ruimte creëren

Ruim alle afgezaagde takken op om ruimte te maken rondom de heg. Met een shredder zijn de takken snel versnipperd.

Stap 3: Wortels uitgraven

Bij sommige struiken kunt u de kluit gemakkelijk loswrikken om de heg te verwijderen. Andere, meer diepgewortelde planten zijn moeilijker te verwijderen. Gebruik in dat geval een scherpe schop om de grond rondom de stam op te graven en de wortels bloot te leggen. Dunnere wortels kunt u met een schop afhakken, dikkere wortels hakt u met een scherpe bijl. Als er genoeg wortels zijn afgehakt komt de kluit los en kunt u de stam met kluit uit het gat trekken.

Voorbeelden kosten heg verwijderen

Het kan lastig zijn om in te schatten wat de kosten van heg verwijderen zijn voor uw tuin. Onderstaande voorbeelden zijn bedoeld om hier een beter beeld van te schetsen.

Kleine heg verwijderen

Een kleine heg met lage struiken is in de meeste gevallen vrij snel te verwijderen. Als u deze klus uitbesteed aan een tuinman of hovenier kost een kleine heg verwijderen € 80 € 120.

Grote heg verwijderen

Een grote heg verwijderen is veel werk. Vaak moet er eerst veel gesnoeid worden en de kans is groot dat de kluiten niet zomaar loskomen. Reken daarom op gemiddelde kosten van € 400 - € 600.

Verdeling kosten heg verwijderen

Heg laten verwijderen? Offertes aanvragen

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van heg verwijderen?

Wanneer u een heg wilt laten verwijderen, zijn er een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden:

De kosten voor het verwijderen van een heg kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de heg, de locatie, de toegankelijkheid en de moeilijkheidsgraad van de klus. Ook kan de prijs variëren afhankelijk van het tarief van de tuinman of hovenier die u inhuurt.

Keuze 1: Grootte van de heg

Hoe groot de heg is en hoe hoog de planten zijn, is van invloed op de kosten voor het verwijderen van de heg. Hoe kleiner de heg, hoe lager de kosten.

Keuze 2: Zelf doen of uitbesteden

Het verwijderen van een heg is een klus die u zelf kunt doen. Uitbesteden aan een hovenier heeft echter ook veel voordelen. Een hovenier beschikt over al het nodige gereedschap om de heg te snoeien en te verwijderen. Bovendien kan de hovenier indien gewenst ook al het groenafval afvoeren.

Keuze 3: Bereikbaarheid

Het scheelt voor een hovenier aanzienlijk als de heg die verwijderd moet worden goed bereikbaar is. Niet alleen tijdens het snoeien en verwijderen, maar ook bij het afvoeren van snoeiafval. Als er een graafmachine nodig is om de kluiten uit te graven, dan is het ook prettig als deze makkelijk bij de heg kan komen.

Heg laten verwijderen? Offertes aanvragen

Veelgestelde vragen over kosten heg verwijderen

Heeft u vragen over de werkzaamheden en de kosten van heg verwijderen? Neem dan contact op met een tuinman of hovenier bij u in de buurt. Om u alvast op weg te helpen, beantwoorden we hieronder enkele veelgestelde vragen.

Wat is de beste tijd om een heg te verwijderen?

Voor de heg zelf maakt het weinig uit in welk seizoen u deze verwijdert. Er kunnen wel regels gelden die verbieden een heg in bepaalde perioden te verwijderen. Dit heeft te maken met de bescherming van dieren die in de heg leven en zich nestelen. Een hovenier kan u precies vertellen of deze regels van toepassing zijn en waar u rekening mee moet houden wanneer u de heg in uw tuin wilt (laten) verwijderen.

Wat kost heg verwijderen?

De kosten van heg verwijderen zijn afhankelijk van de grootte van de heg en de bereikbaarheid. Voor een kleine heg zijn de kosten gemiddeld € 80 - € 120. Wilt u een grotere heg laten verwijderen? Houdt dan rekening met kosten rond de € 400 - € 600.

Is er een vergunning nodig om heg te verwijderen?

Voor het verwijderen van een heg is geen vergunning nodig. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een graafmachine, is een KLIC-melding noodzakelijk. Daarmee voorkomt u dat er per ongeluk ondergrondse leidingen worden geraakt. Grenst de heg met de tuin van de buren? Dan is het aan te raden vooraf te overleggen. U kunt de klus ook samen aan (laten) pakken en de kosten delen.

Heg laten verwijderen? Offertes aanvragen

Alle prijsgidsen

Kosten heg verwijderen

© vilaxlt - depositphotos.com

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen