Een passende stijl voor binnen én buiten met HOOG.design

08/06/2022   |   08/06/2022   |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HOOG.design. Hét hoogwaardige platform voor exclusieve woon- en tuininspiratie. HOOG.design laat u binnenkijken in exclusieve huizen en tuinen die zijn ontworpen door vooraanstaande interieur- en tuinarchitecten. Op het online platform en in de inspiratieboeken kunt u inspiratie opdoen, waarmee u zelf een exclusieve tuin, keuken, of woonkamer kunt creëren.

Een prettig en comfortabel interieur heeft meestal niet alleen te maken met de stijl an sich, maar met een kloppend geheel. Van kleuren die matchen tot veelgebruikte materialen, maar ook bijpassende woonaccessoires, handigheidjes voor extra gemak en zelfs minuscule details die maken dat het interieur tot in de puntjes in orde is. Wie vanuit zo’n prachtig gestylde woning door het raam naar buiten kijkt, verwacht uiteraard een tuin of balkon dat daar perfect bij past. Want wie exclusief woont doet dat niet alleen binnen, maar ook buiten.

Een passende stijl voor binnen én buiten

Is uw interieur modern? Kies dan ook voor een moderne tuin. Dat betekent: grote vlakken, strakke lijnen, gladde structuren en vooral geen poespas. In een moderne tuin ligt, als de ruimte dat toelaat, een groot terras met een moderne tuinset die voldoende zitruimte biedt. Extra mooi is het als de tuinmeubels passen bij het interieur van de woning én als de afmetingen van de buitenmeubels in verhouding staan tot de afmeting van de tuin.

Oudere, klassiek vormgegeven, woningen of woningen met een landelijk of klassiek interieur, vragen om een klassieke en romantische tuin. De lijnen in een landelijke tuin mogen nog steeds strak zijn, maar zorg wel voor symmetrie en een duidelijk middelpunt. Natuurlijke tinten, rustige bestrating en gietijzeren elementen maken de klassieke look compleet.

Om binnen en buiten goed te laten matchen, kunt u naast dezelfde stijl, ook proberen dezelfde kleuren, vormen en materialen te gebruiken. Door grote, openslaande, deuren of een schuifpui te plaatsen, verlengt u de woonkamer van binnen eenvoudig met het terras buiten. Binnen een open haard? Zorg dan in de tuin voor een mooie plek om haardhout op te slaan. Een overkapping in de tuin? Dan zorgt terrasverwarming dat u ook op koudere dagen of wat later op de avond in de tuin kunt genieten.

Creëer een gevoel van luxe

In grote woningen en ruime tuinen horen grote meubels en accessoires. We schreven het hierboven al; meubels en de beschikbare ruimte moeten tot elkaar in verhouding staan. Niet zo gek, want in een grote tuin, vallen kleine plantenpotten of meubels al gauw in het niet. Bovendien zorgen grotere items voor een luxe, prestigieuze uitstraling. En in een tuin die luxe en stijlvol is aangekleed, is het nou eenmaal goed toeven. Dus: Grote plantenpotten en grote tuinmeubels, maar ook grote tuintegels en volle bloemperken.

Nog een tandje erbij om extra veel luxe te creëren? En heeft u voldoende ruimte? Overweeg dan eens om water toe te voegen. In zowel klassieke als moderne tuinen geeft een vijver de tuin een hele nieuwe sfeer. Met een mooie (stenen) rand eromheen en prachtige waterplanten in het water, geeft u de vijver echt iets bijzonders. In grote vijvers kunt u zelfs een fontein of waterelement plaatsen.

Wanneer ontspanning en wellness qua sfeer de boventoon moeten voeren, kunt u kiezen voor een zwembad in de tuin. Combineer dat met ligstoelen en een fijne buitenkeuken en u kunt de hele zomer in eigen tuin doorbrengen. Kies voor het zwembad een plek die qua ruimte praktisch is en die voldoende zonlicht krijgt. En ook hier geldt dat een mooie stenen rand om het water de stijl van het zwembad kan omtoveren van ‘bak met water’ tot privé resort. Laat u hierbij vooral adviseren door professionals, zodat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Een bouwkundig zwembad gaat jarenlang mee en bij goed onderhoud kunt u iedere dag een frisse duik nemen in uw eigen achtertuin.

Bijzondere tuinplanten voor een exclusieve tuin

De keuze van planten, bomen en struiken voor in de tuin, is voor een groot deel bepalend voor de sfeer. Door te kiezen voor unieke soorten en voor tuinplanten met een luxueuze uitstraling, heeft u de tuin iets bijzonders. Wat dacht u van een oude olijfboom? Of een haag van Portugese laurier? Buxus hagen kunt u in tal van sierlijke vormen (laten) snoeien, of juist tot een strakke, dichte haag laten vormen als afscheiding in de tuin. Ook palmbomen, woekerend goudbamboe, Japans bloedgras en roze pampasgras zijn voorbeelden van luxe planten die in uw exclusieve tuin zeker niet zullen misstaan.

Meer exclusieve inspiratie met de HOOG.design boeken

Periodiek geeft HOOG.design een of meerdere inspiratieboeken uit. In deze luxe boeken, die niet zullen misstaan op uw salontafel, worden hoogwaardige tuin- en interieurprojecten van bekende Nederlandse hoveniers en (interieur)architecten getoond.

HOOG.design boek