Borderpakket

Heeft u kale of lege plekken in uw tuin? Dan kunt u zelf vaste tuinplanten bij elkaar zoeken en planten, maar u kunt ook kiezen voor een borderpakket. Er zijn kant-en-klare borderpakketten waarmee u binnen een mum van tijd een prachtige groene border met vaste planten of siergrassen creëert. In dit artikel leest u meer over het borderpakket.

Wat is een kant en klaar borderpakket?

Een kant en klaar borderpakket is een van tevoren samengesteld pakket met vaste planten, kruiden, varens of siergrassen. Het is dus een verzameling van planten die uitstekend met elkaar combineren en voor een gedeelte van de tuin zijn geselecteerd. Uiteraard kunt u ook zelf verschillende borderpakketten combineren. Alle planten in een kant en klaar borderpakket zijn met zorg samengesteld en gekweekt. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat de planten in uw tuin verder stralen.

Waarom kiezen voor een borderpakket?

Als u het lastig vindt om te bepalen welke planten qua hoogtes, kleur en zonlicht goed met elkaar te combineren zijn, dan is een borderpakket de perfecte oplossing. Het zou toch zonde zijn als u die mooie paarse bloemen niet meer ziet door de hoge planten die ervoor staan. Of als blijkt dat de planten, die u naast elkaar heeft geplaatst, andere groeiomstandigheden verlangen. De één wil graag in de schaduw terwijl de ander de voorkeur geeft aan een standplaats in de zon. Met borderpakketten kiest u altijd de juiste combinatie. U kunt namelijk kiezen voor een borderpakket schaduw of halfschaduw, maar ook voor een borderpakket in de zon. Zo weet u zeker dat alle planten bij elkaar passen.

Welke soorten borderpakketten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten borderpakketten verkrijgbaar. We zullen er enkele benoemen:

  • Borderpakket siergras
  • Bont borderpakket
  • Borderpakket groenblijvend
  • Borderpakket smalle border

Borderpakket online bestellen

Borderpakket siergras

Siergrassen zijn gemakkelijk in verzorging en zorgen voor een mooi contrast met klimplanten, heesters en bloemen van vaste planten. In het voorjaar en tijdens de zomerperiode zijn siergrassen grijs en groenbladig. In het najaar gaat een borderpakket met siergras bloeien. Sommige zijn zelfs wintergroen.

Bont borderpakket

Bonte borderpakketten zijn pakketten die bestaan uit verschillende bloemen en planten in allerlei kleuren. Van roze en rood tot geel, lila, wit en blauwpaars. Een dergelijk kant en klaar borderpakket bestaat uit een prachtige mix van plantenkleuren. Bent u liefhebber van veel kleur in uw tuin? Dan is een bont borderpakket een echte aanrader.

Borderpakket groenblijvend

Een borderpakket groenblijvend (ook wel borderpakket wintergroen) is uitgerust met borderplanten die ook in de winter hun blad behouden. Veel planten verliezen tijdens het winterseizoen hun bladeren waardoor de tuin leeg, kaal en somber kan ogen. Wilt u ook in de winter genieten van een groene tuin? Kies dan voor een wintergroen borderpakket.

Borderpakket smalle border

Heeft u een lange, smalle border tegen een muur, tuinhuis of wellicht naast de oprit? Dan is een kant en klaar borderpakket voor een smalle border een uitstekende keuze. U hoeft niet meer zelf na te denken over plantencombinaties. De heesters en bloeiende, vaste planten zijn namelijk speciaal geselecteerd en te koop als borderpakket voor een smalle border.

Waar op letten bij een borderpakket?

Om het juiste borderpakket met vaste planten of de juiste borderpakketten te combineren, zijn een aantal aspecten van belang. Denk hierbij aan:

  • Wat wordt de standplaats van het borderpakket met vaste planten? Kies aan de hand daarvan voor een schaduwplanten borderpakket, een borderpakket voor halfschaduw of een borderpakket voor in de zon.
  • Welke bloeiperiode wenst u? Wilt u juist in een specifieke periode bloeiende planten of wilt u planten die zo lang mogelijk bloeien? Er zijn borderpakketten die volledig tot bloei komen in de zomer, maar ook borderplanten die juist in het voor- of najaar bloeien. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een groenblijvend borderpakket of diverse borderpakketten combineren om tijdens elk seizoen van bloei te genieten.
  • Past het borderpakket bij de stijl van de tuin? Strak en minimalistisch, warm mediterraan, Engelse cottage, dromerig romantisch of het wilde westen. Welke kleur bloemen, blad en welke plantenvormen passen bij de stijl van uw tuin? Kies aan de hand daarvan het juiste borderpakket.

Hoe een borderpakket verzorgen?

De meeste borderpakketten vereisen niet veel verzorging. En zeker niet wanneer u kiest voor een onderhoudsvriendelijk borderpakket. Een borderpakket met vaste planten op een zonnige plek heeft meer water nodig dan een borderpakket voor in de schaduw. Geef nooit water in de volle zon, omdat bloemen en bladeren dan kunnen ‘verbranden’. Voor een prachtig resultaat kunt u een kant en klaar borderpakket af en toe met organische meststoffen bemesten. Gaat u zelf een border aanleggen met planten? Zorg dan bij de vaste plant voor een goede ondersteuning, zodat deze mooi recht kan groeien. Tot slot dient u ook bij planten uit een borderpakket afgestorven delen te verwijderen (in het voorjaar) en de planten na de bloei terug te snoeien om ruimte te creëren voor jonge scheuten.

Borderpakket kopen

Koop borderpakket bij een van de onderstaande webshops. Klik op een van de logo's om direct te bestellen:

Borderpakket

© oocoskun - depositphotos.com

Plaats een klus