De tuinmeubeltrends van 2021

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Heeft u dit jaar geen gelegenheid om luierend op een parelwit strand de zomer door te brengen? Geen probleem, want met een mooi ingerichte tuin hoeft u niet naar verre oorden om op te laden en de dagelijkse stress te vergeten. Het aanbod tuinmeubelen is groot. Van modern design tot aan klassieke meubels en van een tikkeltje exotisch tot comfortabel en tijdloos. Tuinmeubelen voor zowel de voor- en achtertuin als voor op balkon of dakterras.

Soorten tuinmeubelen

Er zijn heel veel verschillende soorten tuinmeubelen. Meestal worden deze onderverdeeld in categorieën, zoals:

Maar ook hangmatten, picknicktafels, tuinkussens en beschermhoezen behoren tot de tuinmeubelen. De meubelen zijn in diverse materialen uitgevoerd, zoals hout, metaal of kunststof en verkrijgbaar in goedkope, eenvoudige tot aan zeer luxueuze, dure versies. De prijs is uiteraard afhankelijk van de materiaalkeuze, afwerking en omvang.

Welke stijlen zijn populair voor tuinmeubelen?

  • Landelijk => met klassiek houten tuinmeubelen creëert u een landelijke charme in uw tuin. Dit soort meubelen zijn perfect in harmonie met die fraaie eikenboom in uw tuin.
  • Modern => materialen als roestvrij staal, aluminium in combinatie met grijs, wit, zwart of teakhout accenten maken van uw tuin, balkon of terras een moderne oase.
  • Natuurlijk => neutrale tinten, massief hout, rotan en pure lijnen geven uw tuin of terras een natuurlijke look.

Tuinmeubeltrends op rij

Gaat u uw huidige tuin opnieuw inrichten of bent u verhuisd en moet de tuin nog gedaan worden? Heeft u nog geen idee wat u met uw tuin moet beginnen of ziet u door de hoeveelheid tuin- en loungesets het spreekwoordelijke bos niet meer? Wij helpen u graag op weg met de tuinmeubeltrends voor dit jaar.

  • Natuurlijke materialen
  • Kleurrijke tuinsets
  • Zwarte tuinmeubelen
  • Kunststof tuinstoelen en -tafels
  • Houten tuinmeubelen

Natuurlijke materialen

Eén van de trends voor dit jaar zijn natuurlijke materialen en kleuren. Vooral de natuurlijke look van bamboe is weer helemaal terug. Ook rotan is terug van weggeweest. Rotan en bamboe zijn twee verschillende materiaalsoorten, ook al lijken ze erg veel op elkaar. Bamboe is hol van binnen, in tegenstelling tot rotan, en is daardoor lichter. Beide materialen zijn erg duurzaam en met dit soort tuinmeubelen creëert u een aangename, rustgevende sfeer. Ga voor een complete bamboe loungeset of kies voor rotan tuinstoelen met bistrotafel en haal het vakantiegevoel naar uw eigen tuin.

Kleurrijke tuinsets

Houdt u van kleur en wilt u wat kleur in de tuin of op het balkon brengen? Kies dan voor gekleurde tuinmeubelen. Pasteltinten doen het dit jaar goed, bijvoorbeeld mintgroen, lichtblauw of lichtroze. Is een complete loungeset in kleur net een stap te ver? U kunt er ook voor kiezen om de tuinstoelen neutraal te houden en kleur te creëren met sierkussens en een gekleurde hangmat.

Zwarte tuinmeubelen

Een tuinset in het zwart is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar toch is dit een ideale kleur. Deze kleur past namelijk overal bij. Zwarte meubels en accessoires voor binnen zijn al een tijdje een trend, maar nu verplaatst deze trend zich ook meer en meer naar buiten. Wilt u een robuuste of moderne tuinstijl creëren? Dan zijn zwarte tuinmeubelen zeker het overwegen waard. Of kies voor een combinatie van zwartstaal en teakhout.

Kunststof tuinstoelen en -tafels

De kunststof kuipstoelen zijn ook dit jaar weer bijzonder populair. Maar niet alleen dit soort stoelen zijn in kunststof te koop, ook de bekende stoelen met spijlen zijn dit jaar in kunststof uitgevoerd. We zien zelfs complete tuinsets (tafel en stoelen) van kunststof. Ideaal, u bent in een keer klaar. Kunststof tuinmeubelen hebben diverse voordelen. De tuintafels en -stoelen zijn meestal licht van gewicht, weerbestendig en onderhoudsvrij.

Houten tuinmeubelen

Ook de houten tuinmeubelen mogen niet ontbreken tussen het rijtje tuinmeubeltrends. Dit materiaal is eigenlijk tijdloos, maar wordt jaarlijks toch weer door veel mensen gekocht. Het behoort ook tot de natuurlijke materialen en brengt altijd sfeer in de tuin. Er is keuze tussen verschillende houtsoorten, zoals steigerhouten tafels en tuinmeubelen van teakhout. Dit materiaal heeft wel wat onderhoud nodig, omdat hout vaak in de zon verkleurt. In de winter dient u de meubels wel te bedekken of binnen te zetten, want regen, hagel en sneeuw, daar houden houten tuinmeubelen niet echt van.

Een algemene tip

Voor alle soorten tuinmeubelen geldt dat u deze het beste tijdens de winter of bij extreem weer op kunt bergen. U kunt de meubels ook bedekken met een beschermhoes. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Beschermhoezen bieden niet alleen bescherming tegen de weergoden, maar houden uw tuinmeubelen ook nog eens mooi schoon.

Tuinmeubeltrends in 2021

© kropic - depositphotos.com

Offertes aanvragen

Hulp nodig met een klus in uw tuin? Plaats uw klus en ontvang offertes van hoveniers bij u uit de buurt!

Offertes aanvragen

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen