Buitenverlichting

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Buitenverlichting is ideaal voor het verlichten van uw tuin, terras of balkon. De laatste jaren wordt de tuin steeds meer een onderdeel van onze leefruimte. Het groen, het loungegedeelte en de overkapping zorgen ervoor dat binnen en buiten perfect bij elkaar betrokken worden. De juiste buitenverlichting hoort daar natuurlijk ook bij. Dit artikel staat in het teken van deze sfeermakers.

Drie vliegen in één klap

Mooie buitenverlichting draagt bij aan een sfeervolle en persoonlijke tuin. U verlengt met tuinverlichting een zomerse dag en geniet buiten van een paar uur extra gezelligheid.

Daarnaast is verlichting buiten ook functioneel. Buitenverlichting aan de wand of een lantaarn als buitenverlichting helpt u een handje in het donker. Het is altijd fijn wanneer u in donker thuiskomt, bijvoorbeeld met de fiets, en er brandt een lampje. Buitenverlichting met een sensor bij de schuur is hier uitermate geschikt voor.

Ook ongenode gasten vinden buitenverlichting met een bewegingssensor niet zo fijn. Dergelijke tuinverlichting schrikt inbrekers namelijk af. Zo vangt u drie vliegen in één klap met buitenverlichting in uw tuin.

Heeft buitenverlichting onderhoud nodig?

Buitenverlichting heeft gelukkig zeer weinig onderhoud nodig. Het is verstandig om twee keer per jaar (in het voor- en najaar) de buitenlampen te controleren en te reinigen. Schoonmaken kan eenvoudig met een sopje of een emmer warm water. Goed onderhouden buitenverlichting geeft minder vaak een storing en heeft een langere levensduur!

Welke buitenverlichting kiezen?

Er is qua verlichting buiten heel veel mogelijk. Kiest u voor solar buitenverlichting (dit is buitenverlichting op zonne-energie) of toch voor 12 volt buitenverlichting? Wat wilt u met de verlichting bereiken? We zetten een aantal soorten buitenverlichting op rij:

  • Feestverlichting
  • Anti-inbraakverlichting
  • Tuin sfeerverlichting
  • Verlichting voor vijver- en andere blikvangers

Buitenverlichting laten aanleggen? Offertes aanvragen

Feestverlichting

Creëer veel gezelligheid in uw tuin door deze met feestverlichting te versieren. U gebruikt hiervoor lichtslingers, lichtkettingen en lichtslangen. Deze zijn zowel verkrijgbaar met witte lampjes als met gekleurd licht. Het wordt een vrolijke boel.

Anti-inbraakverlichting

Anti-inbraak lampen zijn speciaal ontworpen om uw woning tegen ongewenste gasten te beschermen. Denk aan buitenspots met een gerichte lichtbundel of buitenverlichting met een sensor die gaat branden zodra een ongenode gast in uw tuin staat.

Tuin sfeerverlichting

Er is een ruim aanbod met tuinlampen verkrijgbaar. Van spots tot wandlampen en van lantaarns tot solar buitenverlichting. Verlicht uw achtertuin met draadloze buitenverlichting en creëer de sfeer die bij past bij het geheel. Lantaarns als buitenverlichting bij de loungehoek en wandlampen aan de schutting of muur voor een wat klassieke uitstraling.

Verlichting voor vijver- en andere blikvangers

Heeft u een vijver in uw tuin? Dan zorgt vijververlichting ervoor dat uw vijver ook tijdens de donkere uren goed zichtbaar blijft. Heeft u een mooie boom, plant of ander kunstwerk in de tuin? Buitenverlichting, zoals speciale spots maken van deze objecten echte blikvangers.

Welke lichtbronnen zijn er?

Er zijn verschillende lichtbronnen waar u uit kunt kiezen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Buitenverlichting op batterij
  • 12v buitenverlichting
  • Led buitenverlichting

Waarom kiezen voor buitenverlichting op batterij?

Het grootste voordeel van deze soort buitenverlichting is dat stroomkabels overbodig zijn. U kiest voor buitenverlichting zonder snoer en hoeft buiten geen aansluitpunten aan te leggen om de verlichting aan te sluiten. Er bestaat verlichting op batterijen die na verloop van tijd vervangen dienen te worden en er is solar buitenverlichting. Deze laatste werkt op zonne-energie. De zonnestralen worden in de batterij opgeslagen. Overdag laadt de batterij zich op, zodat deze ’s avonds kan branden. Buitenverlichting op solar is bovendien erg duurzaam en goed voor het milieu.

Waarom kiezen voor 12 volt buitenverlichting?

Buitenverlichting op 12 volt is een uitstekende keuze wanneer u buitenverlichting met een snoer wilt plaatsen in uw tuin. Dit systeem heeft maar 12 volt en is beter bekend als low-voltage verlichting. 12 volt buitenverlichting is gemakkelijk zelf aan te leggen. Het is veilig voor kinderen en huisdieren, omdat de laagspanning geen risico op ernstige schokken geeft. Het assortiment om uit te kiezen is divers. Daarnaast gebruiken 12 volt lampen minder energie wat zodoende weer gunstig is voor het milieu en uw portemonnee.

Waarom kiezen voor led buitenverlichting?

Als u kiest voor led buitenverlichting, dan profiteert u van een groot aantal voordelen. Een voorbeeld is de lange levensduur ten opzichte van andere soort lampen. De aanschaf van led tuinverlichting is wat duurder, maar dit verdient u terug doordat de lamp langer meegaat. De lange levensduur is bovendien ook goed voor het milieu. Daarnaast is led uitstekend bestand tegen schokken en trillingen van buitenaf. De led buitenverlichting gaat minder snel stuk. Led buitenverlichting is in verschillende soorten verkrijgbaar, zoals grondspots, breedstralers, wandlampen en als buitenverlichting met een sensor.

Buitenverlichting laten aanleggen? Offertes aanvragen

Buitenverlichting

© photographee.eu - depositphotos.com

Tuinplanten bestellen

Bekijk nu het assortiment van tuinplanten in onze webshop!

Naar de webshop

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen