Kosten stratenmaker

Kosten stratenmaker
Gemiddelde kosten stratenmaker
Minimaal Gemiddeld Maximaal Prijsrange
€ 400 € 820 € 2.500 € 645 - € 960

Wilt u de tuin opnieuw laten bestraten, de oprit bestraten of een terras laten aanleggen? Dan is het tijd om een stratenmaker in te schakelen. Een stratenmaker heeft veel ervaring en weet precies wat er nodig is om uw tuin te betegelen. Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden en de kosten van een stratenmaker.

Wat kost een stratenmaker

Het uurtarief van een stratenmaker varieert van € 35 - € 60. Daarmee komt u uit op een gemiddeld bedrag tussen de € 20 - € 40 per uur voor het betegelen van de tuin. De kosten van uw nieuwe terras of oprit zijn ook afhankelijk van de tegels die u kiest en er is veelal zand nodig om de ondergrond gelijk te maken. In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde prijzen van een stratenmaker en het materiaal.

Kosten stratenmaker
Omschrijving Gemiddelde prijs
Uurtarief stratenmaker € 35 - € 60
Tarief stratenmaker per m² € 20 - € 40
Betonnen tegels € 15 - € 35 per m²
Gebakken tegels € 45 - € 60 per m²
Natuursteen tegels € 45 - € 75 per m²
Koppelstones € 15 - € 25 per m²
Flagstones € 25 - € 40 per m²
Waaltjes € 40 - € 60 per m²
Zand (voegen en ophogen) € 50 - € 70 per m²
Sierkeien € 8 - € 40 per m²
Opsluitbanden € 5 - € 10 per meter
Afscheidingsbanden € 12 - € 35 per meter

Stratenmaker nodig? Offertes aanvragen

Voorbeelden kosten stratenmaker

Om beter in te kunnen schatten wat de kosten van een stratenmaker zijn, hebben we een aantal prijsvoorbeelden geschetst. Voor een exacte prijsopgaaf voor uw nieuwe bestrating kunt u het beste vrijblijvend offertes aanvragen.

Een goedkoop terras

Wie een klein budget heeft, maar wel bestrating nodig heeft, kan kiezen voor goedkope tegels. Koppelstones kosten tussen € 15 - € 25 per m². Deze zijn te leggen in een simpel legpatroon.

Sierbestrating in een prachtig patroon

Hoe ingewikkelder het patroon, hoe langer de stratenmaker werk heeft aan het leggen van de tegels. Om qua budget een mooie middenweg te vinden, kunt u kiezen voor voordelige koppelstones, maar deze wel in een bijzonder patroon laten leggen. De koppelstones kosten tussen € 15 - € 25 per m². Het tarief van de stratenmaker ligt tussen de € 35 - € 60 per uur. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe langer de stratenmaker bezig is en hoe hoger de kosten zullen zijn.

Luxe bestrating van natuursteen

Natuursteen tegels zijn de duurste optie van alle tegels en kosten € 45 - € 75 per m². Voor een extra luxe effect kunt u deze laten leggen in een ingewikkeld sierpatroon. Hier zal de stratenmaker wel even zoet mee zijn, maar als het budget het toelaat is het de investering meer dan waard.

Verdeling kosten stratenmaker

Stratenmaker nodig? Offertes aanvragen

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van een stratenmaker?

Wanneer u een stratenmaker inschakelt om uw tuin of oprit te bestraten, zijn er een aantal keuzes die de prijs beïnvloeden:

Keuze 1: Wat laat u bestraten?

Bij nieuwbouwhuizen is de tuin na oplevering vaak één grote zandbak. In dat geval wilt u waarschijnlijk een tuinpad en één of meerdere terrassen laten bestraten. Het kan ook zijn dat de oprit in de loop der jaren verzakt is en dat u enkel dat deel van de tuin wilt laten bestraten. Bepaal vooraf goed welk deel van de tuin u wilt laten bestraten en reken uit om hoeveel vierkante meter het gaat. U kunt dan gerichter offertes aanvragen.

Keuze 2: De tegels

Van eenvoudige betonnen tegels tot prachtige natuursteen tegels, er valt genoeg te kiezen. Afhankelijk van uw wensen en budget kiest u tuintegels die het meest geschikt zijn. Houdt daarbij ook rekening met hoe de bestrating gebruikt zal worden. Een oprit moet stevig genoeg zijn om het gewicht van één of meerdere auto’s te kunnen dragen zonder te verzakken. Een klein terras of tuinpad hoeft veel minder belasting aan te kunnen.

Keuze 3: Legpatronen

U kunt kiezen voor eenvoudige betonnen tegels in een simpel legpatroon of voor prachtige natuursteen tegels in een ingewikkeld sierpatroon. Ook waaltjes, koppelstones en flagstones zijn in allerlei patronen te leggen. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe meer werk het is voor de stratenmaker om de bestrating te leggen.

Er zijn tientallen manieren om stenen en tegels te leggen. Populaire en veel voorkomende patronen zijn onder andere: halfsteenverband, blokverband, elleboogverband, diagonaal verband, keperverband, visgraatverband, banenverband en wildverband.

Keuze 4: Extra stevigheid en goede afwatering

Om de nieuwe bestrating helemaal af te maken, kan de stratenmaker opsluitbanden gebruiken om te voorkomen dat de bestrating verzakt. Sierkeien zorgen voor een extra mooie uitstraling en goede afwatering. Bij hoogteverschillen in de tuin gebruikt een stratenmaker afscheidingsbanden.

Stratenmaker nodig? Offertes aanvragen

Veelgestelde vragen over kosten stratenmaker

Heeft u een vraag over de kosten van een stratenmaker? Wij beantwoorden hieronder enkele veelgestelde vragen over het inhuren van een stratenmaker en de kosten stratenmaker.

Wat is het stratenmaker uurtarief?

Het uurtarief van een stratenmaker ligt tussen de € 35 - € 60. Hoeveel uur de stratenmaker rekent voor het leggen van de nieuwe bestrating hangt af van de omvang van het project en het legpatroon.

Naast het stratenmaker uurtarief betaalt u ook kosten voor de tuintegels. Afhankelijk van het soort tegels dat u kiest, kunt u rekenen op een bedrag tussen de € 15 - € 75.

Zijn de kosten voor een stratenmaker inclusief tegels?

Nee, de kosten voor een stratenmaker zijn exclusief de kosten voor tegels. Op de offerte van de stratenmaker worden beide kosten apart gespecificeerd. Omdat de kosten van tuintegels enorm variëren, kan de stratenmaker deze niet in zijn uurtarief verwerken.

Wat is de goedkoopste tuintegel?

Betonnen tegels zijn de goedkoopste tuintegels en kosten gemiddeld € 15 - € 35 per m². Er is keuze uit betonnen tuintegels in verschillende vormen, maten en kleuren. Om het terras van goedkope betonnen tuintegels toch nét een beetje extra te geven, kan de stratenmaker de tegels wel in een mooi patroon leggen.

Stratenmaker nodig? Offertes aanvragen

Alle prijsgidsen

Kosten stratenmaker

© kuchina - depositphotos.com

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen