Kersttrends voor 2021

Het ophangen van kerstversiering is als de voorpret voor de feestdagen. Met kerstverlichting, een kerstboom, kerstballen en andere ornamenten tovert u huis en tuin om tot een feestelijke en sfeervolle plek. Dat is mooi voor de feestdagen, maar ook de weken daarvoor kunt u al volop genieten van al het moois. Gaat u dit jaar voor traditionele kerstversiering of volgt u jaarlijks de nieuwste trends om helemaal bij de tijd te blijven? In dit artikel leest u meer over de meest opvallende kersttrends in 2021.

Trendy kerstversiering

Het ligt vaak voor de hand om de kerstversiering van zolder te gebruiken om de kerstboom op te tuigen. Een prima plan natuurlijk. Gooit u het dit jaar liever over een andere boeg? Bekijk dan onderstaande trends om te zien wat het beste bij u past:

Kleurrijk en uitbundig

De laatste jaren zien we steeds meer kleurrijke kerstdecoratie. Dat kunnen fel gekleurde kerstballen zijn, maar ook kerstornamenten in andere vormen, zoals bijvoorbeeld miniatuur gebruiksvoorwerpen. Bij deze Amerikaanse kersttrend kan de kerstversiering niet bont genoeg. Dat betekent dat u veel verschillende kleuren kunt combineren en dat de kerstboom écht vol mag hangen met kerstdecoratie. Gaat u voor hele funky feestdagen? Vergeet dan zeker niet om dit jaar een gekleurde kunstkerstboom neer te zetten.

Puur natuur kerstdecoratie

In steeds meer interieurs zien we dat er volop gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Het is dan ook geen grote verrassing dat deze trend ook doorzet in kerstdecoratie. Een stijlvolle tegenhanger van de kleurrijke en uitbundige kersttrend. Warme houttinten en aardse kleuren die goed passen bij het interieur, zorgen dat de kerstversiering prachtig integreert. Het geeft huis en tuin een feestelijke uitstraling, zonder daarbij enorm in het oog te springen.

Een witte kerst

Droomt u ieder jaar weer van een witte kerst? Die begint deze winter bij u thuis. Witte kerstdecoratie is zowel voor binnen als voor buiten enorm trendy. Voor een sfeervolle uitstraling kiest u daarbij niet voor steriel wit, maar voor luxe off white. Met witte kerstballen, een witte kerstslinger en witte decoratie in kerstboom en kerstkrans zorgt u voor een rustig en stijlvol geheel. En gaat het niet sneeuwen? Dan zijn de kerstdagen dit jaar in ieder geval een beetje witter dan anders.

Traditioneel is altijd goed

Voor de meeste kersttrends geldt dat zij komen en gaan. Anders is dat wanneer we spreken over traditionele kerstversiering. Klassieke kleurenschema’s met rood, donkergroen en goud blijven ongekend populair. U kunt deze naar wens combineren en er eventueel - voor wat extra warmte - donkere houttinten aan toevoegen.

Meer dan alleen kerstballen

Al jarenlang staat de kerstbal op nummer 1 als het gaat om kerstversiering. Toch schikken steeds meer mensen naast kerstballen ook andere decoratie in de kerstboom. Figuren, bloemen en veren bijvoorbeeld. Maar ook popjes, knuffeltjes en takken. Dat staat echt heel gezellig. En laat gezelligheid nu net de voornaamste kersttrend zijn.

Kersttrends voor binnen én buiten

Ongeacht de stijl die u kiest dit jaar, is er nog een opvallende trend gaande: buitenversiering. Steeds meer mensen kiezen ervoor om ook de buitenruimte uitbundig te versieren. Van grote kerstbomen gemaakt van kerstverlichting tot prachtige kerststerren op de gevel. Ook rendieren en kerstmannen worden steeds vaker in tuinen gespot. Voor een meer dynamische kerstversiering zijn er kerstlantaarns, sneeuwarrangementen en projectors. Deze laatste kunt u neerzetten om bewegend beeld op de gevel te projecteren. Van dwarrelende sneeuwvlokken tot een bewegende kerstman, er is vanalles mogelijk.

TIP: Nog geen echte kerstboom in de tuin? Koop dit jaar dan een kerstboom met kluit voor binnen. Die kunt u na de feestdagen een mooi plekje geven in de tuin.

Het mooie van kerstversiering in de tuin is dat ook buurtbewoners meegenieten met de kerstsfeer die u heeft neergezet. Tijdens een wandeling door de buurt bekijkt men de versierde tuinen. In sommige plaatsen zijn er in de aanloop naar Kerst zelfs wedstrijden voor de mooist versierde tuinen. Inspiratie nodig? Bezoek eens een andere wijk bij u in de buurt en ontdek de kerstversiering die daar gebruikt is om tuin en gevel te decoreren. Wie weet doet u er goede ideeën op voor thuis.

Kersttrends

© gilmanshin - depositphotos.com

Plaats een klus