Bloeiende bomen

Bloeiende bomen zorgen voor een extra beleving van het seizoen. De prachtige bloesem van een bloeiende boom kondigt vaak de lente aan. Er zijn vele soorten en kleuren te koop. En als u de bloeitijden een beetje op elkaar aan laat sluiten, geniet u extra lang van kleuren. Of u nu kiest voor een wit bloeiende boom of een roze bloeiende boom, vaststaat dat bloeiende bomen een mooie aanvulling zijn op uw overige tuinbeplanting. Dit artikel staat helemaal in het teken van deze bloesempracht!

Passen bloeiende bomen in mijn tuin?

Eigenlijk zou er in iedere tuin wel een bloeiende boom (of andere boomsoort) moeten staan. Bloeiende bomen bieden veel voordelen:

 • Ze zorgen voor structuur en rust in een tuin
 • Ze kunnen minder mooie elementen afschermen
 • Ze geven schaduw en bieden beschutting
 • Ze zijn praktisch tegen inkijk in uw tuin
 • Ze trekken vogels en diverse insecten aan
 • Ze bieden een hoge sierwaarde

Vooral in de lente, wanneer uw overige beplanting nog op gang moet komen, geven bloeiende bomen veel kleur aan uw tuin.

Welke bloeiende bomen in het voorjaar?

Er zijn diverse bomen die u in het voorjaar verrassen met schitterende bloesems. U kunt kiezen uit een blauw bloeiende boom, geel bloeiende boom of lang bloeiende bomen. Enkele bekende soorten bloeiende bomen in het voorjaar zijn:

 • De Japanse sierkers => een prachtige roze bloeiende boom. De trossen met roze bloemen hangen in april en mei aan deze boom te pronken. Wilt u mooie bloeiende bomen in april? Dan is dit zeker een aanrader.
 • Fruitbomen => deze geven niet alleen prachtige bloemen in het voorjaar, maar ook eetbare vruchten vanaf de zomer.
 • Magnolia => deze bloeiende boom is eigenlijk een heester. Maar naast de struik, wordt deze soort ook als boom op stam gekweekt. Deze prachtige voorjaarsbloeier steelt de show in uw tuin.

Bloeiende bomen online bestellen

Welke bomen bloeien in de zomer?

Bij een bloeiende boom denken we vooral aan bomen die in het voorjaar bloeien. Maar er zijn ook zeker soorten die in de zomer uitbundig bloeien. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De Chinese vernisboom => ook wel blazenboom. Een geel bloeiende boom die vooral in juli en augustus opvalt door zijn opstaande, lange bloempluimen. Als de bloemen zijn uitgebloeid, ontstaan er vruchten die tot in de winter aan de boom kunnen blijven hangen.
 • De trompetboom => een mooie bloeiende boom voor in de zomer. De bloeitijd is juni-juli. Zijn de bloemen uitgebloeid, dan verschijnen ook aan deze boomsoort vruchten.
 • De Lindeboom => een heerlijk ruikende bloeiende boom. De bloemen die in deze boom bloeien zijn witgeel en geuren verrukkelijk. Deze wit (gele) bloeiende boom staat er rond eind juni, begin juli prachtig bij.

Welke bloeiende boom in het najaar?

Tijdens de herfst kunt u doorgaans genieten van mooie herfstverkleuringen bij bomen. Maar ook voor in het najaar zijn er bloeiende bomen verkrijgbaar. Enkele voorbeelden zijn:

 • De zevenzonenboom => dit is een wit bloeiende boom die in september bloeit. De bloemen openen in grote pluimen. In de pluim wordt iedere topbloem omgeven door een krans van drie tot zes bloemen. Hier dankt de boom zijn naam aan. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, groeit elke kelk uit en kleurt paars-rood. Dit kan meerdere weken aanhouden. De boom heeft dus een hoge sierwaarde.
 • De herfstbloeiende sierkers => deze boom bloeit niet alleen in het voorjaar, maar ook in de herfst. Eind oktober ontstaan er witte bloemen in de bomen, die vervolgens roze verkleuren. Het is dus een wit en roze bloeiende boom ineen.

Welke bloeiende bomen in de winter?

Winterbloeiende bomen zijn in een tuin vaak echte blikvangers. Ze zijn bestand tegen koude temperaturen. Als het echt hard vriest, stopt de boom even met bloeien. Wanneer de vorstperiode voorbij is, gaat de boom weer bloeien. De volgende bloeiende bomen zijn geschikt voor de winter:

 • De winterbloeiende Japanse sierkers => ook wel winterkers, bloeit van oktober tot februari. Het is een roze bloeiende boom en heeft bovendien een opvallend herfstblad. De Japanse sierkers behoort dus niet alleen tot de bloeiende bomen in het voor- en najaar, er zijn ook soorten die uw tuin opfleuren in de winterperiode.
 • Perzisch ijzerhout => een minder bekende boomsoort, maar met een prachtig silhouet, mooie herfstkleur en opvallende bloei. In februari verschijnen rode bloemen. In volle bloei is de boom een bijzondere verschijning. Als de bloemen zijn uitgebloeid, volgen bruine vruchten.

Er zijn dus bomen waaraan alleen bloemen komen, maar ook bloeiende bomen die na de bloei vruchten geven. Welke soort u ook kiest, één ding staat vast; van bloeiende bomen heeft u het hele jaar veel plezier.

Bloeiende bomen kopen

Koop bloeiende bomen bij een van de onderstaande webshops. Klik op een van de logo's om direct te bestellen:

Bloeiende bomen

© zastavkin - depositphotos.com

Plaats een klus