Creëer de tuin van jouw dromen

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

We geven het toe, het is even lastig om je voor te stellen hoe jouw droomtuin van komende zomer eruit zou moeten zien. De haard, de winterjas en je handschoenen zijn nu even belangrijker dan de gedachte aan een nieuwe overkapping, een nieuw terras, nieuwe planten en bomen of een zwembad. Maar toch is dit de beste periode om plannen te concretiseren en tuinarchitecten en hoveniers – onder meer te vinden op luxe inspiratieplatforms zoals HOOG.design – te benaderen. Sowieso zijn dergelijke platforms ideaal om inspiratie op te doen, jullie smaak en wensen te bepalen en om heerlijk weg te dromen bij prachtige foto’s van door creatieve vakmensen gerealiseerde droomtuinen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een strakke en onderhoudsarme tuin of word je juist enthousiast van een weelderige en landelijke tuin? Wil je vooral genieten van natuurlijke elementen en kleurige bloemen of zie je jezelf vooral terug in een buitenruimte met jacuzzi en een loungehoek? Mocht je het moeilijk vinden om jouw smaak en wensen duidelijk te krijgen, dan helpen creatieve hoveniers en tuinarchitecten jou graag hierbij. Zij luisteren dan niet alleen naar jou, maar kijken ook naar de grootte van de tuin, de relatie tussen de tuin en de woning en zeker ook naar de omgeving. Samen met jullie komen ze dan tot een passend en persoonlijk ontwerp en dan volgt het traject om de droomtuin te verwezenlijken.

En wie weet is dat wel een moderne tuin met zwemvijver. Een tuin waarin een fraai lijnenspel, natuurlijke elementen, strakke bestrating en een uitnodigende zwemvijver samensmelten tot een prachtig geheel. Een tuin die het hele jaar door natuurlijk oogt en in de heerlijke lente- en zomermaanden het decor is voor heerlijke momenten met het gezin en met vrienden. Gangmaker is dan zeker de zwemvijver. Een zwemvijver is door specialisten in verschillende vormen aan te leggen, is onderhoudsarm en brengt beleving in je buitenruimte. Ook gaat een zwemvijver in de herfst en de winter moeiteloos op in het totaalplaatje achter jouw woning. We snappen dat je er nu even niet aan moet denken, maar hoe lekker is het om in de lente of in de zomer een heerlijke duik in de zwemvijver te nemen en je één te voelen met de natuur? Heeft een zwemvijver nog meer voordelen ten opzichte van een zwembad? De specialisten vertellen je er tijdens de persoonlijke gesprekken graag meer over.

Wanneer je voor een zwemvijver kiest, kun je ook al nadenken over een robuuste boomhut op maat, een overdekt terras of zelfs een poolhouse om het droomplaatje compleet te maken. Ideaal als je na het zwemmen met vrienden en familie in een relaxte setting wil genieten van een hapje en drankje. En van de schoonheid van de tuin natuurlijk. Voorzie de boomhut, het terras of het poolhouse van comfortabel meubilair, een televisie, sfeerverhogende verlichting en een buitenkeuken en je hoeft tijdens de heerlijke avonduren niet naar binnen. Een fantastisch vakantiegevoel. En dat achter jouw eigen huis. Daar droom jij toch ook van?

Uitnodigende zwemvijver

Fotografie: Hilde Verbeke

Tuinplanten bestellen

Bekijk nu het assortiment van tuinplanten in onze webshop!

Naar de webshop

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen