Zomerbloeiers

Zomerbloeiers zijn ideaal voor in de zomer. Ze geven uw tuin in de zomermaanden nog veel meer kleur. Zomerbloeiende struiken en planten doen wat hun naam belooft; ze bloeien de hele zomer met kleurrijke bloemen. Er zijn veel verschillende soorten zomerbloeiers, van eenjarige zomerbloeiers en zomerbloeiende heesters tot zomerbloeiende bollen en zomerbloeiers voor bloembakken. In dit artikel leest u alles over deze kleurrijke planten.

Welke soorten zomerbloeiers zijn er?

Er zijn tal van verschillende zomerbloeiers. Enkele voorbeelden zijn:

  • Zomerbloeiende bollen
  • Eenjarige zomerbloeiers
  • Lange zomerbloeiers
  • Zomerbloeiende struiken
  • Winterharde planten zomerbloeiers

Welke zomerbloeiende bollen zijn er?

Wanneer u een tuin vol met prachtige geurende en bloeiende bloemen uit geplante bloembollen wilt, dan kunt u hiervoor zomerbloeiende bollen gebruiken. De bollen plant u in april of mei (pas op bij nachtvorst) en komen in de zomer tot bloei. U kunt deze zomerbloeiers ook in pot planten. Enkele voorbeelden van zomerbloeiende bollen zijn gladiolen, lelies, anemonen en begonia’s. Deze zomerbloeiers zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en maken van uw tuin een waar feestje.

Welke eenjarige zomerbloeiers zijn er?

Heeft u een zonnige tuin? Dan kunt u flink uitpakken met eenjarige zomerbloeiers. Kies bijvoorbeeld voor de dahlia’s, petunia’s (verkrijgbaar als losse zomerbloeiende vaste planten en als hangplanten) of de vrolijke afrikaantjes. De geranium mag eigenlijk ook niet ontbreken. Dit is echt een eyecatcher in uw tuin vanwege de felle kleuren. Heeft u een tuin of balkon met veel schaduw? Kies dan voor zomerbloeiers schaduw planten. Fuchsia, vlijtige liesjes en begonia’s zijn voorbeelden van zomerbloeiers die in de schaduw prachtig bloeien.

Zomerbloeiers online bestellen

Welke lange zomerbloeiers zijn er?

Wilt u maandenlang genieten van een prachtige bloemenweelde van vaste planten in uw tuin? Kies dan voor lange zomerbloeiers. Zo bloeien de klokjesbloem en het kattenkruid van mei tot en met september. De geranium ‘Rozanne’ ofwel de ooievaarsbek bloeit maar liefst zes maanden, van mei tot oktober net als de struikmargriet en vuursalie. Wanneer u meerdere soorten combineert, geniet u extra lang van al deze kleurrijke lange zomerbloeiers.

Welke zomerbloeiende struiken zijn er?

Bij een struik denken we vaak aan de traditionele groene heesters zoals de buxus. Er zijn echter ook een heleboel struiken waar in de zomer mooie bloemen aankomen. Dit zijn de zomerbloeiende heesters. Enkele voorbeelden zijn de lavendelstruik, sering, vlinderstruik en hortensia. Ze fleuren uw tuin vanaf de zomer tot in het najaar helemaal op. Bovendien brengen zomerbloeiende struiken niet enkel kleur in uw tuin, de heesters trekken ook allerlei vlinders, insecten en vogels aan.

Welke winterharde planten zomerbloeiers zijn er?

Wilt u ook in de winter genieten van uw planten en/of struiken? Kies dan voor zomerbloeiers die winterhard zijn. Zo is lavendel bijvoorbeeld winterhard evenals de hortensia. Ook ganzerik en hertshooi zijn winterharde planten die u als zomerbloeiers koopt. Sommigen zijn zelfs wintergroen. Dit betekent dat de plant of struik zijn blad niet verliest.

Zijn er zomerbloeiers voor bloembakken?

Niets is zo gezellig als verschillende bloembakken op uw terras vol met kleurrijke bloemen. Een bloembak kunt u namelijk prima vullen met zomerbloeiers. Begonia’s doen het uitstekend in bloembakken en ook de petunia’s bloeien rijkelijk als zomerbloeiers voor bloembakken. Combineer witte zomerbloeiers met de hemelsblauwe madeliefjes. Absoluut een match in uw bloembak. Plaats wel zomerbloeiers met dezelfde behoeften qua standplaats, bodem en waterwensen in één bloembak.

Kunnen zomerbloeiers in pot?

U kunt enkele bloembakken vol zomerbloeiende vaste planten naast elkaar zetten, maar u kunt ook kiezen voor één blikvanger => zomerbloeiers in pot. Denk aan de lobelia, een zomerbloeier met dansende klokjes, het vlijtig liesje en de campanula. Ook de Spaanse margrieten doen het goed als zomerbloeiers in pot. Het leuke van deze plant is dat de rijk bloeiende bloemen ’s avonds sluiten voor een schoonheidsslaapje. Zomerbloeiers in pot op uw terras of balkon geven u gegarandeerd een heerlijk zomers (vakantie)gevoel.

Wanneer kan ik zomerbloeiers planten?

Maart en april zijn mooie maanden om uw tuin met vaste planten en heesters aan te leggen. Zomerbloeiers kunt u ook planten, maar zorg er rond die tijd wel voor dat u alleen winterharde planten als zomerbloeiers plant. Veel zomerbloeiende planten, zoals de eenjarige zomerbloeiers, kunnen niet tegen nachtvorst en zijn daardoor erg kwetsbaar tijdens het voorjaar. U kunt wel zomerbloeiers in pot zetten, maar haal de pot dan naar binnen bij lage temperaturen.

Kunt u niet wachten en wilt u al vroeg in het jaar genieten van prachtige kleuren? Plaats dan dus enkele zomerbloeiers in bloembakken en doe de rest van uw tuin, terras of balkon wat later in het jaar. Of plant zomerbloeiers die winterhard zijn. Doorgaans wordt de IJsheiligen als periode aangehouden vanaf wanneer u zomerbloeiers kunt planten.

Zomerbloeiers kopen

Koop zomerbloeiers bij een van de onderstaande webshops. Klik op een van de logo's om direct te bestellen:

Zomerbloeiers

© fotokris44 - depositphotos.com

Plaats een klus