Tuinman gezocht

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ontbreekt het u aan de tijd om uw tuin bij te houden? Of heeft u misschien zelf geen groene vingers? Dan is het zeker het overwegen waard om een tuinman in te schakelen. Door het tuinonderhoud uit te besteden aan een tuinman houdt u zelf meer tijd over. Bovendien beschikt een tuinman ook over de juiste kennis om het onderhoud op de juiste manier uit te voeren en u van goed advies te voorzien. En wanneer u kiest voor periodiek onderhoud door een tuinman weet u zeker dat u het hele jaar door kunt genieten van een prachtige tuin.

Werkzaamheden van een tuinman

Een tuinman houdt zich bezig met het onderhouden van tuinen, en daarnaast kan een tuinman ook kleine aanpassingen doen aan uw bestaande tuin. Enkele veelvoorkomende werkzaamheden van tuinmannen zijn bijvoorbeeld:

 • Gazon onderhoud, zoals gras maaien en verticuteren
 • Vijveronderhoud
 • Snoeien van bomen, struiken en planten
 • Heggen knippen
 • Onkruid verwijderen
 • Nieuwe beplanting aanbrengen, zoals bomen, struiken, hagen, vaste planten en bloembollen
 • Tuin schoonmaken en opruimen, zoals het reinigen van bestrating en bladafval verwijderen
 • Kleine aanpassingen, zoals het verplaatsen van een bloemenperk of het repareren van bestrating

Verschil tuinman & hovenier

Vaak worden de begrippen tuinman en hovenier door elkaar heen gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil. Een tuinman richt zich voornamelijk op het onderhoud van tuinen en kan vaak ook kleine aanpassingen doen aan uw bestaande tuin. Een hovenier richt zich naast het onderhouden van tuinen ook op het ontwerpen en aanleggen van nieuwe tuinen of complete renovaties van bestaande tuinen. Voor tuinonderhoud kunt u zowel een tuinman als een hovenier inschakelen, maar voor het ontwerpen en aanleggen van een nieuwe tuin heeft u dus een hovenier nodig.

Hulp nodig met tuinonderhoud? Offertes aanvragen

Wat kost een tuinman?

De kosten van een tuinman worden bepaald door het uurloon van de tuinman. Het uurloon dat een tuinman vraagt is afhankelijk van het type werk dat u de tuinman laat doen en zijn of haar ervaring. Maar normaal gesproken kunt u uitgaan van een prijs die varieert tussen de € 35 en € 55 per uur voor een goede tuinman.

Onderhoudscontract

Over het algemeen is het bij de meeste tuinmannen en hoveniers ook mogelijk om een gunstigere prijs te krijgen wanneer u kiest voor een onderhoudscontract. In overleg met u wordt er dan een onderhoudsplan opgesteld waarin wordt vastgelegd welke werkzaamheden er wanneer worden uitgevoerd, en hiervoor wordt dan een vaste vaste prijs afgesproken. Hierdoor weet u van tevoren wat het u gaat kosten en de tuinman of hovenier is verzekerd van regulier werk.

Een bijkomend voordeel van een onderhoudscontract is dat het onderhoud van uw tuin ruim van tevoren ingepland kan worden door de tuinman of hovenier. Vooral in het voorjaar zijn ze erg druk omdat veel mensen dan hun tuin willen laten bijwerken, en omdat het onderhoud van uw tuin dan al in de agenda staat hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze te druk zijn om bij u langs te komen.

Goedkope tuinman gezocht

Wanneer u niet zoveel te besteden heeft en op zoek bent naar een goedkope tuinman zijn er nog wel alternatieven beschikbaar om te besparen op de kosten van een tuinman. Zo kunt u ervoor kiezen om een scholier of student in te schakelen voor eenvoudige klussen zoals gras maaien of het schoonmaken van uw tuin. Ze beschikken over minder kennis en ervaring, maar dat ziet u dan ook terug in het uurloon. Een andere mogelijkheid is om een gepensioneerde tuinman of hovenier te vragen voor het onderhoud van uw tuin, de kans is groot dat u ook hier een lagere prijs kunt krijgen wanneer ze dit als hobby doen en niet van de inkomsten afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud.

Hulp nodig met tuinonderhoud? Offertes aanvragen

Tuinman gezocht

© Coskun.tv - depositphotos.com

Offertes aanvragen

Hulp nodig met een klus in uw tuin? Plaats uw klus en ontvang offertes van hoveniers bij u uit de buurt!

Offertes aanvragen

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

 • Verzorgingstips voor bomen en planten
 • Inspiratie voor uw tuin en terras
 • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen